Korkein oikeus / Högsta domstolen

Jäsenen virkaan esitetään ma. oikeusneuvos Kaarlo Hakamiestä ja käräjätuomari Heli Melanderia

Jaa

Korkein oikeus (KKO) esittää, että jäsenen virkaan nimitetään KKO:n määräaikainen oikeusneuvos Kaarlo Hakamies ja käräjätuomari Heli Melander.

Hakamies on työskennellyt KKO:n määräaikaisena jäsenenä 1.1.2023 alkaen. Sitä ennen hän on toiminut hovioikeudenneuvoksena, käräjätuomarina, korkeimman oikeuden esittelijänä, oikeusministeriön erityisasiantuntijana, syyttäjänä ja rikostarkastajana sekä yliopistotutkijana. Koulutukseltaan Hakamies on oikeustieteen tohtori.

Melander on toiminut käräjätuomarina vuodesta 2022. Aikaisemmin hän on toiminut hovioikeudenneuvoksena sekä esittelijänä korkeimmassa oikeudessa, hovioikeudessa ja liikennevahinkolautakunnassa. Koulutukseltaan Melander on oikeustieteen lisensiaatti.

Oikeusministeriö tulee esittelemään viran täyttöä koskevan asian valtioneuvoston yleisistunnossa. Päätöksen nimityksestä tekee tasavallan presidentti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Hallinnollinen lakimies Jussi Alaranta, puh 02956 40025, jussi.alaranta(at)oikeus.fi

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye