Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Kutsu medialle: Tule tutustumaan Jokelan sote-yksikköön pilottiin torstaina 18.4. kello 12

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) ja Tuusulan kunta järjestävät medialle mahdollisuuden vierailla Jokelan terveysasemalla (Opintie 1, 05400 Jokela) torstaina 18.4.2024 kello 1213. Tiloihin on suunnitteilla pilotti. Tavoitteena on, että Keusote, Tuusulan kunta, yritykset ja yhdistykset tarjoavat erilaisia palveluita Jokelan terveysaseman tiloissa vielä vuonna 2024.

Alla viime viikolla julkaisemamme tiedote. Tervetuloa!

Jokelan sote-yksikköön pilotti − hyvinvointipalveluita eri toimijoiden yhteistyönä

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) ja Tuusulan kunta ovat valmistelleet pilotin käynnistämistä Jokelassa. Keusoten aluevaltuusto päätti kokouksessaan 4.4., että pilotin valmistelut voivat edetä. Tavoitteena on, että Keusote, Tuusulan kunta, yritykset ja yhdistykset tarjoavat jatkossa erilaisia palveluita Jokelan terveysaseman tiloissa. 

Hyvinvointialue tarjoaa Jokelan sote-yksikössä muun muassa neuvolapalveluita ja muita sosiaali- ja terveyspalveluita. Sote-yksikössä säännöllisesti tarjottavat palvelut kohdennetaan äitiys- ja lasten neuvolapalveluja käyttäville ja niille pitkäaikaissairaille, joilla ei ole mahdollisuutta hakeutua sote-keskusten palveluihin. Lasten-neuvolapalvelut kohdennetaan vastasyntyneille ja alle 1-vuotiaille lapsille. Lisäksi sote-yksikön säännöllisiin palveluihin kuuluvat sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan vastaanottojen lisäksi lähineuvonta, lääkäripalvelu, näytteenotto, apuvälineiden palautus ja kohderyhmien massarokotukset. Suun terveydenhuollon palvelut jäävät siihen asti, kunnes liikkuva palveluyksikkö on otettu käyttöön. Tarkemmat valmistelut ovat vasta käynnistyneet. 

− Pilotti on Suomen mittakaavassa uraauurtava. Useat toimijat tarjoavat hyvinvointipalveluita terveysaseman tiloissa asukaslähtöisesti, ja sote-yksikön taustalla toimii laajempi sote-asema, jonka avulla pienen yksikön henkilöresurssien riittävyys voidaan turvata esimerkiksi sairastapauksissa, kiittelee vt. hyvinvointialuejohtaja Kristiina Kariniemi-Örmälä

Tuusulan kunta voisi järjestää terveysaseman tiloissa esimerkiksi ikäihmisten olohuonetoimintaa ja muuta hyvinvointia tukevaa toimintaa. Kunta on aloittanut yhteydenotot myös yrityksiin. Yritykset voisivat toimia tiloissa vuokralaisina ja tarjota niissä omia palveluitaan. Osa palveluista voisi olla laajasti ottaen hyvinvointipalveluita, esimerkiksi jalkahoitoja tai vaikka hierontaa. Lisäksi Tuusulan kunta ottaa yhteyttä yhdistyksiin. Esimerkiksi perheiden tai ikäihmisten parissa toimivat yhdistykset tai ruoka-apua tarjoavat yhdistykset voisivat tuoda palveluita saman katon alle. 

− Haluamme mahdollistaa julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin palveluiden sijoittumisen Jokelan terveysaseman tiloihin. Monen toimijan yhteistyöllä pystymme saamaan tilat hyötykäyttöön ja kehittämään palvelutarjontaa, kertoo Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä.

Keusote ja Tuusulan kunta tähtäävät siihen, että pilotti käynnistyy jo elokuussa 2024. Terveysaseman tilat remontoidaan tukemaan yhteiskäyttöä, mikä voi vaikuttaa pilotin alkamisen ajankohtaan.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye