Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Helsinki investoi tulevina vuosina miljoonia euroja väestönsuojien kunnostamiseen

Jaa

Niemenmäen väestönsuojan kunnostustyöt valmistuivat maaliskuussa, lisää suojia menossa remonttiin.

Projektipäälliköt Tuomo Kinnunen(vas)  ja Risto Ainasoja kertovat apulaiskaupunginjohtaja Daniel Sazonoville Niemenmäen väestönsuojan kunnostuksesta. Vieressä Sazonovin avustaja Jeremias Nurmela.
Projektipäälliköt Tuomo Kinnunen(vas) ja Risto Ainasoja kertovat apulaiskaupunginjohtaja Daniel Sazonoville Niemenmäen väestönsuojan kunnostuksesta. Vieressä Sazonovin avustaja Jeremias Nurmela. Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Helsingin kaupunki kunnostaa useita väestönsuojia lähivuosina. Apulaispormestari Daniel Sazonov sanoi keskiviikkona Niemenmäen väestönsuojan avoimien ovien tilaisuudessa, että nykyisen maailmantilanteen vuoksi kaupunki on aikaistanut useamman väestönsuojan kunnostusta.

Niemenmäen suojan jälkeen kunnostukseen ovat menossa Itä-Pasilan, Karstulantien, Kulosaaren ja Erottajan väestönsuojat. Näihin hankkeisiin on varattu kaupungin 10 vuoden investointiohjelmassa noin 25 miljoonaa euroa. Lisäksi kuluvana vuonna väestönsuojelun materiaalihankintoihin on varattu 500 000 euron rahoitus.

Sazonov kiitteli Niemenmäen väestönsuojassa käydessään sitä, ettei Suomessa ole ikinä lopetettu kahta asiaa: yleistä asevelvollisuutta ja väestönsuojelua.

”Meidän liittolaisemme ja kumppanimme käyvät näistä oppimassa meiltä”, Sazonov kehui.

”Nimenomaan tämän kaltaisille suojille on kysyntää edelleen, valitettavasti. Siviileihin kohdistetaan tietoista terroria tälläkin hetkellä, eli me olemme valmiita suojaamaan siviilimme. Emme huolissamme, mutta olemme varautuneet”, hän jatkoi.

Niemenmäen väestönsuoja valmistui vuonna 1964, ja laajamittainen kunnostustyö saatiin päätökseen maaliskuussa 2024. Helsingin mittaluokassa kyseessä on pieni yhteissuoja, yhteensä 2300 henkilölle. Suojaan mahtuvat kaikki kyseisen alueen ihmiset.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Projektipäälliköt Tuomo Kinnunen(vas)  ja Risto Ainasoja kertovat apulaiskaupunginjohtaja Daniel Sazonoville Niemenmäen väestönsuojan kunnostuksesta. Vieressä Sazonovin avustaja Jeremias Nurmela.
Projektipäälliköt Tuomo Kinnunen(vas) ja Risto Ainasoja kertovat apulaiskaupunginjohtaja Daniel Sazonoville Niemenmäen väestönsuojan kunnostuksesta. Vieressä Sazonovin avustaja Jeremias Nurmela.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos tuottaa turvallisuutta ja auttaa hädän hetkellä. Palvelumme ovat onnettomuuksien ehkäisy, pelastustoiminta ja ensihoito sekä väestönsuojelu ja varautuminen. Yhdellätoista pelastusasemallamme ja neljällä meriasemallamme työskentelee noin 800 henkeä, joista noin 600 pelastus- ja ensihoitopalveluissa.Vuonna 2022 pelastuslaitoksella oli 8632 pelastustoimen ja 64000 ensihoidon hälytystehtävää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye