Kokkolan kaupunki

Renlundin Taidepihan toteutus käynnistyy Kokkolassa

Jaa

Kokkola kaupunki käynnistää Taidepihan toteutuksen Taidetalo Renlundin tontille huhtikuussa.  Vuoden 2024 lopulla valmistuvasta Taidepihasta tulee elämyksellinen ja monitaiteellinen oppimisympäristö taide- ja kulttuuripedagogiseen toimintaan. Myös pihan turvallisuus ja liikennejärjestelyt paranevat.

Puinen vanha vihreä koulurakennus, jonka pihassa näkyy niittykukkia ja koivu

Taidepihan suunnittelussa on ollut mukana kaupungin kulttuuritoimijoita, päiväkoteja ja kouluja. Asukaskyselyssä on kysytty kaupunkilaisten toiveita pihan suhteen.  Taidepihan suunnittelussa on huomioitu erityisesti lasten toiveita. Suunnitelma huomioi myös Mäntykankaan puutarhakaupunginosan ja tontilla sijaitsevan vanhan Renlundin kansakoulun historian. 

Alueelle tulee tiloja ja työpisteitä sekä kuvataiteen tekemiseen että näyttelyille. Rakenteet mahdollistavat sekä vaihtuvien että pysyvien teosten esilläolon. Pihalle rakennettava amfiteatteri ja kattamaton esiintymisalue mahdollistavat erilaiset pienimuotoiset ei-kaupalliset esitykset. 

Ekologisuus ja kestävä kehitys ovat olleet keskeisiä suunnittelussa. Taidepihalle istutetaan hyötykasveja ja viljelylavoja, jotka ovat alueen asukkaiden käytössä. Lisäksi osa alueesta jätetään niityksi pölyttäjiä varten. Ekologinen näkökulma on tärkeä myös pedagogisesti.

Vaikka lapset ja nuoret ovat toiminnan keskiössä, Taidepiha on avoin kaikille kaupungin asukkaille. Piha luo tunnelmalliset puitteet erilaisten kulttuuritapahtumien järjestämiselle ja se toimii yhteisöllisenä olohuoneena alueen asukkaille.

Taidepihan kustannusarvio on kokonaisuudessaan 700 000 euroa. Brita Maria Renlundin muistosäätiö on myöntänyt toteutukseen 550 000 euron suuruisen avustuksen.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Mellersta Österbottens kommuner har fastställt bildandet av ett sysselsättningsområde30.4.2024 14:00:00 EEST | Tiedote

Mellersta Österbottens kommuner har i sina fullmäktige fastställt avtalet om ordnande av Mellersta Österbottens arbetskraftstjänster fr.o.m. 1.1.2025. Alla kommundirektörer i de kommuner som ingår i sysselsättningsområdet samlades för underteckning av avtalet 30.4.2024. I det här skedet undertecknas avtalet av de kommuner där beslutet har vunnit laga kraft. Besluten av fullmäktige i Lestijärvi och Toholampi har inte ännu vunnit laga kraft.

Keski-Pohjanmaan kunnat vahvistaneet työllisyysalueen muodostumisen30.4.2024 14:00:00 EEST | Tiedote

Keski-Pohjanmaan kunnat ovat vahvistaneet valtuustoissaan sopimuksen Keski-Pohjanmaan työvoimapalvelujen järjestämisestä 1.1.2025 alkaen. Kaikkien työllisyysalueeseen liittyvien kuntien kunnanjohtajat kokoontuivat allekirjoittamaan sopimuksen 30.4.2024. Tässä vaiheessa sopimuksen allekirjoittavat ne kunnat ja kaupungit, joilla valtuuston päätös on lainvoimainen. Lestijärven ja Toholammin valtuustojen päätökset odottavat vielä lainvoimaisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye