Kokkolan kaupunki

Renlundin Taidepihan toteutus käynnistyy Kokkolassa

Jaa

Kokkola kaupunki käynnistää Taidepihan toteutuksen Taidetalo Renlundin tontille huhtikuussa.  Vuoden 2024 lopulla valmistuvasta Taidepihasta tulee elämyksellinen ja monitaiteellinen oppimisympäristö taide- ja kulttuuripedagogiseen toimintaan. Myös pihan turvallisuus ja liikennejärjestelyt paranevat.

Puinen vanha vihreä koulurakennus, jonka pihassa näkyy niittykukkia ja koivu

Taidepihan suunnittelussa on ollut mukana kaupungin kulttuuritoimijoita, päiväkoteja ja kouluja. Asukaskyselyssä on kysytty kaupunkilaisten toiveita pihan suhteen.  Taidepihan suunnittelussa on huomioitu erityisesti lasten toiveita. Suunnitelma huomioi myös Mäntykankaan puutarhakaupunginosan ja tontilla sijaitsevan vanhan Renlundin kansakoulun historian. 

Alueelle tulee tiloja ja työpisteitä sekä kuvataiteen tekemiseen että näyttelyille. Rakenteet mahdollistavat sekä vaihtuvien että pysyvien teosten esilläolon. Pihalle rakennettava amfiteatteri ja kattamaton esiintymisalue mahdollistavat erilaiset pienimuotoiset ei-kaupalliset esitykset. 

Ekologisuus ja kestävä kehitys ovat olleet keskeisiä suunnittelussa. Taidepihalle istutetaan hyötykasveja ja viljelylavoja, jotka ovat alueen asukkaiden käytössä. Lisäksi osa alueesta jätetään niityksi pölyttäjiä varten. Ekologinen näkökulma on tärkeä myös pedagogisesti.

Vaikka lapset ja nuoret ovat toiminnan keskiössä, Taidepiha on avoin kaikille kaupungin asukkaille. Piha luo tunnelmalliset puitteet erilaisten kulttuuritapahtumien järjestämiselle ja se toimii yhteisöllisenä olohuoneena alueen asukkaille.

Taidepihan kustannusarvio on kokonaisuudessaan 700 000 euroa. Brita Maria Renlundin muistosäätiö on myöntänyt toteutukseen 550 000 euron suuruisen avustuksen.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Resultaten från Kommunbarometern 2024 har publicerats27.5.2024 11:45:39 EEST | Tiedote

I enkäten Kommunbarometern, förverkligad av Företagarna i Finland rf, kartläggs vartannat år kommunernas och företagarnas samarbete samt det näringspolitiska läget på nationell, regional och kommunal nivå. Taloustutkimus frågade på uppdrag av Företagarna i Finland företagare om deras åsikter om näringspolitikens olika teman i företagets hemkommun. Olika teman bedömdes på skalan 1–5. Enkäten genomfördes 1.2–8.4.2024 och besvarades av 9 627 företagare från olika håll i Finland. På Karlebys område besvarades enkäten av sammanlagt 50 företagare. Kommunbarometerns resultat publicerades på tisdag 14.5 i samband med Kommunledningens seminarium i Åbo.

Vuoden 2024 Kuntabarometrin tulokset julkaistiin27.5.2024 11:45:39 EEST | Tiedote

Suomen Yrittäjät ry:n Kuntabarometri -kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Taloustutkimus kysyi Suomen Yrittäjien toimeksiannosta yrittäjiltä mielipiteitä yrityksen kotikunnan elinkeinopolitiikan eri teemoista. Teemoja arvioitiin asteikolla 1-5. Kysely toteutettiin 1.2.–8.4.2024, ja siihen vastasi 9 627 yrittäjää eri puolilta Suomea. Kokkolan alueelta kyselyyn vastasi yhteensä 50 yrittäjää. Kuntabarometrin tulokset julkaistiin tiistaina 14.5. Kunnallisjohdon seminaarin yhteydessä Turussa.

Pitkä odotus palkitaan – Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kuntahistoriahanke käynnistyy23.5.2024 08:22:12 EEST | Tiedote

Kokkolan kaupunki on valinnut historioitsija Ville Eerolan toteuttamaan Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kuntahistoriateosta. Kälviän, Lohtajan ja Ullavan liittymisestä Kokkolaan tehtiin päätös vuonna 2007, ja varsinainen kuntaliitos astui voimaan 2009. Kolmen pitäjän pitkistä historioista tuotetaan moderni, runsaasti kuvitettu ja ammattimaiseen tutkimukseen pohjautuva kirja, joka tavoiteaikataulun mukaan julkaistaan 2027.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye