Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomen kokonaistyöttömyys putosi maaliskuussa niukasti

Jaa

Varsinais-Suomen työttömyys putosi maaliskuun aikana vaivaisella parilla sadalla hengellä eli keskimäärin vähemmän kuin normaalisti maaliskuussa tapahtuu. Määrästä suurin osa oli sidoksissa lomautusten päättymiseen. Työvoiman kysyntä on jatkunut heikohkona verrattuna viime vuoteen. 

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli maaliskuun lopussa 22 800 työtöntä työnhakijaa. Maaliskuun aikana työttömien määrä laskee normaalivuosina helmikuuhun verrattuna, kuten kävi nytkin mutta melko niukasti. Työttömien määrä laski vain 200 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä noussut 2 000 henkilöllä eli 10 %, kun koko maan työttömien määrä on noussut samassa ajassa 13 %. Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä nousi 300 henkilöllä (14 %) verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli maaliskuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,7 % eli 0,7 %-yksikköä korkeampi kuin vuosi sitten. Työttömien osuus työvoimasta oli kuitenkin selkeästi pienempi kuin koko maassa (10,7 %) keskimäärin.
Maaliskuussa työttömiä oli kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa Vakka-Suomea lukuun ottamatta viime vuotta enemmän.

Varsinais-Suomen työttömyysaste oli korkein Salon seudulla (10,0 %) sekä Turussa (12,3 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,4 %) sekä kunnista Ruskolla (4,5 %). Huomattavaa luvuissa on, että Salon seutukunnassa oli maaliskuussakin suhteellisesti enemmän työttömiä kuin Turun seutukunnassa.

Maaliskuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 5 000 kappaletta eli selvästi vähemmän (-40 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 17 300 kpl eli 39 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna maaliskuun aikana 10 500 kappaletta, joista 5 000 oli uusia, maaliskuun aikana avautuneita työpaikkoja. Näin uusia työpaikkoja tuli maaliskuussa tarjolle 47 % vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Huhtikuussa työttömien työnhakijoiden määrä supistuu normaalivuosina hieman maaliskuuhun verrattuna.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

-  Kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.

-  Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

- Työllisyyskatsaukset pdf-muodossa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Siltojen päällystys- ja viimeistelytöitä Loimaalla ja Koski TL:ssä, liikenne kiertotielle Niinijoen sillan osalta21.5.2024 09:40:01 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus jatkaa viime vuonna aloitettujen siltahankkeiden viimeistelytöitä Loimaalla ja Koski TL:ssä. Loimaalla Niinijoen sillalla maantiellä 12595 (Asemantie) tehdään päällystys- ja viimeistelytöitä ensi viikolla (vk 22). Töiden ajaksi liikenne ohjataan kiertotielle. Samanaikaisesti tehdään myös päällystys- ja viimeistelytöitä Loimaalla Kauhanojan sillalla maantiellä 2815 (Katinhännäntie) ja Koski TL:ssä Sorvaston sillalla maantiellä 2805 (Sorvastontie). Kauhanojan ja Sorvaston silloilla liikenteen käytössä toinen ajokaista viimeistely- ja päällystystöiden aikana. Kaikki kolme kohdetta valmistuvat kesäkuun ensimmäisen viikon aikana (vk 23).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye