Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Limnell: Hallituksen panostukset kasvuun ja teknologiaan luovat Suomen tulevaisuutta

Jaa

Hallitus joutui tekemään kehysriihessään raskaita mutta välttämättömiä päätöksiä julkisen talouden tasapainottamiseksi. Nopeasti vaikuttavat sopeutustoimet ovat välttämättömiä julkisen talouden vahvistamiseksi.

Jarno Limnell. Kuvaaja: Kimmo Falck.
Jarno Limnell. Kuvaaja: Kimmo Falck.

”Hallitusohjelman ydintä ovat työllisyys, uusi kasvu ja osaaminen. Nämä turvattiin myös kehysriihen päätöksissä. Kasvua ja uutta toimeliaisuutta ei saada aikaan vain säästämällä, vaan tarvitsemme investointeja työhön ja uuteen teknologiaan.” Limnell sanoo.

Pidemmällä aikavälillä talouskasvun vauhdittuminen voi vähentää tarvetta uusille suorille sopeutustoimille. Uusilla kasvutoimilla pyritään kääntämään heikentynyttä kasvu- ja investointinäkymää.

Osana kasvutoimia hallitus päätti yritysvetoisten TKI-toiminnan kannustamisesta osana kokonaisuutta.

”Päätös on erittäin tärkeä. Nyt yrityksillä on aikaisempaa enemmän mahdollisuuksia ryhtyä tekemään Suomelle elintärkeää uutta innovaatiotyötä, uutta teknologiaa hyödyntäviä investointeja ja kasvattamaan vientiä.” Limnell toteaa.

”T&K-rahoituksen tärkein viesti on yhteistyön lisääminen. Tarvitsemme enemmän yhteistyötä korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yritysten välillä, jotta saamme pienen maan parhaat osaajat tekemään yhdessä työtä uusien teknologiainnovaatioiden ja talouskasvun eteen.” Limnell lisää.

Teknologisten innovaatioiden ja kehitystyön tukeminen antaa suomalaiselle teknologiateollisuudelle mahdollisuuden uusien vientituotteiden ja -palveluiden synnyttämiseksi. Tämä luo edellytyksiä kestävälle kasvulle, uusille työpaikoille ja hyvinvoinnille tulevaisuudessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen liikennevaliokunnan jäsenet: Hallitus lyö useissa liikennehankkeissa kuokan maahan – hyvä uutinen myös rakennusalalle22.5.2024 09:55:46 EEST | Tiedote

Hallituksen toisessa lisätalousarvioesityksessä myönnetään rahoitusta usealle merkittävälle liikennehankkeelle. Kokoomuksen liikennevaliokunnan jäsenet kehuvat hallituksen kehittävän liikenneverkkoa koko Suomen saavutettavuuden, kilpailukyvyn ja huoltovarmuuden vahvistamiseksi juuri oikeaan aikaan. Käynnistyvillä hankkeilla on elvyttävä vaikutus ja niillä reagoidaan vahvasti myös rakennusalaan tilanteeseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye