Tampere-talo Oy

Arppa, Kaseva ja Tampereen Kirjafestarit – Tampere-talo julkaisi uutta ohjelmaa loppuvuoteen

Jaa

Kaksipäiväinen Tampereen Kirjafestarit valtaa Tampere-talon tutulla paikallaan marras-joulukuun vaihteessa 30.11.–1.12.2024. Pirkanmaan suurin kirjallisuuden ja kulttuurin juhla kokoaa saman katon alle vuoden kiinnostavimmat kirjailijat ja kirjallisuuden ystävät. Syksyn konserttitarjontaan on lisätty Arpan, Pete Parkkosen ja Olli Halosen intiimit Pienen salin keikat. Nostalgian nälkäisille on luvassa menneiden vuosikymmenten parhaita suomihittejä, kun Ison salin lavalle nousevat Kaseva ja Leavings-Orkesteri. Tapahtumien liput ovat nyt myynnissä.

Suosittu laulaja-lauluntekijä Arppa esiintyy Tampere-talossa lauantaina 16. marraskuuta. Kuva: Andre Pozusis
Suosittu laulaja-lauluntekijä Arppa esiintyy Tampere-talossa lauantaina 16. marraskuuta. Kuva: Andre Pozusis

Suomi-indien kärkinimi Arppa esiintyy yhtyeineen Tampere-talon Pienessä salissa pääosin ikärajattomassa konsertissa lauantaina 16. marraskuuta. Energisistä ja improvisaatioon perustuvista keikoistaan tunnettu artisti on noussut muutamassa vuodessa niin kriitikoiden kuin yleisöjen suosikiksi. Konsertissa kuullaan aiempien hittien lisäksi uutta musiikkia Arpan syksyllä ilmestyvältä neljänneltä albumilta. Arpan yhtyeessä vaikuttavat valovoimaiset muusikot Ville-Veikko Airaniemi, Eero Seppä ja Okko Saastamoinen.

Karismaattinen Pete Parkkonen esiintyy Pienen salin lavalla perjantaina 18. lokakuuta. Kohta sataa -jättihitistä ja monista tv-ohjelmista tuttu artisti esiintyy yksin kitaransa kanssa, ja konsertissa uppoudutaan biisien tarinoihin ja syntyperiin. Laulaja-lauluntekijä Olli Halonen esiintyy Pienessä salissa perjantaina 25. lokakuuta. Vuoden 2023 Emma Gaalassa Vuoden iskelmä -palkinnon ja Iskelmä Gaalassa Vuoden tulokas -palkinnon voittanut artisti on hallinnut radioiden ja Spotifyn kuunnelluimpien kappaleiden listoja Pohjola- ja Suomen kesä -hiteillään.

Kasevan Eilen – Tänään 50 vuotta -konsertti soi Isossa salissa sunnuntaina 17. marraskuuta. Legendaarisen yhtyeen lukuisat hitit, kuten Tyhjää, Striptease tanssija, Mari ja Vanha mies, ovat villinneet suomalaisia vuodesta 1974 lähtien, ja bändin kuulijakunta ulottuu jo kolmanteen sukupolveen. Leevi and the Leavingsin klassikot raikaavat Isossa salissa torstaina 28. marraskuuta, kun Leavings-Orkesteri esiintyy solistinaan Timo Rautiainen. Konsertissa kuullaan Gösta Sundqvistin rakastettuja kappaleita mahdollisimman alkuperäisinä sovituksina.

Pirkanmaan suurin kirjallisuustapahtuma Tampereen Kirjafestarit järjestetään Tampere-talossa lauantaina 30. marraskuuta klo 10–18 ja sunnuntaina 1. joulukuuta klo 10–17. Tapahtumaviikonloppu pitää sisällään kuluvan vuoden kärkikirjailijoiden haastatteluja, puhutuimpien ja kiinnostavimpien kirjojen esittelyjä, ajankohtaisiin aiheisiin pureutuvia asiantuntijapaneeleja, puheenvuoroja ja luentoja, poikkitaiteellisia live-esityksiä, klubeja ja lapsiperheille sopivaa messuohjelmaa.

Kirjafestareilla on mukana noin sata näytteilleasettajaa. Osastoilla voi tehdä jouluostoksia ja nautiskella kirjallisuusviikonlopusta teemakahviloissa ja Tampere-talon omissa ravintoloissa. Myös suosittu viinitasting tekee paluun toisen kerroksen Viini & Tapas -alueella. Tapahtuman ohjelma ja esiintyjät täydentyvät syksyn mittaan. Myynnissä on yhden ja kahden päivän lippuja sekä yhdistelmälippuja, jotka sisältävät festivaalin sisäänpääsyn lisäksi koko perheen Lumiukko-elokuvakonsertin lauantaina 30. marraskuuta.

Tampere-talon tapahtumien liput ovat myynnissä Tampere-talon ja Lippu.fin lipunmyyntikanavissa. Syksyn ohjelmisto täydentyy loppukevään aikana. Tutustu ohjelmatarjontaan täällä

Lisätiedot

Suvi Leinonen 
Taiteellinen johtaja 
Tampere-talo Oy 
Puh. +358 3 243 4031 
suvi.leinonen@tampere-talo.fi 

Median liput ja haastattelupyynnöt

Elsa Vähänen 
Viestintäasiantuntija 
Tampere-talo Oy 
Puh. +358 40 5512 739 
elsa.vahanen@tampere-talo.fi 

Avainsanat

Kuvat

Suosittu laulaja-lauluntekijä Arppa esiintyy Tampere-talossa lauantaina 16. marraskuuta. Kuva: Andre Pozusis
Suosittu laulaja-lauluntekijä Arppa esiintyy Tampere-talossa lauantaina 16. marraskuuta. Kuva: Andre Pozusis
Lataa
Arpan eli Aaro Airolan yhtyeessä soittavat muusikot Ville-Veikko Airaniemi, Eero Seppä ja Okko Saastamoinen. Kuva: Andre Pozusis
Arpan eli Aaro Airolan yhtyeessä soittavat muusikot Ville-Veikko Airaniemi, Eero Seppä ja Okko Saastamoinen. Kuva: Andre Pozusis
Lataa
Pete Parkkonen
Pete Parkkonen
Lataa
Olli Halonen
Olli Halonen
Lataa
Kaseva. Kuva: Ari Uusinukari
Kaseva. Kuva: Ari Uusinukari
Lataa
Leavings-Orkesteri ja Timo Rautiainen. Kuva: Sami Siilin
Leavings-Orkesteri ja Timo Rautiainen. Kuva: Sami Siilin
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo Oy jakaantui 1.1.2024 alkaen kahdeksi yhtiöksi. Uudessa yhtiömallissa emoyhtiönä toimii kulttuurin ja taiteen edistämiseen keskittyvä Tampere-talo Oy ja tytäryhtiönä kaupalliseen toimintaan keskittyvä Talo Events Oy. Yhtiöt muodostavat yhdessä Tampere-talo-konsernin.

Tampere-talo-konserni on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2022 Tampere-talon liikevaihto oli 14,7 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, palvelemme 675 000 tyytyväistä kävijää ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa. 

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas, ja työntekijöitä on 52. Hallituksen puheenjohtaja on Kristiina Michelsson.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Puistokonsertissa kesän suurin yhteistanssi – Tampere Filharmonian johdossa Matthew Halls ja solistina lauluyhtye Rajaton17.5.2024 14:45:00 EEST | Tiedote

Tampere Filharmonia, Tampere-talo ja Tampereen Energia järjestävät loppukesän perinteisen Puistokonsertin Tampereen Sorsapuistossa lauantaina 10. elokuuta 2024. Tampere Filharmoniaa johtaa orkesterin ylikapellimestari Matthew Halls, ja solistina kuullaan lauluyhtye Rajatonta. Tanssiteemainen ilmaiskonsertti nähdään suorana lähetyksenä Yle TV 1 -kanavalla, ja se huipentuu kesän suurimpaan yhteistanssiin.

Concert version of Beethoven's Fidelio brings top conductor Susanna Mälkki to Tampere30.4.2024 11:00:10 EEST | Press release

Tampere Opera and Tampere Philharmonic Orchestra join forces to offer opera fans Beethoven's Fidelio as a concert version at Tampere Hall on October 10th and 12th, 2024. The concerts will be conducted by the internationally acclaimed conductor Susanna Mälkki, with stellar soloists, the Tampere Philharmonic Orchestra, and the Tampere Opera Choir. Concert tickets are now on sale.

Beethovenin Fidelio-oopperan konserttiversio tuo huippukapellimestari Susanna Mälkin Tampereelle30.4.2024 09:00:12 EEST | Tiedote

Tampereen Ooppera ja Tampere Filharmonia yhdistävät voimansa ja esittävät Ludwig van Beethovenin (1770–1827) rakkautta ja rohkeutta ylistävän Fidelio-oopperan konserttiversiona 10. ja 12. lokakuuta 2024 Tampere-talossa. Teoksen johtaa kansainvälisesti menestynyt kapellimestari Susanna Mälkki. Solisteina loistavat suomalaiset tähtilaulajat, kuorona laulaa Tampereen Oopperan kuoro ja orkesterina soittaa Tampere Filharmonia. Konserttien liput ovat nyt myynnissä.

Tampere-talo valitsi vastuullisemmin – edelläkävijä vahvistaa Tampereen asemaa tapahtumapääkaupunkina11.4.2024 09:04:00 EEST | Tiedote

Ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talo, on ylpeä saavutuksestaan Valitse vastuullisemmin -merkin suhteen. Tampere-talo on ensimmäinen suomalainen tapahtumatila, joka on onnistunut täyttämään kaikki 22 tapahtumatiloille asetettua vastuullisuuskriteeriä. Tieto ilmenee tarkastelemalla MyHelsingin ja Visit Tampereen Valitse vastuullisemmin –palveluita. Saavutus vahvistaa Tampere-talon asemaa kestävän kehityksen pioneeriorganisaationa tapahtuma-alalla Suomessa, samalla kun se sitoutuu kestävään tulevaisuuteen.

Wizards, dragons, and Rings of Power – Tampere Hall to showcase top fantasy artist John Howe’s first Finnish art exhibition in the summer9.4.2024 09:52:16 EEST | Tiedote

Internationally acclaimed fantasy artist John Howe's artwork will be showcased for the first time in Finland in a comprehensive solo art exhibition. Especially known for his artwork portraying J.R.R. Tolkien's fantasy worlds, Howe's art exhibition will be open at Tampere Hall from July 6th to August 18th, 2024. The exhibition will feature over 250 original artworks spanning the artist's extensive career. Tickets for the exhibition are now on sale.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye