Messukeskus

Ensimmäistä kertaa jaettavan Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinnon sai Mö Chavre

Jaa

Ruokamessujen avajaisissa Helsingin Messukeskuksessa jaettiin tänään uusi Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinto, jonka sai Mö Chavre – kaurapohjainen vaihtoehto vuohenjuustolle. 10 000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Ensimmäisen Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinnon sai Mö Chavre.
Ensimmäisen Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinnon sai Mö Chavre.

Palkintoraadin perusteluissa korostettiin Mö Chavren teknologista osaamista ja innovointia tuotekehityksessä. Raadin mukaan Chavre on myös hieno esimerkki suomalaisesta vientikelpoisesta tuotteesta, jollaista ei ole nähty aiemmin.  

Raati kehuu tuotteen onnistuneen lähes mahdottomassa eli maistuvan vegaanisen juustokorvikkeen valmistamisessa. Lisäksi Mö Chavre on terveyden kannalta mainio vaihtoehto, sillä siinä on hyvä ravintosisältö ja vain vähän kolesterolia nostavaa rasvaa.

Kuluttajat ovat ottaneet tuotteen avosylein vastaan.  

”Saamamme palaute on ollut erittäin positiivista ja sen perusteella moni kuluttaja on iloisesti yllättynyt tuotteen aidosta vuohenjuustomaisesta mausta sekä rakenteesta. Se, että joku kertoo meidän palauttaneen uskon vegaanisiin juustoihin, on paras palaute mitä voi saada”, sanoo Mö:n toimitusjohtaja ja perustaja Annamari Jukkola

”Chavre on valmistusmenetelmältään teknologinen uutuus kasvipohjaisten juustojen joukossa. Vastaavaa tekstuuria ei ole aikaisemmin tavattu vegejuustojen kategoriassa. Olemme tiettävästi ainoa toimija maailmassa, joka valmistaa kaurasta vuohenjuuston kaltaista tuotetta”, Jukkola lisää. 

Kasvipohjainen ruoka on ollut trendinä jo pidemmän aikaa mutta kaivannut uusia läpimurtoja, jotka veisivät kehitystä eteenpäin ja laajentaisivat tuotteiden käyttäjäkuntaa. Eläinperäisiä tuotteita muistuttavat vegaaniset tuotteet auttavat myös sekasyöjiä hakeutumaan uusien kasvipohjaisten tuotteiden pariin.

”Tavoitteenamme on ollut tarjota jotain uutta ja hämmästyttävää säilyttämällä silti yhteyden tuttuun ja turvalliseen. Chavren avulla saa ruoanlaittoon paljon makua yksinkertaisella tavalla”, Jukkola kertoo.   

Mö Chavren kehittämiseen vaikutti alun perin yrityksen kokemus siitä, ettei vastaavaa tuotetta löytynyt vielä markkinoilta.

”Mietimme, kuinka upeaa olisi luoda vegaaninen vuohenjuusto suomalaisesta kaurasta! Mö on kotimaisten kauravuustojen edelläkävijä ja pioneeri. Tajusimme heti, että tämä rokkaisi kovaa niin kuluttajamyynnissä kuin horeca-sektorilla", iloitsee Mö:n tuotekehittäjä Elina Nikupaavo.

Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinnon tarkoituksena on nostaa vuosittain esille uusia ideoita sekä kannustaa alan toimijoita kehittämään kuluttajien arkea ja juhlaa helpottavia ratkaisuja. Tämän vuoden palkinnonsaajaksi saattoi ehdottaa Suomessa valmistettuja ja 1.1.2023 tai sen jälkeen lanseerattuja elintarvikkeita. Palkintoraati koostui Ruokamessujen ohjausryhmästä, ryhmän puheenjohtajana toimi Elintarviketeollisuusliitto ETL:n johtaja Marleena Tanhuanpää.

Kunniamaininta kahdelle elintarvikkeelle

Palkinnonsaajan lisäksi raati päätti kaksi kunniamaininnan saajaa, jotka ovat Fazerin Taste the Future -makeislevy ja Bunge Finlandin Eleplant Kasvivoimaa -levite.

Taste the Future -makeislevyn valmistuksessa ei käytetä lainkaan kaakaota, vaan se valmistetaan mallastetusta suomalaisesta viljasta. Makeislevystä on saatavilla kaksi eri makuvaihtoehtoa.  Tuotteen hiilijalanjäljen arvioidaan olevan merkittävästi pienempi kuin perinteisellä suklaalla.

Eleplant on Suomessa valmistettu voin haastaja, joka maistuu voilta, käyttäytyy kuin voi ja jota voi käyttää ruuanlaitossa ja leivonnassa kuten voita. Eleplant ei sisällä laktoosia, palmuöljyä eikä säilöntäaineita, joten se sopii lähes kaikkien ruokavalioon.

Uusi ruoka- ja juoma-alan suurtapahtuma Ruokamessut on avoinna Helsingin Messukeskuksessa sunnuntaihin saakka. Samaan aikaan ja samalla lipulla myös Lapsimessut ja Lemmikkimessut (la–su). | www.ruokamessuthelsinki.fi | @ruokamessuthelsinki | #ruokamessut |   

Kuvia palkinnonjakotilaisuudesta ja palkituista Messukeskuksen kuvapankissa https://mediabank.messukeskus.com pe 19.4. noin klo 15.30 alkaen.

Lisätietoja:  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Media Invitation: Radical Health Festival Helsinki 21-23 May 202413.5.2024 13:54:49 EEST | Kutsu

Welcome to the first Radical Health Festival Helsinki, which brings together European professionals in digital health from 21 to 23 May 2024. Radical Health Festival Helsinki brings together the entire European health innovation ecosystem under one roof. The festival takes place in Finland, at the Helsinki Expo and Convention Centre. The organising partners of the Radical Health Festival Helsinki are éditohealth and Helsinki Expo and Convention Centre.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye