Korkein oikeus / Högsta domstolen

KKO: Syyttäjälle valituslupa kansanedustaja Päivi Räsäsen rikosasiassa

Jaa

Korkein oikeus (KKO) on myöntänyt syyttäjälle valitusluvan kiihottamista kansanryhmää vastaan koskevassa rikosasiassa, jossa syytettynä on muun muassa kansanedustaja Päivi Räsänen.

Syytteen kohdissa 1 ja 2 väitetään Räsäsen kirjoituksessaan solvanneen homoseksuaaleja ryhmänä seksuaalisen suuntautumisen perusteella ja toisen henkilön julkaisseen tämän kirjoituksen internetsivustoilla. Syytteen kohdassa 3 väitetään Räsäsen sosiaalisen median tileillä julkaisemassaan tekstissä solvanneen homoseksuaaleja ryhmänä seksuaalisen suuntautumisen perusteella.

KKO:n arvioitavana ei ole syytteen kohta 4, joka koski Räsäsen lausumia eräässä radio-ohjelmassa. Syyttäjä ei ole hakenut tältä osin muutosta hovioikeuden ratkaisuun.
Helsingin käräjäoikeus oli hylännyt syytteen kokonaisuudessaan. Helsingin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomion lopputulosta.

Asian diaarinumero KKO:ssa: R2024/57.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Esittelijä Marja Reijonen-Schofield, p. 02956 40065, marja.reijonen-schofield(at)oikeus.fi

Asiakirjatilaukset: korkeimman oikeuden viestintä, viestinta.kko(at)oikeus.fi, puh. 02956 40052 ja 02956 40078

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye