Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Oulunkylän tekojääkenttä ja jäähallia kunnostetaan isossa remontissa

Jaa

Oulunkylän vuonna 1977 valmistunut tekojääkenttä ja sen läheisyydessä oleva jäähalli menevät remonttiin tänä vuonna 2024. Mittava remontti kohdistuu tekojääkenttään ja jäähallin kylmätekniikkaan sekä huoltorakennukseen. Huoltorakennuksen kunto- ja liikuntasalit ovat pois käytöstä ainakin talvikauden 2024–2025.

Oulunkylän tekojääkenttä ilmakuvassa.
Sami Saastamoinen

− Euroopan, mahdollisesti koko maailman, suurin tekojää on palvellut jo miltei 50 vuotta, ja nyt on jo korkea aika tehdä sinne peruskorjaus. Kun luonnonjäiden pitäminen luistelukunnossa on talvi talvelta haastavampaa, tekojääratojen merkitys kaikkien liikunnassa korostuu entisestään. Remontissa uusitaan tekniikkaa tämän päivän tasolle ja tarpeisiin, mutta esimerkiksi suojellut ominaispiirteet, kuten betoniset valotolpat ja jään päällä roikkuvat valot säilyvät paikoillaan. Näin ollen jatkossakin Oulunkylän upea arkkitehtuuri pääsee hienosti esille, kertoo kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Paavo Arhinmäki

Käyttöön tulee maa- ja lauhdelämmön hybridijärjestelmä 

Jäähallin remontti koskee erityisesti sen kylmäjärjestelmää. Kaukolämmöstä luovutaan, ja Oulunkylään tulee maalämmön ja kylmäjärjestelmästä syntyvän lauhdelämmön muodostama hybridijärjestelmä. Lisäksi tekojäälle asennetaan uudet putkistot. Työt alkavat kesäkuussa 2024. 

Oulunkylä on suosittu liikuntapaikka 

Oulunkylän tekojääkentällä on vuosittain noin 60 000 käyntikertaa, ja sen lisäksi jäähallissa, kuntosalilla ja liikuntahallissa käyntikertoja on toiset 60 000, joten yhteensä vuosittaisia käyntikertoja on noin 120 000. 

Oulunkylän tekojääkenttää ovat käyttäneet jääpalloilijat ja pikaluistelijat, minkä lisäksi yleisöluisteluvuorot ovat olleet suosittuja. Jäähallia ovat puolestaan käyttäneet taitoluistelijat ja jääkiekkoilijat. Remontin myötä seurojen harjoitteluvuoroja siirretään muille tekojääkentille ja jäähalleihin, mutta täysin vastaavia harjoitusmääriä ja kertoja voi olla haastavaa järjestää.

− Kartoitamme, millaisia vuoroja ensi kaudella on saatavilla ja mistä, ja pyrimme pääsemään mahdollisimman hyvään ratkaisuun kaikkien osalta. Tulemme myös keskustelemaan yhdessä seurojen kanssa ensi kauden jäävuoroista ja kuuntelemaan millaisia tarpeita seuroilla on, kertoo Helsingin liikuntapalveuiden pohjoisen alueen yksikön päällikkö Piritta Forsell.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Remonttiin liittyvät asiat:
Jean Toljander
projektinjohtaja
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
jean.toljander@hel.fi
p. 040 1729220

Liikunta-asiat:
Piritta Forsell
yksikön päällikkö
Helsingin kaupunki
kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
piritta.forsell@hel.fi
p. 09 310 40 825

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Matkultur, evenemang och en arena med upp till 17 000 åskådarplatser? Helsingfors planerar framtidens Partitorget17.5.2024 11:36:08 EEST | Tiedote

Helsingfors stad planerar omfattande renoveringar i området kring Partitorget med ambitionen att stegvis genomföra planerna på 2030-talet. Enligt de riktgivande visionerna kunde området vara ett större centrum för matkultur och evenemang än idag, kantat av bostadshus. Utöver dessa har man på Partitorget preliminärt fogat in en evenemangsarena med upp till 17 000 åskådarplatser. Avsikten är också att partiverksamheten ska fortsätta.

Ruokakulttuuria, tapahtumia ja jopa 17 000-paikkainen areena? Helsinki suunnittelee tulevaisuuden Tukkutoria17.5.2024 11:36:08 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki suunnittelee Tukkutorin alueelle merkittäviä uudistuksia, jotka toteutuisivat vaiheittain 2030-luvulla. Suuntaa antavissa visioissa alue voisi olla nykyistä suurempi ruokakulttuurin ja tapahtumien keskus, jota reunustaisivat uudet asuinrakennukset. Näiden lisäksi Tukkutorille on alustavasti soviteltu jopa 17 000-paikkaista tapahtuma-areenaa. Myös tukkutoiminnan on tarkoitus jatkua. Kaupunkilaiset pääsevät kommentoimaan suunnitteluperiaatteita myöhemmin tänä vuonna.

Food culture, events and an arena for up to 17,000 spectators? Helsinki is planning the future of Wholesale Market17.5.2024 11:36:08 EEST | Press release

The City of Helsinki is planning significant redevelopment for the Wholesale Market area to be carried out gradually in the 2030s. According to preliminary visions, the area could become a larger centre for food culture and events, bordered by new residential buildings. In addition to these, preliminary plans include the construction of an event arena with up to 17,000 seats at the Wholesale Market. Wholesale operations in the area are also planned to continue.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 16.5.202416.5.2024 18:03:31 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 16.5.2024. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 30.5.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye