Osuuskunta KPY

KPY:n edustajisto hyväksyi hallituksen esityksen – vuodelta 2023 ei jaeta osuuskorkoa

Jaa

Osuuskunta KPY:n edustajiston varsinaisessa kokouksessa torstaina 18.4. päätettiin muun muassa osuuskorosta sekä hallituksen jäsenistä.

KPY:n edustajisto vahvisti kokouksessaan vuoden 2023 tilinpäätöksen. Edustajisto päätti hallituksen esityksen mukaisesti, että vuodelta 2023 ei jaeta osuuskorkoa. KPY-konsernin tulos tilikaudelta 2023 sekä rahoitusasema eivät ole vielä riittävän vahvoja osuuskoron maksamiseksi.

”Edustajisto näkee osuuskorosta tehdyn päätöksen välttämättömänä tässä tilanteessa. Tilikauden tulos ei luo osuuskoron maksulle riittäviä edellytyksiä. Edustajisto katsoo, että päätöksellä vahvistetaan pidemmällä aikavälillä omistaja-arvon positiivista kehitystä sekä mahdollisuuksia osuuskoron jakamiseen tulevaisuudessa. Tavoitteena on, että osuuskorkoa maksetaan vuonna 2025,” edustajiston puheenjohtaja Antti Haapakorva kommentoi.

Hallituksen kokoonpanossa ei muutoksia

Osuuskunta KPY:n hallituksen puheenjohtajana jatkaa yritysjohtaja FT Juha Yrjänheikki. Hän on toiminut hallituksen puheenjohtajana kesäkuusta 2023 lähtien. KPY:n hallituksen jäsen hän on ollut vuodesta 2020 alkaen.

Kolmijäsenisen hallituksen varapuheenjohtajana valittiin jatkamaan Pekka Loikkanen. Hallituksen jäsenenä jatkaa myös PeeÄssän toimitusjohtajana työskentelevä Mikko Junttila. 

Muut edustajiston päätökset

Edustajisto valtuutti hallituksen käyttämään enintään 50 000 euroa yleishyödyllisiin lahjoituksiin. Valtuutus on voimassa vuoden ajan. Painotus lahjoituksissa kohdistuu vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

Edustajisto valtuutti hallituksen päättämään KPY-konsernin sitouttamis- ja palkitsemisohjelmia varten suunnatusta osuusannista, optio-oikeuksien tai muiden osuuksiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta. Valtuutuksen nojalla annettavien osuuksien ja/tai erityisten oikeuksien lukumäärä on yhteensä enintään 350 000 osuutta tai erityistä oikeutta. Valtuutus on voimassa enintään 31.12.2026 asti.

Tilintarkastusyhteisönä valittiin jatkamaan tilintarkastusyhteisö PricewaterhouseCoopers Oy.

Lisäksi edustajisto käsitteli muut varsinaiseen kokoukseen liittyvät aiheet. Kokouksen pöytäkirja julkaistaan myöhemmin KPY:n verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

140-vuotias KPY on arvopohjainen osuuskunta, jonka omistaa Osuuskunta KPY:n osuudenomistajien muodostama yhteisö.

Haluamme luoda elinvoimaa omaa toimintaamme laajemmin sijoittamalla arvopohjaamme sopiviin, toimintansa käynnistys- ja alkuvaiheen ohittaneisiin kannattavan kasvun yhtiöihin sekä kehittämällä modernia työpäiväkokemusta edistäviä toimitilakiinteistöjämme ja palveluitamme.

Visionamme vuoteen 2026 on olla liike-elämän ekosysteemi, joka on yksi Suomen arvostetuimmista menestyjien kasvuympäristöistä. Tätä visiota toteutamme sekä omistamalla aiempaa monipuolisemmin kiinnostavia yhtiöitä (Momentum-strategia) että luomalla ekosysteemejä ja yhteisöjä, jotka houkuttelevat osaajia ja luovat edellytyksiä yritysten kasvulle (Nova-strategia). Katsomme, että Momentum ja Nova -strategialinjamme täydentävät ja tukevat luontevasti toinen toisiaan.

Liike-elämän voimaa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta KPY

KPY-konsernin liiketulos parantui merkittävästi edellisestä vuodesta9.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

KPY-konsernin tilikauden 2023 operatiivinen tulos kehittyi myönteisesti. Konsernin liikevaihto, käyttökate ja liiketulos vahvistuivat edellisvuoteen verrattuna. Tytäryhtiöistä Novapolis ylsi erinomaiseen tulokseen liiketoimintaa kasvattaen ja kannattavuuttaan edelleen vahvistaen. Konsernin painopiste on ollut Novapoliksen aktiivisen kehittämisen ja tuloksen lisäksi Voimatelin ja Enfon kannattavuuden parantamisessa. Strategian mukainen työ kannattavuuden vahvistamiseksi jatkuu.

Osuma Henkilöstöpalvelut nousi henkilöstöalan suurimpien joukkoon21.3.2024 08:51:42 EET | Tiedote

Kuopiossa sijaitseva Osuma Henkilöstöpalvelut on noussut henkilöstöalan 20 suurimman yrityksen joukkoon, sijoittuen suoraan listauksen 17. sijalle. Henkilöstöalan liikevaihdon kehitystä seuraava lista julkaistaan Henkilöstöala Hela ry:n toimesta. Osuman sijoituksen myötä listalla on pitkästä aikaa toimija Itä-Suomesta. Useimmat listalla olevista yrityksistä ovat päätoimipaikaltaan Helsingissä tai Tampereella.

Märit Sareyko Epicalin uudeksi toimitusjohtajaksi20.3.2024 10:16:16 EET | Tiedote

Pohjoismaissa toimiva datakonsultointiyritys Epical saa uuden toimitusjohtajan, kun muun muassa Valtech Nordicsin toimitusjohtajana toiminut ja Stora Enson CIO:n tehtävää aiemmin hoitanut ruotsalainen Märit Sareyko aloittaa uudessa toimessa 1. huhtikuuta. Hän korvaa tehtävää aiemmin hoitaneen Mikko Valorinnan. Sareyko tuo Epicaliin osaamista muutosjohtamisesta ja syvällistä ymmärrystä pohjoismaisesta IT-markkinasta. Hän lähtee kehittämään yrityksen tuottavuutta sekä ylläpitämään Epicalin erinomaista asiakastyytyväisyyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye