Varsinais-Suomen ELY-keskus

Valtatie 9 saa uutta päällystettä

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kesän 2024 päällystystyöt ovat käynnistyneet. Viikolla 16 töitä on tehty Turun kehätiellä ja päällystystyöt jatkuvat vk:lla 17, jolloin päällystysvuorossa on valtatie 9. Töitä tehdään yhtäaikaisesti kumpaankin ajosuuntaan.

Karttakuva, jossa kuvataan päällystettävää tietä Urusvuoresta Liedon asemalle.
Päällystysvuorossa on valtatie 9, jossa uutta päällystettä saadaan Turun Urusvuoresta Liedon asemalle yltävälle osuudelle.

Kesän päällystyskausi on päästy aloittamaan Varsinais-Suomessa Turun kehätieltä eli kantatieltä 40. Töitä on tehty aamusta iltaan saakka aamun työmatkaliikenteen huipputunnit pois lukien. Uuden päällystetyn pinnan lisäksi työt maastossa ovat näkyneet myös ajoittaisena ruuhkautumisena etenkin iltapäivän työmatkaliikenteen aikaan. Työn luonne huomioiden töitä ei voida katkaista iltapäivän ruuhkatuntien ajaksi, mistä seuraa liikennehaittaa tienkäyttäjille. Yhtäjaksoisella työskentelyllä minimoidaan kuitenkin töiden kesto kokonaisuudessaan. Tänä kesänä päällystyskohteita on paljon, joten yksittäiset kohteet pyritään toteuttamaan mahdollisimman nopealla aikataululla. Yötöitä ei tässä vaiheessa kevättä voida vielä tehdä, sillä yöt ovat kylmiä.

Ysitietä päällystetään välillä Turku-Lieto

Seuraavana päällystysvuorossa on valtatie 9, jossa uutta päällystettä saadaan Turun Urusvuoresta Liedon asemalle yltävälle osuudelle. Yhteysvälillä liikkuu noin 15 000–22 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Töitä tehdään päivätyönä molemmilla ajoradoilla osin yhtäaikaisesti. Työt aloitetaan aamun työmatkaliikenteen ruuhkatuntien jälkeen noin klo 9 ja ne jatkuvat yhtäjaksoisesti iltaan saakka. Liikenneruuhkaa on odotettavissa iltapäivän paluuliikenteen vilkastuessa kuten Turun kehätielläkin.

Työt alkavat maanantaina, ja niiden arvioitu kesto on noin 4 päivää.

Töiden aikana ajoradan toinen ajokaista joudutaan sulkemaan liikenteeltä, ja liikenteen käytössä on yksi ajokaista kumpaankin ajosuuntaan. Kummallakin ajoradalla nopeusrajoitus työkohteella pyritään pitämään vähintään 50 km/h.

Toivomme tienkäyttäjiltä varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa sekä varautumista mahdollisiin matkojen viivästyksiin.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Asfalttikallio Oy.

Lisätietoja:

  • Varsinais-Suomen ELY-keskus: tienpidon asiantuntija Hanna Skants, p. 0295 022 824 ja päällysteinsinööri Tero Ahokas, p. 0295 022 777
  • Asfalttikallio Oy: työpäällikkö Ville-Veikko Jäppilä, p. 040 587 4261

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

A. Lamminmäki Oy aloittaa uutena linja-autoliikenteen yrittäjänä useilla Kankaanpään yhteyksillä16.5.2024 12:05:40 EEST | Tiedote

A. Lamminmäki Oy on voittanut Ely-keskuksen kilpailutuksen koskien useita Pohjois-Satakunnan yhteysvälejä. Kilpailutukseen sisältyivät Kankaanpää–Pomarkku–Pori-, Lavia–Kankaanpää-, Jämijärvi–Kankaanpää- ja Karvia–Honkajoki–Kankaanpää yhteydet. Uusi sopimuskausi käynnistyy kesäaikataulukauden alusta 3.6.2024. Säännöllisen matkustuksen kausilipputuotteisiin tulee muutoksia ja yhteysväleille tulee linjanumerointi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye