Oulun yliopisto

OTT Mikko Pikkujämsä yritysjuridiikan työelämäprofessoriksi Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun

Jaa

Oikeusneuvos, OTT Mikko Pikkujämsä on aloittanut yritysjuridiikan, erityisesti vero-oikeuden työelämäprofessorina Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa. Työelämäprofessorin tehtävänä on vahvistaa yritysjuridiikan opetusta.

Työelämäprofessori, OTT Mikko Pikkujämsä.
Työelämäprofessori, OTT Mikko Pikkujämsä. Studio P.S.V. / Reijo Koirikivi

Mikko Pikkujämsällä on laaja-alainen, yhteensä yli 30 vuoden kokemus erityyppisestä liikejuridiikasta ja riidanratkaisusta sekä tuomarina työskentelemisestä. Erikoistumisalana Pikkujämsällä on verotus.

Pikkujämsällä on kokemusta yliopistoyhteisöstä, asianajotehtävistä ja tuomioistuintyöskentelystä. Hän on toiminut liikejuridiikkaan erikoistuneena asianajajana ja on parhaillaan korkeimman hallinto-oikeuden oikeusneuvos. Hänellä on monipuolinen kokemus käytännön juridiikasta, ja hän on ollut myös asianajotoimiston osakkaana ja hallintotuomioistuimen päällikkötuomarina.

Pikkujämsän tieteellinen tutkimus keskittyy arvonlisäverotukseen sekä hallinto- ja veroprosessiin. Hän on julkaissut kiinteistöjen ja rakentamisen arvonlisäverotusta käsittelevän monografian sekä tieteellisiä artikkeleita hallinto- ja veroprosessin alalta. Hän on päivitysvastuussa tai yhtenä kirjoittajana myös muissa arvonlisäverotusta koskevissa teoksissa.

Pikkujämsä on väitellyt oikeustieteen tohtoriksi Lapin yliopistossa arvonlisäverotuksesta vuonna 2001, ja hän on myös Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun dosentti.

Työelämäprofessorin tehtävä on määräaikainen ajalla 1.1.2024–31.12.2026.

Yhteyshenkilöt

Työelämäprofessori Mikko Pikkujämsä, Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu, p. 040 5586411, mikko.pikkujamsa@oulu.fi
Viestintäasiantuntija Anna-Maria Hietapelto, p. 040 7650015, anna-maria.hietapelto@oulu.fi

Kuvat

Työelämäprofessori, OTT Mikko Pikkujämsä.
Työelämäprofessori, OTT Mikko Pikkujämsä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Todistusvalinnan ja avoimen väylän tulokset on julkaistu – Oulun yliopisto onnittelee uusia opiskelijoita27.5.2024 12:27:22 EEST | Tiedote

Ylioppilastutkintotodistuksen perusteella valittavat uudet opiskelijat Oulun yliopiston kandidaatti- ja maisterikoulutuksiin on valittu. Todistusvalinta valmistui 27.5.2024, ja valitut saavat ilmoituksen siitä Opintopolku-palvelussa. Valitun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 11.7. klo 15 mennessä. Onnea kaikille uusille opiskelijoille ja tervetuloa Oulun yliopistoon!

Oulun yliopiston Super Fab Labissa kehitettiin uusi menetelmä piirilevyjen valmistusprosessiin24.5.2024 07:07:00 EEST | Tiedote

Perinteisesti juotteenestopinnoitteen ja komponenttimerkintöjen lisäämisessä piirilevylle on käytetty suuri määrä sekä ympäristölle että valmistajalle haitallisia kemikaaleja. Se on lisäksi ollut verrattain hidas prosessi ja sopimaton esimerkiksi prototyyppien valmistukseen. Oulun yliopiston Super Fab Labin kehittämä menetelmä mahdollistaa tulostamisen suoraan jyrsitylle piirilevylle.

Euclid-avaruusteleskoopin uudet kuvat paljastavat vapaana seilaavia planeettoja ja sadoittain uusia galakseja23.5.2024 13:23:56 EEST | Tiedote

Universumin salaisuudet kirkastuvat nyt tähtitieteilijöille, kun Euclid-teleskooppi tuottaa ensimmäisiä tuloksiaan. Tutkijat ovat löytäneet satoja uusia galakseja, tähtijoukkoja, vapaana seilaavia Jupiteria massiivisempia planeettoja, sekä galaksijoukkojen painovoiman aiheuttamia gravitaatiolinssejä. Avoin data-arkisto mahdollistaa laajan tieteellisen tutkimuksen. Upeat kuvat median käytettävissä.

Uusi murskausmenetelmä säästää vettä ja energiaa kaivoksilla ja tuottaa parempaa akkumateriaalia – jatkotestaukseen myös muille malmeille23.5.2024 06:03:00 EEST | Tiedote

Uudentyyppisessä murskausmenetelmässä malmeille ja materiaaleille annetaan aiempaa hitaamman puristuksen aikana aikaa reagoida ja murtua eri mineraalien luonnollisia rajoja pitkin. Uudessa tutkimuksessa menetelmän soveltaminen grafiitin kuivarikastukseen tuotti lupaavia tuloksia. Kaivosalan kehittäminen suuntautuu nyt voimakkaasti kohti kestäviä ratkaisuja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye