Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Autotalon arkkitehtuurikilpailun voitto ehdotukselle Cabriolet

Jaa

Kampissa sijaitsevaan Autotalokortteliin suunnitellaan laajennusta. Suunnittelusta järjestetyn arkkitehtuurikilpailun voittajaksi valittiin ARCO Architecture Company ehdotuksellaan Cabriolet.

Havainnekuva rakennuksista.
Havainnekuva Autotalokorttelin arkkitehtuurikilpailun voittajaehdotuksesta "Cabriolet". ARCO Architecture Company

Autotalokorttelin kehittämisen tavoitteena on koko korttelin käytön tehostaminen, toimivuuden parantaminen ja alueen elävöittäminen. Tarkoituksena on toteuttaa nykyisellään pysäköintialueena ja katuna toimivalle alueelle toimisto- ja liiketilaa sekä samalla kehittää olemassa olevan korttelin toimintaa. Arkkitehtuurikilpailulla pyrittiin löytämään suunnitteluratkaisu, joka huomioi alueen erityispiirteet ja kaupunkikuvalliset lähtökohdat sekä tarjoaa laadukkaan ja mielenkiintoisen uuden kerrostuman kortteliin.

Kilpailu tarjosikin kiinnostavia ja toisistaan selvästi poikkeavia ratkaisumalleja suunnittelualueen kehittämiseksi. Tuomaristo päätti yksimielisesti valita arkkitehtuurikilpailun voittajaksi ehdotuksen nimimerkiltään ”Cabriolet”. Ehdotuksen takaa paljastui ARCO Architecture Company.

Kilpailun arvioinnissa kiinnitettiin huomiota siihen, kuinka suunnitteluohjelmassa esitetyt tavoitteet, vaatimukset ja suunnitteluohjeet on otettu huomioon. Arvostelussaan tuomaristo korosti erityisesti ehdotuksen kaupunkikuvallista laatua, toteutettavuutta sekä kehityskelpoisuutta. Suunnitteluratkaisun soveltumista ympäristöönsä pidettiin tärkeämpänä kuin yksityiskohtien toimivuutta. Ehdotukset julkaistiin myös Kerrokantasi-verkkopalvelussa kaupunkilaisten nähtäville ja kommentoitaviksi 13.3.–27.3.2024. Tuomaristo huomioi arviointityössään kaupunkilaisten antaman palautteen.

Korttelin suunnittelua jatketaan ja asemakaavan muutoksen valmistelu aloitetaan kilpailun voittaneen ehdotuksen pohjalta. Jatkosuunnittelussa ratkaisua kehitetään niin kaupunkikuvallisesti kuin toiminnallisestikin.

Arkkitehtuurikilpailu käynnistyi joulukuussa 2023. Kilpailun järjestivät yhteistyössä LähiTapiola Kiinteistövarainhoito ja Helsingin kaupunki. Kilpailu järjestettiin kutsukilpailuna, johon valittiin alan kärkitoimistoja. Kilpailussa olivat mukana ARCO Architecture Company, Arkkitehtitoimisto Opus, JKMM Arkkitehdit ja PES-Arkkitehdit.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suvi Huttunen
Johtava arkkitehti
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
09 310 37335
suvi.huttunen@hel.fi

Vesa Eskoli
Kiinteistösijoitusjohtaja
LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy
040 703 0551
vesa.eskoli@lahitapiola.fi

Kuvat

Havainnekuva rakennuksista.
Havainnekuva Autotalokorttelin arkkitehtuurikilpailun voittajaehdotuksesta "Cabriolet".
Lataa

Linkit

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

I Havshagen föreslås nytt boende och att området öppnas mot den omgivande staden29.4.2024 11:44:14 EEST | Tiedote

Helsingfors utarbetar planeringsprinciper för Havshagen som möjliggör kompletteringsbyggande och att Havshagen bättre än i dag knyts till den omgivande stadsstrukturen. Tilläggsbyggandet i Hagnäs och Sörnäs samt färdigställandet av snabbspårvägen Kronbroarna medför förändringar, och därför är det aktuellt att även utveckla Havshagen. Målet är att bevara och stärka Havshagens särpräglade identitet.

Merihakaan esitetään uutta asumista ja avautumista ympäröivään kaupunkiin29.4.2024 11:44:14 EEST | Tiedote

Helsinki laatii Merihaan alueelle suunnitteluperiaatteet, jotka mahdollistavat täydennysrakentamisen ja Merihaan liittämisen nykyistä paremmin ympäröivään kaupunkirakenteeseen. Hakaniemen ja Sörnäisten alueen lisärakentaminen sekä Kruunusillat-pikaraitiotien valmistuminen tuo mukanaan muutoksia, jonka takia myös Merihaan kehittäminen on ajankohtaista. Tavoitteena on säilyttää ja vahvistaa Merihaan omaleimainen identiteetti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye