Varsinais-Suomen ELY-keskus

Päällystystyöt alkavat Satakunnassa

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kesän 2024 päällystystyöt alkavat myös Satakunnan alueella. Viikolla 17 päällystystöitä tehdään sekä Porin että Huittisten seudulla valtateillä 11 ja 23 sekä kantatiellä 41.

Satakunnassa päällystystöitä on luvassa useilla teillä viikosta 17 alkaen.

Ensimmäisenä vuorossa on valtatie 23. Työmaa sijaitsee Noormarkun ja Pomarkun välisellä osuudella, jossa liikkuu noin 4400 ajoneuvoa vuorokaudessa. Työt alkavat maanantaina.

Tiistaina päällystyskalustoa saapuu myös valtatielle 11, jossa uutta päällystettä saadaan valtatie 2:lta Kaasmarkkuun ulottuvalle osuudelle. Yhteysvälillä liikkuu 4700−7400 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Keskiviikosta alkaen uutta pintaa saa myös kantatie 41 välillä Vampula−Huittinen, jonka liikennemäärä on noin 4000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Liikenneruuhkiin on hyvä varautua

Työt tehdään päivätyönä ja ne jatkuvat aamusta yhtäjaksoisesti iltaan saakka. Työn luonne huomioiden töitä ei voida katkaista esimerkiksi iltapäivän ruuhkatuntien ajaksi, mistä seuraa liikennehaittaa tienkäyttäjille. Yhtäjaksoisella työskentelyllä minimoidaan kuitenkin töiden kesto kokonaisuudessaan. Kohteiden liikennemäärät huomioiden ruuhkiin on hyvä varautua, ja tarvittaessa suosia vaihtoehtoisia reittejä. Töiden aikana ajoradan toinen ajokaista joudutaan sulkemaan liikenteeltä, ja liikenteen käytössä on yksi ajokaista. Kohteilla on käytössä liikennevalo-ohjaus työkohteen ohi.

Nopeusrajoitus on 50 km/h.

Töiden arvioitu kesto valtateillä 11 ja 23 on noin 4 työpäivää.  Kantatiellä 41 työt kestävät noin 6 työpäivää.

Toivomme tienkäyttäjiltä varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa sekä varautumista mahdollisiin matkojen viivästyksiin. Tänä kesänä päällystyskohteita on paljon, joten yksittäiset kohteet pyritään toteuttamaan mahdollisimman nopealla aikataululla.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Peab Asfalt Oy.

Lisätietoja:

  • Varsinais-Suomen ELY-keskus: tienpidon asiantuntija Hanna Skants, p. 0295 022 824 ja päällysteinsinööri Tero Ahokas, p. 0295 022 777
  • Peab Asfalt Oy: projektipäällikkö Miska Hänninen, p. 050 594 8954

Avainsanat

Kuvat

Karttakuva Noormarkku-Pomarkun välistä.
Vt 23 Noormarkku−Pomarkku, vaikutusalue noin 11 km.
Lataa
Karttakuva Kaasmarkku-Porin välistä.
Vt 11 Kaasmarkku−Pori, vaikutusalue noin 10 km.
Lataa
Karttakuva Vampula-Huittinen välistä.
Kt 41 Vampula−Huittinen, vaikutusalue noin 14 km.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Ammakon sillan korjaustyöt alkavat Salossa E18-moottoritiellä 28.5.202424.5.2024 16:07:46 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus suorittaa Salossa E18-moottoritiellä sijaitsevan Ammakon sillan liikuntasaumalaitteen korjaustöitä 28.5.-6.6.2024 välisenä aikana. Korjaustöiden aikana siltapaikalle asetetaan alennettu nopeus 60 km/h. Liikennettä joudutaan rajoittamaan aluksi yhdelle kaistalle ajosuunnassa Helsinki - Turku ja liikenne siirretään kokonaan moottoritien toiselle puolelle 3.6. alkaen, jolloin liikenne toimii pelkästään ajosuuntaan Helsinki - Turku suunnassa. Liikennejärjestelyt tulevat aiheuttamaan liikenteen jonoutumista työmatkaliikenteen ruuhkatunteina. Siltapaikan voi myös kiertää mt 110 kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye