Rakennustieto laajentaa tekoälyn käyttöä palveluissaan

Jaa

Rakennustieto on juuri tuonut tekoälyn avuksi kaikkiin kortistopalveluihinsa. Rakennustiedon GPT-tekoälyassistentti avittaa nyt RT-, LVI-, KH- ja Ratu-kortistojen sekä Infra-täsmäpakin käyttäjiä tiedonhaussa pdf-muotoisista ohje- ja säännöskorteista. Samalla Rakennustiedon palveluiden kirjautuvan käyttäjän etusivu uudistuu täysin käytettävyydeltään.

Rakennustiedon GPT-tekoälyassistentti hakee tietoa avoimen internetin sijaan Rakennustiedon tarjoamista luotettavan tiedon lähteistä. RT-kortistossa GPT-tekoälyassistentti on palvellut tiedonhaussa perinteisen haun rinnalla jo viime syksystä lähtien. Nyt tekoäly nopeuttaa tiedon löytämistä myös LVI-, KH- ja Ratu-kortistoista sekä Infra-täsmäpakista. Voit käyttää GPT-tekoälyassistenttia minkä tahansa kortiston ja Infra-täsmäpakin lisenssillä, ja se antaa vastauksen pohjautuen niiden palveluiden ohje- ja säännöskortteihin, joihin sinulla on käyttöoikeus.

Samalla uudistuu Rakennustiedon palveluiden kirjautuneen käyttäjän etusivu, joka korvaa aikaisemmin käytössä olleen Rakennustiedon RT-tietoväyläportaalin. Uudella etusivulla navigoitavuutta on parannettu. Etusivun kautta löytyvät helposti myös palveluiden käyttäjille hyödylliset uutiset ja tapahtumat, palauteväylä sekä kätevä kansio-ominaisuus, jonka avulla voit ryhmitellä itselle tärkeitä ohjekortteja esimerkiksi aihepiireittäin tai projekteittain.

’’Rakennustieto haluaa olla edelläkävijä digitalisaation ja tekoälyn hyödyntämisessä ja helpottaa ja nopeuttaa rakennusalan toimijoiden tarvitseman luotettavan tiedon löytämistä palveluidemme suuresta ja kattavasta tietomäärästä. GPT-tekoälyassistenttimme tuo tehoa tiedonhakuun nyt kaikissa kortistopalveluissamme ja seuraavassa vaiheessa tuomme tekoälyn avuksi myös RYL-palveluun.’’, Rakennustiedon toimitusjohtaja Laura Apilo sanoo.

__________________________________________________________________________

RT-, LVI-, KH- ja Ratu-kortistot sekä Infra-täsmäpakki ovat Rakennustieto Oy:n julkaisemia ja ylläpitämiä kiinteistö- ja rakentamisalan luotettavan ja ajantasaisen tiedon lähteitä, jotka sisältävät alan ammattilaisten yhdessä laatimia ohjeita sekä keskeisen lainsäädännön. RT-kortistosta löydät ohjeet ja säädökset talonrakennushankkeiden tilaamiseen, rakennuttamiseen, suunnitteluun ja rakentamiseen. LVI-kortisto kokoaa kattavasti ohjeet talotekniikan rakennuttamiseen, suunnitteluun, asennukseen ja kunnossapitoon. KH-kortisto tarjoaa tietoa kiinteistöjen tekniseen ylläpitoon, korjaushankkeiden suunnitteluun, laadun ohjaukseen sekä kiinteistöpalveluiden kilpailutukseen ja hankintaan.

Ratu koostuu Ratu-kortistosta, RatuPakista ja Menekki- ja menetelmätiedosta. RatuPakilla varmistat jokaisen työvaiheen keskeisimmät tuotantotiedot: menekkitiedot, menekkilaskelmat, menetelmät, työturvallisuuden ja laadun. Ratu menetelmä- ja menekkitieto sisältää työohjeet työlajeittain. Lisäksi Ratu sisältää ohjeita työturvallisuuden ja laadunhallintaan sekä tuotannonsuunnitteluun.

Infra-täsmäpakin suunnittelu- ja toteutusohjeilla varmistat hyvän laatu- ja turvallisuustason infra- ja maarakentamisen projekteissa ja saat käyttöösi Infra- ja MaaRYL-palveluihin linkitetyt RT-ohjekortit.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennustieto Oy

Ratu-kustannuslaskennalla on nyt mahdollista laskea samanaikaisesti suunnitteluratkaisujen kustannuksia ja CO2-päästöjä16.5.2024 09:01:26 EEST | Tiedote

Rakennukset ja rakentaminen aiheuttavat yhteensä noin kolmanneksen Suomen ilmastopäästöistä. Hankkeen päästöihin voidaan vaikuttaa merkittävästi tuomalla CO2-päästölaskenta kustannuslaskennan rinnalle. Ratu-kustannuslaskennan uudella CO2-päästölaskenta-ominaisuudella rakenne-, materiaali- ja tuotevaihtoehtoja voidaan verrata jo hankkeen suunnitteluvaiheessa sekä tehdä tietoon pohjautuvia valintoja kustannusten, CO2-päästöjen ja aikataulun näkökulmasta.

Työmaiden kierrätysaste uudelle tasolle Rakennustiedon Tuotetiedolla19.2.2024 09:12:12 EET | Tiedote

Suomessa syntyy vuosittain noin 1,6 milj. tonnia rakennus- ja purkujätettä. Tästä vain puolet päätyy hyötykäyttöön ja meillä on vielä matkaa rakennus- ja purkujätteen 70 %:n kansalliseen hyödyntämisastetavoitteeseen. Osittain esteenä on ollut tiedon puute siitä, kuinka eri tuotteet kierrätetään. Tämän esteen Rakennustieto on poistanut juuri päättyneessä kehityshankkeessa. Hankkeen tulosten myötä Rakennustiedon Tuotetiedon palvelukokonaisuus tarjoaa nyt myös rakennustuotteiden ja niiden pakkausmateriaalien kierrätettävyystiedon kattavan muun tuotetiedon, esimerkiksi teknisten tuotetietojen ja hiilijalanjälkitiedon, rinnalla. Rakennustuotteiden kierrätettävyystieto on jokaisen ulottuvilla Tuotetiedon maksuttoman haun (haku.tuotetieto.fi) kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye