Messukeskus

Messukeskus otti vastaan Live-säätiön vastuullisuushaasteen

Jaa

Messukeskus vastaanotti tänään Liven Suomen inhimillisimmät työpaikat -haasteen Lapsimessujen ja Ruokamessujen yhteydessä. Haasteen vastaanottanut yritys sitoutuu pohtimaan monimuotoisuuden toteutumista yhteisössään sekä edistämään täsmätyökykyisten työllistymistä.

Helsingin Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen vastaanotti vastuullisuushaasteen Live-säätiön asiakkuus- ja viestintäjohtaja Leena Hallamaalta.
Helsingin Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen vastaanotti vastuullisuushaasteen Live-säätiön asiakkuus- ja viestintäjohtaja Leena Hallamaalta.

Suomessa on arviolta 65 000 täsmätyökykyistä – laveiden määritelmien mukaan jopa satoja tuhansia – jotka haluaisivat päästä kiinni työelämään, mutta heidän potentiaaliaan ei ole toistaiseksi tunnistettu.

Suomen inhimillisimmät työpaikat -haasteen tavoitteena on kannustaa yrityksiä edistämään sosiaalisen vastuun toteutumista. Sosiaalinen vastuu perustuu ajatukseen, että yrityksillä ja organisaatioilla on merkittävä rooli kestävän kehityksen edistämisessä ja että niiden tulisi ottaa huomioon toimintansa vaikutukset yhteiskuntaan laajemminkin.

Helsingin Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläisen mukaan haasteen vastaanottaminen on tärkeä asia Suomen suurimmalle messu-, kokous- ja kongressikeskukselle, joka toimii kestävyydessä tapahtuma-alan edelläkävijänä. Osana sosiaalisen vastuun toimiaan ja yhteistyössä Ammattiopisto Liven kanssa Messukeskus on tarjonnut täsmätyökykyisille harjoittelupaikkoja jo vuodesta 2018. 

– Haaste tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden arvioida ja parantaa entisestään yrityksemme käytäntöjä monimuotoisuuden, tasa-arvon ja inklusiivisuuden osalta. Meille vastuullisuus on tekoja ja näemme, että osallistuminen haasteeseen kannustaa meitä vahvistamaan yrityskulttuuriamme, joka arvostaa ja haluaa edistää monimuotoisuutta, Vepsäläinen toteaa.

Liven asiakkuus- ja viestintäjohtaja Leena Hallamaa on iloinen siitä, että yhteistyö Messukeskuksen kanssa syvenee vastuullisuustyön merkeissä.

– Olemme tehneet jo useamman vuoden oppilaitosyhteistyötä Messukeskuksen kanssa. On ilo jatkaa tätä yhteistä matkaa ja laventaa yhteistyötä tämän haasteen myötä sekä rakentaa yhdessä tasa-arvoisempaa ja yhdenvertaisempaa Suomea, Hallamaa kertoo.

Live julkaisi haasteen ensimmäistä kertaa SuomiAreenassa kesällä 2022, ja tämän jälkeen lähes kymmenen yritystä on ottanut haasteen vastaan.

– Haastamme sellaisia toimijoita, jotka ovat todellisuudessa valmiita tekemään aktiivisesti töitä yhdenvertaisuuden edistämiseksi. On tärkeää, että vastuullisuudesta ei tule sanahelinää vaan aitoja tekoja, joilla on vaikutuksia yksilön kautta yhteiskuntaan asti, Hallamaa jatkaa.

Lisätietoja:

Helsingin Messukeskus, toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, p. 0400 400 074, anni.vepsalainen@messukeskus.com, www.messukeskus.com

Live-säätiö, asiakkuus- ja viestintäjohtaja Leena Hallamaa, p. 040 661 5552, leena.hallamaa@inlive.fi, www.livesaatio.fi

Helsingin Messukeskus tekee pitkäjänteistä työtä sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristövastuun saroilla. Ympäristöjärjestelmä ISO 14001 sertifioitiin vuonna 2009 ensimmäisenä suomalaisena tapahtumajärjestäjänä. Messukeskus toi vuonna 2022 pääkaupunkiseudulle 128 miljoonan euron tulovirran ja messutoiminnan työllisyysvaikutus oli 1740 henkilötyövuotta. Kestävyys on keskeinen osa Messukeskuksen strategiaa, jossa linjataan sen olevan ennen kaikkea tekoja. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Live-säätiö työskentelee sen hyväksi, että mahdollisimman moni pystyy toimimaan suomalaisen yhteiskunnan täysipainoisena jäsenenä. Live tarjoaa yksilöasiakkailleen ammatillista erityisopetusta, neurologista kuntoutusta, ammatillisen koulutuksen ja kuntoutuksen sekä työllistymisen valmennus- ja asiantuntijapalveluita. Live-säätiö, aiemmalta nimeltä Invalidisäätiö, perustettiin vuonna 1940 talvisodassa vammautuneiden hoitoa, kuntoutusta ja ammatillista koulutusta varten. Yli kahdeksan vuosikymmenen ajan Live on määrätietoisesti kehittänyt toimintaa yhteiskunnan muuttuviin tarpeisiin.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Helsingin Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen vastaanotti vastuullisuushaasteen Live-säätiön asiakkuus- ja viestintäjohtaja Leena Hallamaalta.
Helsingin Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen vastaanotti vastuullisuushaasteen Live-säätiön asiakkuus- ja viestintäjohtaja Leena Hallamaalta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Media Invitation: Radical Health Festival Helsinki 21-23 May 202413.5.2024 13:54:49 EEST | Kutsu

Welcome to the first Radical Health Festival Helsinki, which brings together European professionals in digital health from 21 to 23 May 2024. Radical Health Festival Helsinki brings together the entire European health innovation ecosystem under one roof. The festival takes place in Finland, at the Helsinki Expo and Convention Centre. The organising partners of the Radical Health Festival Helsinki are éditohealth and Helsinki Expo and Convention Centre.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye