Kymenlaakson hyvinvointialue

Kouvolan yöpäivystyksen merkitystä ei ole ymmärretty kehysriihipäätöksessä

Jaa

Kymenlaakson hyvinvointialueen hallitus kokoontui perjantaina 19.4.2024 kuulemaan tuoreimpia tilannetietoja valtion tiistaina julkaisemien kehysriihen ratkaisujen jälkeen. Aluehallitus ja hyvinvointialueen johto totesivat, että työ Kouvolan yöpäivystyksen säilymiseksi jatkuu edelleen samoin kuin Kymenlaakson psykiatrisen sairaalan toiminnan varmistaminen Kouvolassa.

Kouvolan Ratamokeskus ulkoa kuvattuna.
Kouvolan yöpäivystys sijaitsee vuonna 2022 valmistuneessa Ratamokeskuksessa. Kymenlaakson hyvinvointialue

Vs. hyvinvointialuejohtaja Lauri Lehto ja johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa summasivat perjantaina tilannetietoa niin Kymenlaakson hyvinvointialueen toiminnan osalta kuin yleisemmin kansallisesti sosiaali- ja terveyspalvelujen näkökulmasta. Tieto Kouvolan yöpäivystyksen loppumisesta on ollut iso järkytys. Ennen lopullista tarvittavien lakien muutosta tilanne on edelleen auki.

– On aivan selvää, että teemme edelleen kaikkemme, jotta nyt tehty ratkaisu ei toteudu loppuun asti. Haluamme rakentavasti tuoda esille kaikille oleellisille tahoille sen, että Kouvolan yöpäivystyksen laajamittaisia vaikutuksia asiakkaisiin, toimintaan ja talouteen ei ole täysin ymmärretty ratkaisua tehdessä. Tämä siis siitä huolimatta, että tietoa toki olimme toimittaneet, toteaa vs. hyvinvointialuejohtaja Lauri Lehto.

Muihin lopetuslistalla oleviin yöpäivystyksiin verrattuna Kouvolan päivystyksen vaikutusalueella on moninkertaisesti asukkaita. Samoin Kouvolan päivystyksellä on merkittävä tehtävä osana aivoveronkiertohäiriöpotilaiden hoitoketjua.

Kouvolan päivystyksen toiminta tukee vahvasti myös Kymenlaakson psykiatrista sairaalaa sekä kotihoidon ja asumispalveluiden toimintaa.

"Kehysriihen päätös ei pohjaudu tietoon"

– On tullut selväksi, ettei kehysriihen päätös pohjaudu tietoon. Kyse on ollut nopeasta ratkaisusta, ei todellisesta säästöstä, jota maan hallitus tavoittelee. Potilasturvallisuus tulee taata Kymenlaaksossa ja huomioida hyvinvointialueella olevat erityispiirteet. Kouvolan seutu on varsin iso ja vahva kunta, jonka läheisyydessä sijaitsee muun muassa Suomen suurin varuskunta, aluehallituksen puheenjohtaja Nina Brask toteaa.

– Aluehallitus tulee jatkamaan yhtenäisesti ja ponnekkaasti vaikutustyötä valtakunnan tasolle sekä haastaa kaikki mukaan tähän koko Kymenlaakson yhteiseen asiaan. 

Kymenlaakson hyvinvointialue jatkaa edelleen keskusteluja keskeisten ministeriöiden kanssa sekä lisää näiden tietoa Kouvolan yöpäivystyksen merkityksestä.  Kymenlaakson hyvinvointialue tulee myös julkaisemaan aiheesta tarvittavaa lisätietoa sekä julkisuuteen että oman alueensa muille toimijoille, kuten muille viranomaisille, kolmannelle sektorille ja elinkeinoelämän edustajille.

Yhteyshenkilöt

Kehitysjohtaja Lauri Lehto toimii tällä hetkellä vs. hyvinvointialuejohtajana.

Kuvat

Kouvolan Ratamokeskus ulkoa kuvattuna.
Kouvolan yöpäivystys sijaitsee vuonna 2022 valmistuneessa Ratamokeskuksessa.
Kymenlaakson hyvinvointialue
Lataa

Kymenlaakson hyvinvointialue

Järjestämme Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Noin 159 500 asukkaan maakuntaan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye