Suomen Purjehdus ja Veneily ry

Olympiapurjehdus: Ratkaisevat karsinnat Pariisiin alkaa viikonloppuna

Jaa
Ronja Grönblom ja Veera Hokka, 49er FX
Ronja Grönblom ja Veera Hokka, 49er FX Sailing Energy/World Sailing

Suomen purjehdusmaajoukkue on valmiina kamppailemaan maapaikoista Ranskan olympiaviikolla. Ensimmäiset karsinnalähdöt purjehditaan sunnuntaina 21. huhtikuuta. Olympialuokkien viimeisissä 'Last Chance' -karsinnoissa Suomi tavoittelee maapaikkoja iQFoil-, Formula Kite-, 49er- ja 49er FX -luokissa. Leija- ja purjelautailijoiden maapaikat ratkaistaan torstaina 25. huhtikuuta, kun taas 49er- ja 49er FX -luokkien maapaikat ratkotaan perjantaina 26. huhtikuuta.

Aiempiin karsintoihin poiketen Hyères’issä kilpailijat jaetaan luokittain kahteen laivueeseen, joista varsinaisessa Last Chance -laivueessa kilpailevat ainoastaan maat, jotka eivät ole vielä lunastaneet maapaikkaa. Tämä tarkoittaa, että viimeiset olympiapaikat ratkeavat todennäköisesti vasta viimeisien päivien mitalilähdöissä. Laivueet ovat myös tavanomaista pienempiä, joten jokaisen pisteen painoarvo on kokonaistulosten kannalta merkittävä.

- Pienemmät laivueet muuttavat varmasti kisaa, mutta jää nähtäväksi, että miten. On luotettava omaan tekemiseen, Ronja Grönblom kertoo.

- Kun saavuimme Hyères'iin, oli vähän kovaa tuulta, mutta muuten valmistelut ovat sujuneet hyvin. Lähdemme hyvällä fiiliksellä kisaan, Veera Hokka sanoo.

Ronja Grönblom ja Veera Hokka kamppailevat Hyères'issä viidestä maapaikasta 49er FX -luokassa. Miesten 49ereissa Oskari Muhonen ja Edvard Bremer sekä Juuso Roihu ja Lasse Lindell kilpailevat neljästä maapaikasta. Noora Ruskola tavoittelee yhtä viidestä maapaikasta Formula Kitessä. Jakob Eklund kamppailee iQFoil-miesten kesken viidestä maapaikasta, naisten iQFoileissa Aleksandra Blinnikka ja Sofia Hämäläinen kuudesta. 

Nacra 17 -luokan Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen ovat jo varmistaneet paikkansa Suomen kisajoukkueessa, samoin Kaarle Tapper ILCA 7 -luokassa ja Monika Mikkola ILCA 6 -luokassa.

Sailing Team Finland, Ranskan olympiaviikko 2024:

Last Chance -karsinnat:

49er FX: Ronja Grönblom/Veera Hokka

49er: Oskari Muhonen/Edvard Bremer, Juuso Roihu/Lasse Lindell

Formula Kite: Noora Ruskola

iQFoil-miehet: Jakob Eklund

iQFoil-naiset: Aleksandra Blinnikka, Sofia Hämäläinen

Maapaikkansa varmistaneiden maiden laivueet:

ILCA 6: Monika Mikkola, Mikaela Söderberg (U21), Ines Ruohela (U21)

ILCA 7: Valtteri Uusitalo, Aleksi Tapper, Otto Dahlberg

Suomen Purjehdus ja Veneily seuraa kilpailua Sailing Team Finlandin Facebookissa ja Instagramissa sekä mediatiedottein kilpailun kohokohdista. Julkaisuvapaita kuvia löytyy maajoukkueen kuvapankista.

Ranskan olympiaviikon tulokset ja lisätiedot löytyy tästä.

Sailing Team Finlandin kilpailukalenteri 2024
20.-27.4. Last Chance, Ranskan olympiaviikko, Hyères (olympiakarsinta)
7.-12.5. 49er-, 49erFX- EM ja Nacra 17 MM, Montpellier, Ranska
11.-19.5. Formula Kite MM, Hyères, Ranska
28.7.-8.8. Pariisin 2024 kesäolympialaiset, Marseille, Ranska

Yhteyshenkilöt

Linkit

Suomen Purjehdus ja Veneily

Suomen Purjehdus ja Veneily ry (SPV) on suomalaisten pursi- ja veneilyseurojen etujärjestö. Se edistää, ohjaa ja valvoo suomalaista purjehdusta ja veneilyä. SPV perustettiin vuonna 2011, kun 1900-luvun alussa perustetut Suomen Purjehtija- ja Suomen Veneilyliitto yhdistyivät yhdeksi liitoksi. Liittoon kuuluu yli 300 jäsenseuraa ja noin 40 luokkaliittoa. Harrastajia seuroissa on noin 64 000.

Liiton tehtävänä on tukea toiminnallaan veneily- ja pursiseuroja sekä luokkaliittoja, jotka tuottavat harrastajille monipuolisia ja laadukkaita palveluja purjehdukseen ja moottoriveneilyyn. SPV panostaa laadukkaaseen valmennusosaamiseen ja tukee urheilijoita kansainväliseen menestykseen. Lisäksi SPV edistää veneilyturvallisuutta ja ympäristöasioita, sekä on vahvasti mukana erilaisissa edunvalvontatehtävissä, niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Purjehdus ja Veneily ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye