Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Kopra: Euroopan unionin on tuettava Itä-Suomen elinvoimaa

Jaa

Itä-Suomen taloustilanne on heikentynyt merkittävästi Venäjän käynnistämän hyökkäyssodan seurauksena. Kokoomuksen kansanedustaja, puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jukka Kopra on tyytyväinen komission puheenjohtaja von der Leyenin päätöksestä vierailla Lappeenrannassa.

Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Itä-Suomen taloustilanne on heikentynyt merkittävästi Venäjän käynnistämän hyökkäyssodan seurauksena. Haasteet koskevat koko Euroopan unionin itäistä ulkorajaa. Kokoomuksen kansanedustaja, puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jukka Kopra on tyytyväinen komission puheenjohtaja von der Leyenin päätöksestä vierailla Lappeenrannassa.

"Komission puheenjohtaja von der Leyenin vierailu Lappeenrantaan osoittaa, että itärajan alueiden tilanne on noteerattu komissiossa ja tilanteemme otetaan vakavasti. Uskon, että komissio on valmis edistämään ratkaisuja itäisen Suomen turvallisuuden ja elinvoiman parantamiseksi," Kopra toteaa.

Rajan sulkemiseen ja kiinni pitämiseen liittyvät seikat sekä itäisen Suomen elinvoima eivät ole aluepolitiikkaa vaan koko Suomen ja EU:n yhteinen haaste.

"Vaikka haitalliset vaikutukset näkyvät selkeimmin juuri kaakkoisessa Suomessa, ulottuvat ne jatkuessaan koko Suomeen ja Euroopan unioniin. Myös siksi on toivottavaa, että EU ottaa roolia itärajan turvallisuuden ja elinvoiman parantamisessa. EU voisi osallistua rajaturvallisuuden kustannuksiin entistä suuremmassa roolissa," Kopra toteaa.

Kokoomus on Euroopan kansanpuolueen (EPP) jäsen. Kokoomuksen vaikuttamistyön ansiosta Itä-Suomen haasteet tiedostetaan eurooppalaisella tasolla EPP-puolueiden yhteisessä eurovaaliohjelmassa. Ohjelmassa peräänkuulutetaan lisää tukea EU:n ulkoraja-alueille, jotka ovat kärsineet Venäjän hyökkäyksen seurauksena.

"Kokoomus on aktiivisesti edistänyt Itä-Suomen intressejä myös EPP:ssä. EPP:n jäsenpuolueet ovat sitoutuneet EU:n ulkoraja-alueiden tukemiseen," Kopra alleviivaa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen liikennevaliokunnan jäsenet: Hallitus lyö useissa liikennehankkeissa kuokan maahan – hyvä uutinen myös rakennusalalle22.5.2024 09:55:46 EEST | Tiedote

Hallituksen toisessa lisätalousarvioesityksessä myönnetään rahoitusta usealle merkittävälle liikennehankkeelle. Kokoomuksen liikennevaliokunnan jäsenet kehuvat hallituksen kehittävän liikenneverkkoa koko Suomen saavutettavuuden, kilpailukyvyn ja huoltovarmuuden vahvistamiseksi juuri oikeaan aikaan. Käynnistyvillä hankkeilla on elvyttävä vaikutus ja niillä reagoidaan vahvasti myös rakennusalaan tilanteeseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye