Fliiga

Antti Suomela Oilersin jatkoaikasankari – finaalivoitot nyt 1-2

Jaa

Oilers kavensi F-liigan finaalivoitoiksi 1-2, kun se löi Classicin loppuunmyydyssä kotihallissaan 6-5 Antti Suomelan jatkoaikamaalilla. Vielä neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Oilers oli ollut kaksi maalia tappiolla.

Oilers otti ensi erässä otteen, kun se vastasi vieraiden Ville Hietarannan avausmaaliin Rasmus Kainulaisen nousunsa päätteeksi nostamalla tasoituksella ja Santeri Lindorsin pallonriiston jälkeen Elias Pekarille petaamalla johto-osumalla. Toisessa erässä Eemeli Salin tasoitti, mutta toiselle tauolle ero palasi Rasmus Kainulaisen kiskaistessa  matalalla pallolla takakulmaan illan toisen osumansa.

Classic näytti kääntävän pelin päätösjakson puolivälissä, kun Alpo Laitilan läpiajoon vapauttama Aaro Helin nosti tasoituksen, Konsta Tykkyläinen sivalsi laidasta takakulmaan 3-4 ja vielä laidassa vartijastaan irti pyörähtänyt Eemeli Salin jo 3-5. Oilers tuli kuitenkin vielä. Salinista mallia ottanut kopioinut Aaro Astala kavensi, ja kolme minuuttia ennen summeria puolustaja Jesperi Lindfors nosti takatolpalta Astalan laukauksen kakkospallosta pelin tasoihin ja jatkoajalle.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata kolme minuuttia, sitten Matias Veikkola siirsi pallon eteenpäin Antti Suomelalle ja tämän laukaus vasemmasta laidasta yllätti vahvasti pelanneen Classic-vahti Lassi Torisevan.

Neljäs loppuottelu pelataan Lempäälässä heti lauantaina.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fliiga

Oilers voitokas 2000-päisen yleisön edessä – mestaruus katkolla lauantaina Helsingin jäähallissa24.4.2024 20:49:07 EEST | Tiedote

Oilers siirtyi jo voiton päähän F-liigan miesten mestaruudesta, kun se kaatoi Helsingin jäähallissa Classicin 8-6 ja johtaa finaalisarjaa voitoin 3-2. Ottelua seurasi 1 936 katsojaa. Kulta on katkolla espoolaisille lauantaina jälleen Helsingin jäähallissa. Veljeskaksikko Justus Kainulainen – Rasmus Kainulainen rakensi Öljymiehille nopean kahden maalin johdon Lassi Torisevan verkon heilahdettua ensimmäisen kerran jo seitsemän sekunnin kohdalla, ja toisessa erässä muutti kahdesti osunut Aaro Astala lukemiksi jo 4-0. Siihen asti ohittamattomalta tuntuneen Oilers-vahti Markus Laakson taika murtui Eemeli Akolan ja Nico Salon kaventaessa kaukolaukauksilla vain 33 sekunnin välein. Heikki Iiskolan 5–2-osumaan vastasi Classic vielä Albert Koskisen kuitilla, mutta erän loppu oli tamperelaisille tumma. Oilersin toinenkin ylivoima päättyi maaliin Tuomas Iiskolan onnistuessa, ja vielä puolitoista minuuttia ennen erätaukoa sinetöi Justus Kainulainen jo hattutemppunsa Matias Veikkolan oivaltavasta vi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.