Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Autto: Pääministeri Orpo onnistui kääntämään EU:n katseen Suomen itärajaan

Jaa

Suuren valiokunnan puheenjohtaja, kokoomuksen kansanedustaja Heikki Autto kiittelee Euroopan johtajien katseiden kääntymistä Suomeen. Suomen tavoitteet yhteisen rajaturvallisuusratkaisun löytämisestä ja rajamaakuntien rahoituksen lisäämisestä esiteltiin komission puheenjohtaja von der Leyenille, kun hän vieraili pääministeri Orpon kutsusta Itä-Suomessa perjantaina.

Heikki Autto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Heikki Autto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Suuren valiokunnan puheenjohtaja, kokoomuksen kansanedustaja Heikki Autto pitää komission puheenjohtaja von der Leyenin vierailua itärajalla merkittävänä osoituksena Suomen aktiivisesta EU-vaikuttamisesta.

”Olemme onnistuneet alleviivaamaan Suomen roolia ja merkitystä yhteisen rajaturvallisuuden takaajana. Olosuhteemme pitkän itärajan suhteen ovat täysin poikkeukselliset ja tämä on hyvä osoittaa selkeästi myös muille. On välttämätöntä, että EU-kumppanimme ymmärtävät, että itärajalla on käynnissä Venäjän vihamielinen hybridioperaatio”, Autto teroittaa.

”Erityisesti nyt, kun rajamme on sulkeutunut ja Suomen tilanne on vaikea, on vaikutettava kaikin keinoin siihen, että tilannekuva jaetaan myös muualla Euroopassa. On hienoa, että pääministeri on päättäväisesti vienyt sanomaa eteenpäin ja tuo korkeimman päättävän tahon tutustumaan paikan päälle”, Autto jatkaa.

Suomen EU-politiikkaa on viime vuosina kritisoitu jälkijättöisyydestä. Suuren valiokunnan puheenjohtaja kiitteleekin tapaa, jolla pääministeri Orpon hallitus on EU-vaikuttamiseen tarttunut.

”On turha kuvitella, että Euroopassa asiaamme edistäisivät muut. Kyllä meidän itse pitää olla aktiivisia”, päättää Autto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen liikennevaliokunnan jäsenet: Hallitus lyö useissa liikennehankkeissa kuokan maahan – hyvä uutinen myös rakennusalalle22.5.2024 09:55:46 EEST | Tiedote

Hallituksen toisessa lisätalousarvioesityksessä myönnetään rahoitusta usealle merkittävälle liikennehankkeelle. Kokoomuksen liikennevaliokunnan jäsenet kehuvat hallituksen kehittävän liikenneverkkoa koko Suomen saavutettavuuden, kilpailukyvyn ja huoltovarmuuden vahvistamiseksi juuri oikeaan aikaan. Käynnistyvillä hankkeilla on elvyttävä vaikutus ja niillä reagoidaan vahvasti myös rakennusalaan tilanteeseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye