SDP

SDP:n puolusihteeri Mikkel Näkkäläjärvi: Perussuomalaiset petti äänestäjät – voiko vaaleissa luvata mitä tahansa?

Jaa

SDP:n puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi peräänkuuluttaa puolueilta vastuunkantoa vaaliviestinnän suhteen.

- Perussuomalaisten vaalipetoksen laajuus on pysäyttävä. Rikottujen lupausten kirjo pakottaa miettimään, voiko vaaleissa todella luvata ihan mitä tahansa. Varmaan aika moni miettii, että mistä tämä sakset kädessä hymyillen poseeraava ja leikkuulautoja kaupitteleva Purra oikein tuli, kun ennen vaaleja hän sanoi, että pienituloisilta leikkaaminen ei perussuomalaisille käy. Millainen on äänestäjän oikeusturva, jos vaalien jälkeisen politiikan ei tarvitse lainkaan vastata vaaleja edeltäneitä puheita?

Esimerkkeinä perussuomalaisten petoksesta Näkkäläjärvi mainitsee puheet euron bensasta, täyskäännöksen lakko-oikeuden rajoittamisen ja työntekijöiden oikeuksien suhteen, lupaukset leikkausten kohdistamisesta suomalaisille toisarvoisiin kohteisiin sekä pienituloisten ja sosiaali- ja terveyspalveluiden suojaamisesta leikkauksilta.

- Voi vain kuvitella, millaisin ajatuksin ja tuntein tätä takinkääntöä on seurannut tavallinen suomalainen, joka on antanut äänensä perussuomalaisille näillä perusteilla, mutta saanut vastineeksi jotain aivan muuta. Pahimmillaan ihmiselle jää sellainen olo, että puolueisiin ei voi luottaa eikä äänestäminen enää jatkossa kannata, Näkkäläjärvi harmittelee.

Kansalaisten luottamus demokratiaa ja puolueita ei ole itsestäänselvyys, vaan se on ansaittava jatkuvasti omalla toiminnalla, Näkkäläjärvi muistuttaa. Vastuu tästä kuuluu kaikille puolueille ja poliitikoille.

- Ei ole yhdenkään demokratian perusperiaatteisiin sitoutuneen puolueen etu, että kansalaisten usko edustuksellista demokratiaa ja puolueiden toimintaa kohtaan horjuu. Perättömien lupausten antaminen voi hyödyttää yksittäistä puoluetta hetkellisesti, mutta tulee kalliiksi koko yhteiskunnalle pidemmällä aikavälillä, kun kansalaisten usko äänestämällä vaikuttamista kohtaan heikkenee.

- Toivon, että kaikki puolueet voisivat yhdessä sitoutua viestimään myös vaalikampanjan aikana tavalla, joka herättää luottamusta. Haluankin haastaa puoluesihteerikollegani yhteisen pöydän ääreen miettimään, miten voimme yhdessä lisätä politiikan läpinäkyvyyttä kansalaisten silmissä.

Yhteyshenkilöt

SDP

Siltasaarenkatu 18-20 C

00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)

https://www.sdp.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye