Suomen Metsästäjäliitto ry

Metsästysasiat saivat laajan tuen Metsästäjäliiton Päättäjäpaneelissa: ”Kentälle on saatava konkretiaa”

Jaa

Metsästäjäliiton Päättäjäpaneelissa 20.4.2024 puhuneet kansanedustajat ja EU-vaaliehdokkaat antoivat laajan tukensa metsästykseen liittyvien kysymysten ratkaisemiseen. Suomella on erinomainen hallitusohjelman metsästykseen liittyvien ongelmien ratkaisemiseen, tuotiin paneelissa esille moneen kertaan

Suurpetojen kannanhoidollisen metsästyksen mahdollistamiseen löytyy laajaa poliittista tahtoa. Paneelissa kansallinen tie nähtiin nopeammaksi kuin EU:n luontodirektiivin liitesiirron eteneminen. Valtiovallan tervehdyksen tuonut ministeri Sari Essayah kertoi puheenvuoerossaan, että asiatuntijatyöryhmä suurpetojen poikkeuslupakäytäntöjen perustamiseksi on aloittanut työnsä.

Valkoposkihanhien ja merimetsojen saaminen metsästettäviksi lajeiksi sai myös laajan tuen panelisteilta. Panelistit hoputtivat virkamieskoneistoa saamaan asian pian kuntoon.

Ampumaratojen määrän kasvattaminen ja lyijyrajoituksia koskevat kysymykset nähtiin tärkeänä osana suomen maanpuolustuksellista potentiaalia.

Paneeliin osallistuvat:

  • kansanedustaja Jenna Simula (perussuomalaiset)
  • kansanedustaja Anne Kalmari (keskusta)
  • kansanedustaja Markku Eestilä (kokoomus)
  • kansanedustaja Anders Norrback (RKP)
  • EU-vaaliehdokas Eija-Riitta Korhola (KD)
  • EU-vaaliehdokas ja vihreiden varapuheenjohtaja Silja Keränen
  • Paneelin puheenjohtajana toimi toimittaja Vesa Kallionpää

Metsästäjäliitto järjesti metsästyksen ajankohtaisia poliittisia kysymyksiä käsittelevän päättäjäpaneelin Helsingissä 20.4.2024. Esitys striimattiin ja sitä seuraamaan oli ilmoittautunut yli tuhat henkilöä.

Yhteyshenkilöt

Suomen Metsästäjäliitto on valtakunnallinen metsästäjien etujärjestö, jonka jäseninä on noin 145 000 metsästäjää ja 2 700 metsästysseuraa. Tehtävämme on edistää metsästystä, luotoelämyksiä ja luonnonvarojen kestävää käyttöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Metsästäjäliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye