SDP EDUSKUNTA

SDP:n Perholehto: Ministeri Juuso, kantakaa vastuunne!

Jaa

Sosiaali- ja terveysministeri Juuson kommentit mediassa ovat herättäneet viikonlopun aikana runsaasti hämmennystä. SDP:n kansanedustaja Pinja Perholehto vaatii vastuuministeri Juusoa selventämään lausuntojaan koskien sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan leikkauksia ja alan johtamista.

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP

– Vielä torstaina kyselytunnilla sosiaali- ja terveysministeri Juuso antoi ymmärtää suojelleensa hallinnonalaansa leikkauksilta. Nyt totuus näyttää kuitenkin paljastuneen toiseksi, sillä ministeri kertoi HS:lle sosiaalihuoltoon kohdistuneiden leikkausten tulleen yllätyksenä, hämmästelee Perholehto.

– Ihminen voi yllättyä monestakin asiasta, mutta että ministeri toimenkuvastaan ja ministeriönsä leikkauksista. Kysymys on kuitenkin ministeristä, jonka pitäisi vastata yhdestä suurimmista valtion budjetin rahaa käyttävistä hallinonaloista. Miksi ministeri antoi eduskunnan ymmärtää suojellensa STM:n alaa kehysriihessä, jos ministeri ei todellisuudessa ollut edes mukana leikkauslistojen laadinnassa, Perholehto tivaa.

Helsingin Sanomille (20.4.2024) ministeri Juuso kommentoi, että ”Varmaan minua mietityttää ihan sama mikä kaikkia muitakin mietityttää, että mikä se on se palvelu, mistä me säästetään se sata miljoonaa”. 

– Aikanaan ministeri Pirkko Mattila istui saunassa samaan aikaan, kun hänen olisi pitänyt esitellä aktiivimallia eduskunnalle istuntosalissa. Se oli riman alitus, mutta nyt on vajottu jo pinnan alle. Ministerien tehtävä on johtaa, ei yllättyä ja vain pohdiskella. Nyt viimeistään on selvää, ettei ministeri ole tehtäviensä tasalla, päättää Perholehto.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Hallintovaliokunnan demarit kummeksuvat ministereiden haluttomuutta aselainsäädännön tarkistuksiin3.5.2024 11:49:46 EEST | Tiedote

Hallintovaliokunnan sosialidemokraattiset jäsenet Eemeli Peltonen, Eveliina Heinäluoma, Saku Nikkanen ja Paula Werning kummastelevat sisäministeri Rantasen (ps.) ja oikeusministeri Meren (ps.) haluttomuutta käydä vakavaa keskustelua ampuma-aselainsäädännön tarkistustarpeista. Ministerien nuiva suhtautuminen asiaan herätti hämmästystä eduskunnan kyselytunnilla eilen torstaina.

SDP:n Joona Räsäsen vappupuhe 1.5.20241.5.2024 15:28:29 EEST | Tiedote

Hyvät kuulijat, Reilun kuukauden kuluttua Suomessa järjestetään seuraavat vaalit. Europarlamenttivaalit. Kolmekymmentä vuotta sitten kansan valitsemat edustajat Eduskunnassa hyväksyivät, kansaa ensin kuultuaan, Suomen liittymisen Euroopan unioniin. Nyt, kolmekymmentä vuotta myöhemmin, syyt unioniin liittymiselle ovat edelleen alati läsnä. Kysymys on turvallisuudesta, taloudesta ja tulevaisuudesta. Venäjän raakalaismainen hyökkäyssota Ukrainassa muutti pysyvästi turvallisuustilannettamme ja osoitti, kuinka tärkeää on, että emme ole yksin. Omaa turvallisuuttamme paransimme myös liittymällä puolustusliitto Naton jäseneksi. Koronapandemia puolestaan muistutti eurooppalaisen yhteistyön merkityksestä. Vuodet unionin jäsenenä ovat osoittaneet, että yhdessä olemme todella vahvempia. Vientivetoisena taloutena Euroopan yhteiset sisämarkkinat ja koko maanosan kilpailukyky ovat puolestaan talouspolitiikkamme keskeisiä kysymyksiä. Tulevaisuuden kannalta tärkeimpiä kysymyksiä, kuten vaikkapa ilmasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye