SDP EDUSKUNTA

SDP:n Suhonen: Miksi perussuomalaiset laittoivat tikunnokkaan duunarit?

Jaa

SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen mielestä perussuomalaiset ovat osoittaneet täydellistä välinpitämättömyyttä ja ristiriitaisuutta työntekijöiden oikeuksien suhteen. Ennen vaaleja annetut lupaukset työntekijöiden oikeuksien turvaamisesta ovat osoittautuneet vain tyhjiksi sanoiksi.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Perussuomalaisten toiminta kertoo heidän kyvyttömyydestään puolustaa suomalaisten työntekijöiden etuja. Vielä ennen vaaleja perussuomalaiset vakuuttivat haluavansa taata työntekijöille kanneoikeuden, pitää kiinni yleissitovista työehdoista ja lakko-oikeudesta. Hallitusvastuussa ollessaan toimet ovat olleet kuitenkin aivan täysin päinvastaisia, Suhonen jyrähtää.

Perussuomalaisten välinpitämättömyydestä kertoo myös se, miten ala-arvoisesti he puhuvat ammattiyhdistysliikkeestä. Suhosen mielestä ammattiyhdistysliikkeen kutsuminen mafiaksi kertoo kaiken perussuomalaisten arvostuksesta työntekijöitä kohtaan.

- Ammattiyhdistysliikkeen tärkein tehtävä on turvata työntekijöille inhimilliset oikeudet. Jokaisella työntekijälle tulee olla oikeus puolustaa omia oikeuksiaan ja vaatia parempaa kohtelua, jos siihen on tarvetta. Perussuomalaisten vihamielinen puhe ammattiyhdistysliikkeestä tiivistää hyvin sen, miten paljon heitä oikeasti kiinnostaa työntekijöiden oikeudet, Suhonen kiteyttää.

Suhonen ei voi olla pohtimatta sitä, millaista keppiä perussuomalaisilla on vielä luvassa työntekijöille.

- Työntekijöiden oikeuksien polkeminen jatkuu, kun perussuomalaiset eivät pidä kiinni lupauksistaan. Työntekijät ansaitsevat parempaa kuin tyhjiä sanoja ja valheellisia lupauksia. Herää kysymys, koskeeko seuraava petetty lupaus sunnuntaipalkan korvauksia? Perussuomalaiset ovat petollisella polulla, jossa sääliä ei tunneta, Suhonen toteaa lopuksi.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Hallintovaliokunnan demarit kummeksuvat ministereiden haluttomuutta aselainsäädännön tarkistuksiin3.5.2024 11:49:46 EEST | Tiedote

Hallintovaliokunnan sosialidemokraattiset jäsenet Eemeli Peltonen, Eveliina Heinäluoma, Saku Nikkanen ja Paula Werning kummastelevat sisäministeri Rantasen (ps.) ja oikeusministeri Meren (ps.) haluttomuutta käydä vakavaa keskustelua ampuma-aselainsäädännön tarkistustarpeista. Ministerien nuiva suhtautuminen asiaan herätti hämmästystä eduskunnan kyselytunnilla eilen torstaina.

SDP:n Joona Räsäsen vappupuhe 1.5.20241.5.2024 15:28:29 EEST | Tiedote

Hyvät kuulijat, Reilun kuukauden kuluttua Suomessa järjestetään seuraavat vaalit. Europarlamenttivaalit. Kolmekymmentä vuotta sitten kansan valitsemat edustajat Eduskunnassa hyväksyivät, kansaa ensin kuultuaan, Suomen liittymisen Euroopan unioniin. Nyt, kolmekymmentä vuotta myöhemmin, syyt unioniin liittymiselle ovat edelleen alati läsnä. Kysymys on turvallisuudesta, taloudesta ja tulevaisuudesta. Venäjän raakalaismainen hyökkäyssota Ukrainassa muutti pysyvästi turvallisuustilannettamme ja osoitti, kuinka tärkeää on, että emme ole yksin. Omaa turvallisuuttamme paransimme myös liittymällä puolustusliitto Naton jäseneksi. Koronapandemia puolestaan muistutti eurooppalaisen yhteistyön merkityksestä. Vuodet unionin jäsenenä ovat osoittaneet, että yhdessä olemme todella vahvempia. Vientivetoisena taloutena Euroopan yhteiset sisämarkkinat ja koko maanosan kilpailukyky ovat puolestaan talouspolitiikkamme keskeisiä kysymyksiä. Tulevaisuuden kannalta tärkeimpiä kysymyksiä, kuten vaikkapa ilmasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye