Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

WAM-sarja saa jatkoa Taiteen talossa: Turun musiikkijuhlat ryhtyy tapahtuman tuottajaksi

Jaa

Turun musiikkijuhlia vietetään tänä vuonna 8.–31.8. Musiikkijuhlilla on elokuun päätapahtuman ohella ympärivuotisesti konsertteja ja muita tapahtumia. Nyt julkaistaan Wäinö Aaltosen museossa yli 30 vuotta toimineen WAM-sarjan jatkuminen Taiteen talossa. Ensimmäinen konsertti järjestetään 10. syyskuuta 2024. WAM-sarjan kuratoijaksi Turun musiikkijuhlat on kutsunut säveltäjä Lauri Mäntysaaren.

Taiteen talo
Taiteen talo Jussi Virkkumaa

Olli Hirvosen kuratoima WAM-sarja väistyy Wäinö Aaltosen museon peruskorjauksen alta. Pitkään on ollut epäselvää, mitä tälle yli 30 vuotta Turussa vaikuttaneelle konserttisarjalle käy.

Otin ensin yhteyttä sarjaa yli 15 vuotta kuratoineeseen Olli Hirvoseen ja kysyin, mitä hän olisi mieltä siitä, että korkeatasoinen ja ehdottomasti oman paikkansa vakiinnuttanut WAM-sarja siirtyisi Turun musiikkijuhlien tuottamaksi. Taiteen talon toimitusjohtaja Jere Pensikkalan kanssa kävimme keskustelun sarjan ottamisesta Taiteen taloon, jonne itsekin olemme oman toimistomme vuoden alussa muuttaneet. Turun kaupungin johto suhtautui myös myönteisesti ajatukseen, joten tässä sitä ollaan. WAM-sarja siirtyy Taiteen taloon, samoin WAM:issa ollut flyygeli, ja saamme tälle hienolle sarjalle jatkoa. Lisäksi tämä entisestään monipuolistaa Taiteen talon toimintaedellytyksiä. Myös täällä Taiteen talossa voi nyt järjestää konsertteja”, iloitsee Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Olemme iloisia, että voimme olla Musiikkijuhlien rinnalla turvaamassa hienon konserttisarjan jatkoa. Pääsalimme remontti käynnistyy syksyllä 2025, joten Taiteen talolla on mahdollisuus tarjota konserteille paikka ainakin vuodeksi. Uskomme konserttisarjan tuovan uusia kävijöitä Taiteen talolle ja osoittavan, mihin kaikkeen tilamme taipuvat. Odotamme syksyä jo muutenkin innolla, sillä konserttisarjan lisäksi avaamme Kilta Gallerian ja elokuvateatteri Kino Killan.” sanoo Taiteen talon toimitusjohtaja Jere Pensikkala.

WAM-sarjan ensimmäinen konsertti järjestetään tiistaina 10. syyskuuta klo 19. Turun musiikkijuhlat on kutsunut sarjan kuratoijaksi Turussa vaikuttavan säveltäjä Lauri Mäntysaaren. Sarja pidetään yleisölle maksuttomana ja konsertit ovat kestoltaan tunnin ilman väliaikaa. Vuonna 2024 konsertteja järjestetään kerran kuussa kuukauden toisena tiistaina syyskuusta kesäkuulle eli kymmenen kappaletta ja Turun musiikkijuhlat tiedottaa sarjan syyskauden ohjelman elokuun alussa, ja se löytyy silloin Turun musiikkijuhlien ja Taiteen talon kotisivuilta. 

On loistava uutinen, että turkulaiselle musiikkielämälle niin paljon merkinnyt konserttisarja saa jatkoa. Odotan innolla, että pääsen kuratoijana tuomaan oman panokseni mukaan. Tunnen erityisesti uuden musiikin kenttää, ja toivon että pystyn vanhojen klassikoiden lisäksi avaamaan näkymiä myös täällä vähemmän kuultuun musiikkiin. Keskiössä ovat kuitenkin ne ihmiset, jotka musiikkia esittävät, ja toivonkin hedelmällistä yhteistyötä ja rohkeita yhteydenottoja muusikoilta tulevina vuosina”, sanoo säveltäjä Lauri Mäntysaari.

Konserttisarja on vaikuttanut lukemattomiin muusikoihin ja musiikin ystäviin. Kiitos sarjan luomisesta kuuluu kulttuurikoordinaattori Olli Hirvoselle, joka on järjestänyt niitä muusikon ammattitaidolla ja sydämellä. On hienoa, että konserttisarja on jatkossakin ammattilaisten käsissä ja tuo lisää uusia kävijöitä nopeasti kehittyvään Taiteen taloon”, toteaa Turun kaupungin kulttuurijohtaja Anu Laitila.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Taiteen talo
Taiteen talo
Lataa

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia sekä konsertteja lapsille. Taiteellisena johtajana toimii kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä. Varsinaisen festivaalin lisäksi Turun musiikkijuhlat järjestää konsertteja ja tapahtumia kaikkina vuodenaikoina, yhteensä n. 30-50kpl vuosittain. www.turunmusiikkijuhlat.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye