Quattro Mikenti Group

QMG vahvistaa asemaansa Uudenmaan LVI-markkinoilla ostamalla Rauno Saari Oy:n

Jaa

Vuoden 2023 LVI-urakoitsijaksi valittu Rauno Saari Oy liittyy yrityskaupalla QMG-konserniin. Koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä.

Mikko Saari (vas.) ja Pekka Pöykkö juhlistivat yrityskauppaa kahveilla Järvenpään Citymarketissa, jonka uudistus oli yksi Rauno Saari Oy:n suurimpia projekteja.
Mikko Saari (vas.) ja Pekka Pöykkö juhlistivat yrityskauppaa kahveilla Järvenpään Citymarketissa, jonka uudistus oli yksi Rauno Saari Oy:n suurimpia projekteja.

Rauno Saari Oy on toimitiloihin Uudellamaalla keskittyvä LVI-urakointiyritys. Sen keskeisiä asiakkaita ovat rakennusliikkeiden lisäksi vähittäiskauppa, kauppakeskukset, teollisuus sekä terveydenhuollon ja opetuksen kiinteistöt.

Rauno Saari Oy:n liikevaihto oli 31.3.2024 päättyneellä tilikaudella noin 5,9 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on 10 LVI-ammattilaista, minkä lisäksi se työllistää 20–30 henkilön vahvuisen kumppaniverkoston. Yhtiön toimipisteet sijaitsevat Vantaalla ja Forssassa, ja sen perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta.

QMG ostaa Rauno Saari Oy:n kasvattamaan palveluliiketoimintaansa

QMG organisoi maaliskuussa palvelu- ja projektiliiketoimintansa valtakunnallisesti. Rauno Saari Oy:n osto tarkoittaa konsernin strategian mukaista palvelu-urakoinnin vahvistamista Uudellamaalla. Yrityskaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia, vaan koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä.

– Olemme tyytyväisiä saadessamme Rauno Saari Oy:n pätevän tiimin mukaan konserniin. Se edustaa sitoutunutta ja määrätietoista talotekniikka-ammattilaisuutta, jota me arvostamme, kertoo liiketoimintajohtaja Pekka Pöykkö QMG:lta.

– Yritysosto täydentää pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla merkittävästi LVI-palvelu-urakointiamme, jota tekevät lisäksi Ilmastointi-Mikenti Oy, LVI-Trio Oy ja Vesijohtoliike J. Laitinen Oy. Kaupan johdosta QMG:n LVI-palveluliiketoiminnan volyymi yltää Uudellamaalla noin 40 miljoonaan euroon, Pekka Pöykkö jatkaa.

Projektiliiketoiminnan puolella mittavia LVI-kokonaisuuksia Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla toteuttavat QMG:n tytäryhtiöistä Quattroservices Oy ja Mikenti Talotekniikka Oy.

Vuoden LVI-urakoitsija korostaa laaja-alaista osaamista

Toimitusjohtaja Mikko Saari on johtanut isänsä perustamaa ja hänen nimeään kantavaa yritystä vuodesta 2010. Hän arvelee, että valinta vuoden LVI-urakoitsijaksi johtui yhtiön pitkäjänteisestä ja kannattavasta liiketoiminnasta sekä hyvästä asiakastyytyväisyydestä. Hän korostaa myös laaja-alaisen ammattitaidon merkitystä.

– Yhtiö on aina menestynyt hyvin, vaikka 30 vuoden taipaleeseen on ehtinyt osua monenlaisia suhdanteita. Olemme pyrkineet aina kasvattamaan monipuolista osaamista. Vaikka vähittäiskauppa onkin suurin asiakaskuntamme, olemme aktiivisesti mukana monilla toimialoilla sekä rakennusliikkeiden kumppanina, Saari kertoo.

QMG ja Rauno Saari Oy olivat entuudestaan tuttuja yhteisistä projekteista.

– Tunsimme QMG:n ammattitaitoisena ja hyvin organisoituna yrityksenä. Liittyminen konserniin tuo meille vahvempia resursseja toiminnan kehittämiseen. Tärkeää oli myös mahdollisuus jatkaa konsernissa omalla nimellä ja toimintamallilla, koska uskomme siihen, Mikko Saari toteaa.

Yrityskaupan jälkeen Mikko Saari ja hänen sisarensa Hanna Saari liittyvät QMG:n emoyhtiön Nimlas Groupin osakasohjelmaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Mikko Saari (vas.) ja Pekka Pöykkö juhlistivat yrityskauppaa kahveilla Järvenpään Citymarketissa, jonka uudistus oli yksi Rauno Saari Oy:n suurimpia projekteja.
Mikko Saari (vas.) ja Pekka Pöykkö juhlistivat yrityskauppaa kahveilla Järvenpään Citymarketissa, jonka uudistus oli yksi Rauno Saari Oy:n suurimpia projekteja.
Lataa

Linkit

Rauno Saari Oy lyhyesti

Rauno Saari Oy on vuonna 1994 toimintansa aloittanut LVI-urakointiyritys, joka toteuttaa liike-, teollisuus- ja toimistotilojen sekä julkisten tilojen LVI-urakointia ja energiasaneerauksia. Yhtiön keskeisiä asiakkaita ovat suuret rakennusliikkeet sekä kiinteistöjen omistajat ja liiketiloja käyttävät yritykset.

Rauno Saari Oy:n palveluksessa on 10 LVI-ammattilaista sekä laaja kumppaniverkosto. 31.3.2024 päättyneellä tilikaudella yhtiön liikevaihto oli noin 5,9 miljoonaa euroa.

QMG lyhyesti

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se toteuttaa talotekniikan projekti- ja palveluliiketoimintaa valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Konserniin kuuluu 48 tytäryhtiötä eri puolilla maata. Vuonna 2023 QMG:n liikevaihto oli 270,1 miljoonaa euroa (pro forma). Konsernin palveluksessa on yli 1500 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista.

QMG, ruotsalainen Sandbäckens ja norjalainen Konstel muodostavat pohjoismaisen Nimlas Group -talotekniikkakonsernin. Nimlaksen pääomistaja on sijoitusyhtiö KLAR Partners, ja omistajaohjelmaan kuuluu yhtiöistä yli 500 henkilöstöomistajaa.

Päätiedot Nimlas Groupista

Nimlas Group on johtava pohjoismainen talotekniikkaurakointi- ja -palvelukonserni, joka työllistää 4000 talotekniikka-ammattilaista yli 120 tytäryhtiössä Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa.

Nimlas-konserni tarjoaa talotekniikkaurakointia ja -palveluita laajasti. Valikoima kattaa muun muassa LVI-, sähkö-, automaatio-, jäähdytys-, kylmätekniikka-, paloturva- sekä suunnittelu- ja turvatekniikkaratkaisut. Nimlas on asettanut tavoitteekseen olla markkinoiden vastuullisin talotekniikkakonserni, joka muodostaa parhaan ympäristön alan yrityksille ja ammattilaisille. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2023 noin 8 miljardia Ruotsin kruunua (pro forma).

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Quattro Mikenti Group

QMG voimistuu Etelä-Savossa: JP Yhtiöt ostaa LVI-huolto- ja korjausosaamista10.6.2024 12:00:00 EEST | Tiedote

Talotekniikkakonserni QMG vahvistuu Mikkelin talousalueella, kun konserniin kuuluva JP Yhtiöt laajentaa palvelutarjontaansa LVI-urakoinnista huoltoon ostamalla Asennus Kakriainen Oy:n. Liiketoimintakaupassa LVI-huolto- ja -korjauspalveluita tarjoavan Asennus Kakriainen Oy:n yrittäjä palaa joukkueeseen. Kaupalla ei ole vaikutuksia asiakasprojekteihin, vaan ne jatkuvat normaaliin tapaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye