Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa maaliskuussa 12 840 työtöntä työnhakijaa

Jaa

Pohjois-Savossa oli maaliskuun lopussa 12 840 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 304 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin vuosi sitten (+11,3 %). Näistä lomautettuja oli 2 281, mikä on 820 lomautettua enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan (+56,1 %).

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa maaliskuussa 2024.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa maaliskuussa 2024. Pohjois-Savon ELY-keskus

Työttömien työnhakijoiden määrä ilman lomautettuja oli 10 559, mikä on 484 enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli maaliskuussa 11,4 %, mikä on 1,1 prosenttiyksikköä viime vuotta korkeampi. Koko maan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli maaliskuussa 10,7 %.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli maaliskuun lopussa 1 471, mikä on 118 enemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömiä eli yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli Pohjois-Savossa maaliskuun lopussa 3 856 henkilöä, mikä on 32 henkeä enemmän kuin viime vuonna.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi kaikilla Pohjois-Savon seuduilla. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistoon maaliskuun aikana 2 665, mikä on 2 139 työpaikkaa vähemmän kuin vuosi sitten (-44,5 %).

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Best Friend Group Oy palkittiin liikenneturvallisuuden edistämisestä – Reissuvaljas ECO on tulosta kolmen vuoden tuotekehityksestä28.5.2024 12:44:41 EEST | Tiedote

Pohjois-Savon ELY-keskuksen koordinoima Itä-Suomen liikenneturvallisuusryhmä myönsi 28.5.2024 kunniakirjan Best Friend Group Oy:lle merkittävästä panoksesta liikenneturvallisuuden edistämisessä. Yritys on menestyksekkäästi edistänyt liikenneturvallisuutta pitkäjänteisellä tuotekehityksellä lemmikkieläinten kuljetuksessa ajoneuvoissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye