Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus esittää Ramsinniemen lehdon luonnonsuojelualueen laajentamista

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 22. huhtikuuta esittää Uudenmaan ELY-keskukselle Vuosaaren Meri-Rastilassa sijaitsevan Ramsinniemen lehdon luonnonsuojelualueen laajentamista, alueen rauhoitusmääräysten muuttamista sekä hoito- ja käyttösuunnitelman hyväksymistä.

Ilmakuva Meri-Rastilasta Ramsinniemelle päin.
Ramsinniemen lehdon luonnonsuojelualue sijaitsee Meri-Rastilassa, Vuosaaren lounaisosassa. Ilmakuva Meri-Rastilasta Ramsinniemelle päin. Lauri Rotko

Ramsinniemen lehdon luonnonsuojelualue on perustettu vuonna 1990 ja se sijaitsee Vuosaaren lounaisosassa, Meri-Rastilassa. Alueen pinta-ala on 7,24 hehtaaria. Suojelualueen laajennusta on esitetty Helsingin kaupungin luonnonsuojeluohjelmassa 2015–2024.

Suojelun tarkoituksena on kasvillisuudeltaan ja linnustoltaan arvokkaan lehtoalueen monimuotoisuuden säilyttäminen ja lahopuujatkumon turvaaminen. Alueella täyttyvät luonnonsuojelulaissa mainitut luonnonsuojelualueen perustamisen yleiset edellytykset, kuten että alueella elää tai on uhanalainen, harvinainen tai harvinaistuva eliölaji, elinyhteisö, luontotyyppi tai ekosysteemi. Ramsinniemen lehdosta tunnetaan muun muassa useita vaateliaita ja Helsingissä harvinaisia lehtojen putkilokasveja ja sieniä.

Luonnonsuojelualueen uudella hoito- ja käyttösuunnitelmalla mahdollistetaan alueen lisääntyvä virkistyskäyttö luontoarvot säilyttäen.

Määrärahan myöntäminen dniprolaisten lasten ja nuorten kesäleiritoimintaan

Kaupunginhallitus päätti myöntää 80 000 euroa kaupungin ukrainalaisen kumppanikaupunki Dnipron lasten ja nuorten kesäleirikulujen kattamiseksi. Tuella mahdollistetaan 30 dniprolaisen lapsen ja nuoren sekä näiden huoltajien ja ohjaajien osallistuminen kesäleireille Helsingin alueella tulevana kesänä.

Helsingin kaupunki on tukenut ukrainalaisia kaupunkeja eri tavoin sodan syttymisestä lähtien. Viime joulukuussa Helsinki allekirjoitti Dnipron kaupungin kanssa yhteistyösopimuksen. Erityisteemoina yhteistyössä ovat koulutus, lasten ja nuorten leirit, kaupunkisuunnittelu, turvallisuus ja varautuminen sekä hyvä hallinto.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

ICT-yritykset vahvasti keskittyneet pääkaupunkiseudulle – sektorin voimakas kasvu jatkuu15.5.2024 09:22:31 EEST | Tiedote

ICT-sektori on yksi Suomen voimakkaimmin viime vuosina kasvaneista toimialoista. Se on noussut kokoluokaltaan Suomen suurten toimialojen rinnalle ja sen vuosittainen liikevaihto ylittää jo rakentamisen toimialan. Lähes 70 prosenttia kaikkien suomalaisten ICT-yritysten yhteenlasketusta liikevaihdosta syntyy pääkaupunkiseudulla, ja yli puolet alan henkilöstöstä työskentelee joko Espoossa tai Helsingissä. Erityisesti ohjelmistokehitys on ollut viime vuosina vahvassa kasvussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye