Pirkanmaan hyvinvointialue

Tays Valkeakosken yöpäivystys päättyy 1. kesäkuuta – eteläpirkanmaalaisten yöpäivystys hoidetaan jatkossa Acutassa

Jaa

Koko Pirkanmaan alueen yöpäivystys järjestetään jatkossa Tays Päivystys Acutassa. Ennen omatoimista päivystykseen hakeutumista tulee aina soittaa Pirkanmaan päivystysapuun 116117.

Tays Valkeakosken päivystys on palvellut Etelä-Pirkanmaalla valkeakoskelaisten lisäksi Akaan, Urjalan, Vesilahden, Lempäälän, Kangasalan ja Pälkäneen asukkaita silloin, kun heidän oma sosiaali- ja terveysasemansa tai sen kiirevastaanotto on ollut suljettuna. Valkeakosken yöpäivystyksen sulkeuduttua Tays Päivystys Acuta hoitaa yhdessä Taysin lasten päivystyksen kanssa Pirkanmaan hyvinvointialueen päivystyksellistä hoitoa vaativat sairaudet öisin kello 22–08. Acutan katuosoite on Ensitie 8, Tampere. Muina ajankohtina arkipäivisin ja viikonloppuisin päivystys jatkuu entisellä tavalla.

Ennen omatoimista päivystykseen hakeutumista tulee aina ensin soittaa päivystysapunumeroon 116117. Päivystysavussa ammattilainen arvioi terveysongelmasi kiireellisyyden ja tarvittaessa ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan. Henkeä uhkaavassa tilanteessa soita hätänumeroon 112.

Tays Valkeakosken yöpäivystyksen lakkauttaminen on osa Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluverkon uudistamista. Muutos on yhdenmukainen sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kansallisen sairaalaselvityksen linjausten kanssa.

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialueen sähköisen asioinnin uusi nimi on 2.5. alkaen OmaPirha30.4.2024 11:35:57 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen vahvaa tunnistautumista vaativiin palveluihin pääsee 2.5.2024 alkaen Kirjaudu OmaPirhaan -linkistä. Linkki OmaPirhaan on jokaisen sivun oikeassa ylälaidassa pirha.fi-sivustolla. Kaikki nykyisessä sähköisessä asioinnissa olevat palvelut pysyvät ennallaan nimen vaihtumisesta huolimatta. Uutena palveluna mukaan tulee digiklinikka. Myös sivun ilme muuttuu nimenmuutoksen yhteydessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye