Uusia Afrikka-aiheisia kirjoja: Valkoista ja mustaa sekä Mafia Africa

Jaa

Siltalan keväässä on kaksi Afrikka-aiheista kirjaa: Raakel Inkerin kirjoittama VALKOISTA JA MUSTAA – ETELÄ-AFRIKKA APARTHEIDISTA NYKYPÄIVÄÄN sekä MAFIA AFRICA – NIGERIAN JÄRJESTÄYTYNYT RIKOLLISUUS, joka on kahden ranskalaisjournalistin kirja. Se kuvaa nigerialaisten kulttien kehittymistä mafiaksi, jonka lonkerot ulottuvat kaikkialle maailmaan.

TOUKOKUUN LOPUN PARLAMENTTIVAALEIHIN valmistautuva Etelä-Afrikka on ristiriitojen maa. Kohisten kasvanut talous, BRICS-jäsenyys ja vankka asema globaalin etelän edustajana ovat nostaneet sen merkittävään maailmanpoliittiseen rooliin. Toisaalta maata ja enemmistöä sen 60-miljoonaisesta väestöstä kurittaa köyhyys, korruptio, apartheidin ajassa jumittava elintaso ja syvä yhteiskunnallinen turvattomuus.

Valkoista ja mustaa -kirja johdattaa lukijan kolonialismin vaiheiden kautta rotuerottelujärjestelmään sekä siihen, miten järjestelmä lopulta hajosi. Kirja myös kysyy, luhistuuko maa auttamatta käsiin, vai onko se maanosansa taloudellinen ja sosiaalinen veturi ja tulevaisuuden toivo.

Raakel Inkeri on porvoolainen valtiotieteiden tohtori ja yhteiskuntapolitiikan ja kaupunkisosiologian tutkija. Hän on asunut  ja työskennellyt Etelä-Afrikassa pitkiä aikoja.

***

NIGERIAN KULTIT SYNTYIVÄT 1950–1970-LUVUILLA Benin Cityn yliopistojen veljeskuntina. Vähitellen kultit muuttuivat yhä sotilaallisimmiksi ja väkivaltaisimmiksi organisaatioiksi. Jengit sotivat keskenään, mutta tekivät tarvittaessa yhteistyötäkin. Lopulta ne sotkeutuivat myös Nigerian politiikkaan.

Nykyään kultit toimivat viidessä maanosassa verkostona, jonka johdossa ovat mahdikkaat ja vallantäyteiset afrikkalaispoliitikot sekä paikallisruhtinaat.

Nettirikosten lisäksi Nigerian mafian ydintoimintaa on muun muassa raakalaismainen ihmiskauppa, ja metamfetamiinia kokataan NIgerian viidakkolaboratorioissa teollisessa mittakaavassa.

Italiassa Nigerian mafia tekee yhteistyötä sikäläisten mafiajärjestöjen kanssa, Japanissa yakuzoiden ja Meksikossa huumekartellien... 

Mafia Africa -kirjan kirjoittaneet ranskalaiset Célia Lebur ja Joan Tilouine ovat tutkivia journalisteja. Kirja on vuosien työn tulos.

Yhteyshenkilöt

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Tekoäly mullistaa kustannusalan rutiinityöt – Publishertools kokoaa kirjojen avainsanat ja laatii lukuohjeet parissa minuutissa16.4.2024 11:13:45 EEST | Tiedote

Juuri perustettu Publishertools Oy tuo markkinoille tekoälyä hyödyntävän työkalun kirjankustantajille. Ensi vaiheessa Publishertools-sovellus tuottaa kirjojen metatietoja ja lukuohjeita ääninäyttelijöille, mikä vähentää tuotteiden julkaisuun liittyvää rutiinityötä ja tehostaa niiden verkkomyyntiä. Publishertools-sovellus tuottaa kirjojen sisällön pohjalta avainsanat ja teemakoodiluokat. Tämä metadata on ratkaiseva tekijä siinä, miten helposti ostaja löytää verkosta haluamansa teoksen. Työkalu tuottaa tehokkaasti myös kirjojen ääninäyttelijöiden ohjeet, esimerkiksi vierasperäisten sanojen ääntämiseen. Laadukkaat lukuohjeet syntyvät parissa minuutissa, kun ihmisvoimin tähän menee 2–3 työpäivää.

Tervetuloa Aimo Pajunen – Kylmän sodan kenraali -teoksen tiedotustilaisuuteen 4. huhtikuuta8.3.2024 12:56:21 EET | Tiedote

Tervetuloa Henrik Talan kirjoittaman teoksen AIMO PAJUNEN – KYLMÄN SODAN KENRAALI julkistus- ja tiedotustilaisuuteen Kaartin Vartiotupaan (Puolustusministeriö, Eteläinen Makasiinikatu 8, Helsinki) torstaina 4. huhtikuuta kello 10–11.30. Ehdoton ennakkoilmoittautuminen tilaisuuteen viimeistään 27.3. reetta@siltalapublishing.fi. Tilaisuuteen saapuessaan osallistujien täytyy todistaa henkilöllisyytensä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye