Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Väyrynen: Hallituksen päätökset tukevat sote-henkilöstön riittävyyttä

Jaa

Kokoomuksen kansanedustaja Ville Väyrysen mukaan hallituksen päätökset sote-henkilöstön riittävyyden turvaamiseksi ovat välttämättömiä. Kolmasosa hyvinvointialueiden henkilöstöstä on eläköitymässä kymmenen vuoden sisällä, eikä hajanainen palveluverkko nykyisellään pysty suoriutumaan velvoitteistaan. Väyrynen piti Kokoomuksen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron eduskunnan keskustellessa opposition välikysymyksestä sairaalaverkosta.

Ville Väyrynen. Kuvaaja: Kimmo Falck.
Ville Väyrynen. Kuvaaja: Kimmo Falck.

”Opposition maalaamiin pelkoihin nähden nyt esitetyt muutokset ovat varsin maltillisia ja harkittuja. Hallituksen päätösten myötä jokaiselle hyvinvointialueelle jää sairaala, jossa on ympärivuorokautisesti niin kirurginen valmius, teho-osasto kuin synnytysyksikkökin. Hallituksen esitys on selkeä ja antaa hyvinvointialueille oppositionkin peräänkuuluttamaa työrauhaa”, Väyrynen aloittaa.

Väyrynen muistuttaa, että hyvinvointialueuudistuksen yksi keskeinen tavoite oli hillitä voimakasta terveydenhuollon kustannuskasvua.

”Valtiovarainministeriön vuonna 2023 ennustama rahoituksen nousupaine tälle vaalikaudelle oli yli kuusi miljardia euroa. Tuota nousua hallitus pyrkii taittamaan, jotta rahat riittäisivät palveluihin myös tulevaisuudessa. Hallitus tekee juuri sitä työtä, minkä edellinen hallitus soteuudistukselle tavoitteeksi asetti”, Väyrynen muistuttaa.

Kolmasosa hyvinvointialueiden henkilöstöstä on eläköitymässä kymmenen vuoden sisällä. Jo nyt tilanne on monella hyvinvointialueella vaikea, mutta kehityskulku on vasta alussa. On Väyrysen mukaan selvää, että henkilöstöpulan ratkaiseminen edellyttää kaikkien työkalujen käyttöönottoa.

”Kirurgina tunnen hyvin maamme terveydenhuollon kentän. Voinkin vakuuttaa, että suomalainen terveydenhuollon henkilöstö on huippuunsa motivoitunutta ja ammattitaitoista. Heitä ei vain ole riittävästi. Hajanainen palveluverkko ei nykyisellään pysty suoriutumaan velvoitteistaan”, Väyrynen painottaa.

Väyrynen kannustaa eduskuntaa katsomaan nyt jo kohti tulevaa. Väyrysen mukaan viimeinen vuosikymmen on keskitytty yksinomaan rakenteiden uudistamiseen ja nyt hallitus on tarttunut palveluiden uudistamiseen.

”Henkilöstön riittävyyden turvaaminen, vaikuttavuus, hoitojonojen purku sekä terapiatakuu ovat kaikki osa hallituksen pelastussarjaa. Meillä on kasassa kaikki laadukkaiden sotepalveluiden elementit. Tärkeimpänä näistä ammattitaitoinen henkilöstö. Annetaan heille siis työkalut ja toimintaympäristö osaamisensa vaikuttavaan hyödyntämiseen”, Väyrynen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen liikennevaliokunnan jäsenet: Hallitus lyö useissa liikennehankkeissa kuokan maahan – hyvä uutinen myös rakennusalalle22.5.2024 09:55:46 EEST | Tiedote

Hallituksen toisessa lisätalousarvioesityksessä myönnetään rahoitusta usealle merkittävälle liikennehankkeelle. Kokoomuksen liikennevaliokunnan jäsenet kehuvat hallituksen kehittävän liikenneverkkoa koko Suomen saavutettavuuden, kilpailukyvyn ja huoltovarmuuden vahvistamiseksi juuri oikeaan aikaan. Käynnistyvillä hankkeilla on elvyttävä vaikutus ja niillä reagoidaan vahvasti myös rakennusalaan tilanteeseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye