DNA Oyj

3G:n alasajo alkaa Suomen Yhteisverkon alueella 9. toukokuuta – täydentää DNA:n ja Telian 3G-verkon sammutuksen

Jaa

DNA:n ja Telian yhteisesti omistaman Suomen Yhteisverkon (SYV) 3G-palvelut päättyvät toukokuusta alkaen alueittain. 3G-verkon alasajo vapauttaa vanhan tekniikan käytössä olleet taajuudet ja resurssit turvallisemmille ja energiatehokkaammille 4G- ja 5G-verkkoteknologioille, jotka tarjoavat asiakkaille paremman käyttökokemuksen.

Alue, jolta Suomen Yhteisverkon 3G-verkon sulkeminen aloitetaan.
Alue, jolta Suomen Yhteisverkon 3G-verkon sulkeminen aloitetaan.

Suomen Yhteisverkon 3G-alasajo käynnistyy toukokuussa Nastolasta, Iitistä ja Kuusankoskelta. 3G sammutetaan näillä alueilla 9.5., ja ohjelmaa jatketaan pari viikkoa myöhemmin Kouvolassa.

”Aloitamme 3G-verkon sammutuksen DNA:n ja Telian verkkoihin rajoittuvalla alueella. Varmistamme, että asiakkaiden palvelukokemus jatkuu laadukkaana, ja jatkamme alasajoa Kouvolassa ja edelleen muilla paikkakunnilla toukokuussa tarkentuvan aikataulun mukaan”, Suomen Yhteisverkon toimitusjohtaja Sami Siiki kertoo.

Suomen Yhteisverkon 5G-rakentaminen on edennyt hyvin, ja 5G-verkko valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2024 loppuun mennessä. 5G-verkon rakentamisen lisäksi Suomen Yhteisverkon alueella on modernisoitu 4G-verkkoa kapasiteetin ja laajemman peittoalueen takaamiseksi.


DNA:n ja Telian omat 3G-verkot suljetaan myös

Suomen Yhteisverkon omistajayhtiöistä DNA on jo sulkenut oman 3G-verkkonsa, ja Telia tekee parhaillaan 3G-verkon sulkemista. DNA:n ja Telian verkkosivuilta (www.dna.fi/3g ja www.telia.fi/3G).

DNA:n ja Telian kuluttaja- ja yritysasiakkaita on tiedotettu 3G:n alasajoon liittyen, ja suurin osa asiakkaista on jo siirtynyt käyttämään 4G- tai 5G-liittymiä. DNA:n ja Telian yksityis- ja yritysasiakkaat voivat tarkistaa omat liittymätietonsa DNA:n ja Telian omien palveluiden kautta. Lisätiedot löytyvät DNA:n ja Telian verkkosivuilta (www.dna.fi/3G ja www.telia.fi/3G).

Suomen Yhteisverkon 3.11.2023 julkaisema tiedote 3G-verkon sulkemisesta >>

Lisätietoja medialle:

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Telian viestintä, puh. 020 405 4000, communications-fi@telia.fi

DNA:n 3G-verkon sulkeminen: www.dna.fi/3gTelian 3G-verkon sulkeminen: www.telia.fi/3g

Kuvat

Alue, jolta Suomen Yhteisverkon 3G-verkon sulkeminen aloitetaan.
Alue, jolta Suomen Yhteisverkon 3G-verkon sulkeminen aloitetaan.
Lataa

Suomen Yhteisverkko on DNA Oyj:n ja Telia Finland Oyj:n vuonna 2014 perustama yhteinen verkkoyhtiö, joka suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää matkaviestinverkkoa Pohjois- ja Itä-Suomen alueella.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,7 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2023 liikevaihtomme oli 1 067 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 700 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, X:ssä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye