SDP EDUSKUNTA

SDP:n Ville Skinnari: UNRWA:n rooli keskeinen Gazan siviilien avustamisessa. ”Aika käy vähiin”

Jaa

SDP:n kansanedustaja Ville Skinnari tapasi tänään UNRWA:n Euroopan-toimiston edustajia ja keskusteli järjestön tilanteesta.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP Jukka-Pekka Flander

”UNRWA:n toiminta on kriittisen tärkeää Gazan siviilien avustamisessa ja Suomi pidätti järjestön tukea liian pitkään.” Skinnari toteaa.

Palestiinalaisalueilla toimiva UNRWA on YK:n alainen järjestö, jonka toiminta on ensisijaisen tärkeää siviilien avustamisessa. UNRWA tarjoaa paikallisille muun muassa hätämajoitusta, ruokaa ja perusterveydenhuoltopalveluja.

”On tärkeää kuulla ja tavata UNRWA:n edustajia. Suomen toimintaa on ihmetelty, sillä järjestön rooli on aivan keskeinen siviilien auttamiseksi Gazassa” Skinnari sanoo.

Suomen hallitus Tavion johdolla jäädytti UNRWA:n tuet Israelin syytösten pohjalta tilapäisesti tammikuussa. UNRWA:n toiminnan selvityksissä ei ole löydetty todisteita Israelin syytöksille järjestön työntekijöiden osallisuudesta 7.10. terroristi-iskuihin. 

”Gazan sota on jatkunut tänään jo 200 päivän ajan. Siviiliväestöä uhkaa nälänhätä ja tilanne on katastrofaalinen. Suomen pitää voimakkaasti pyrkiä vaikuttamaan siihen, että alueelle edistetään tulitaukoa ja UNRWA:n toiminta Gazassa saa riittävästi rahoitusta ja siviilien avustaminen mahdollistetaan. Aika käy nyt vähiin.” Skinnari painottaa.

UNRWA avustaa palestiinalaisia myös Länsirannalla, missä Israelin joukot ovat syyllistyneet raakoihin väkivaltaisuuksiin. ”On hyvä, että sekä Yhdysvallat että EU ovat nyt asettaneet pakotteita väkivaltaan syyllistyneille yksityishenkilöille. Kansainvälisen yhteisön, Suomi mukaan luettuna, on tehtävä entistä enemmän, edistettävä ja vaadittava siviilien suojelua ja humanitaarisen oikeuden kunnioittamista kaikilta toimijoilta.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kimmo Kiljunen: Orpon hallitus jatkaa kansalaisyhteiskunnan heikentämistä – nyt hampaissa on rauhantyö ja naisten oikeudet25.5.2024 09:35:57 EEST | Tiedote

Vuoden pystyssä ollut Orpon hallitus on ehtinyt lyhyessä ajassa murentaa kansalaisyhteiskunnan perustuksia. Ideologinen heikentäminen on ilmeistä. Valtion budjettileikkaukset osuivat viimeisimpänä sosiaali- ja terveysalan järjestöihin, jotka tekevät merkittävää arjen työtä vaikeuksissa olevien ihmisten kanssa. Tällä viikolla ilmoitettiin, että ulkoministeriön valtionavut kansalaisjärjestöille tulevat leikkaantumaan käytännössä kokonaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye