SDP EDUSKUNTA

SDP:n Ville Skinnari: UNRWA:n rooli keskeinen Gazan siviilien avustamisessa. ”Aika käy vähiin”

Jaa

SDP:n kansanedustaja Ville Skinnari tapasi tänään UNRWA:n Euroopan-toimiston edustajia ja keskusteli järjestön tilanteesta.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP Jukka-Pekka Flander

”UNRWA:n toiminta on kriittisen tärkeää Gazan siviilien avustamisessa ja Suomi pidätti järjestön tukea liian pitkään.” Skinnari toteaa.

Palestiinalaisalueilla toimiva UNRWA on YK:n alainen järjestö, jonka toiminta on ensisijaisen tärkeää siviilien avustamisessa. UNRWA tarjoaa paikallisille muun muassa hätämajoitusta, ruokaa ja perusterveydenhuoltopalveluja.

”On tärkeää kuulla ja tavata UNRWA:n edustajia. Suomen toimintaa on ihmetelty, sillä järjestön rooli on aivan keskeinen siviilien auttamiseksi Gazassa” Skinnari sanoo.

Suomen hallitus Tavion johdolla jäädytti UNRWA:n tuet Israelin syytösten pohjalta tilapäisesti tammikuussa. UNRWA:n toiminnan selvityksissä ei ole löydetty todisteita Israelin syytöksille järjestön työntekijöiden osallisuudesta 7.10. terroristi-iskuihin. 

”Gazan sota on jatkunut tänään jo 200 päivän ajan. Siviiliväestöä uhkaa nälänhätä ja tilanne on katastrofaalinen. Suomen pitää voimakkaasti pyrkiä vaikuttamaan siihen, että alueelle edistetään tulitaukoa ja UNRWA:n toiminta Gazassa saa riittävästi rahoitusta ja siviilien avustaminen mahdollistetaan. Aika käy nyt vähiin.” Skinnari painottaa.

UNRWA avustaa palestiinalaisia myös Länsirannalla, missä Israelin joukot ovat syyllistyneet raakoihin väkivaltaisuuksiin. ”On hyvä, että sekä Yhdysvallat että EU ovat nyt asettaneet pakotteita väkivaltaan syyllistyneille yksityishenkilöille. Kansainvälisen yhteisön, Suomi mukaan luettuna, on tehtävä entistä enemmän, edistettävä ja vaadittava siviilien suojelua ja humanitaarisen oikeuden kunnioittamista kaikilta toimijoilta.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Hallintovaliokunnan demarit kummeksuvat ministereiden haluttomuutta aselainsäädännön tarkistuksiin3.5.2024 11:49:46 EEST | Tiedote

Hallintovaliokunnan sosialidemokraattiset jäsenet Eemeli Peltonen, Eveliina Heinäluoma, Saku Nikkanen ja Paula Werning kummastelevat sisäministeri Rantasen (ps.) ja oikeusministeri Meren (ps.) haluttomuutta käydä vakavaa keskustelua ampuma-aselainsäädännön tarkistustarpeista. Ministerien nuiva suhtautuminen asiaan herätti hämmästystä eduskunnan kyselytunnilla eilen torstaina.

SDP:n Joona Räsäsen vappupuhe 1.5.20241.5.2024 15:28:29 EEST | Tiedote

Hyvät kuulijat, Reilun kuukauden kuluttua Suomessa järjestetään seuraavat vaalit. Europarlamenttivaalit. Kolmekymmentä vuotta sitten kansan valitsemat edustajat Eduskunnassa hyväksyivät, kansaa ensin kuultuaan, Suomen liittymisen Euroopan unioniin. Nyt, kolmekymmentä vuotta myöhemmin, syyt unioniin liittymiselle ovat edelleen alati läsnä. Kysymys on turvallisuudesta, taloudesta ja tulevaisuudesta. Venäjän raakalaismainen hyökkäyssota Ukrainassa muutti pysyvästi turvallisuustilannettamme ja osoitti, kuinka tärkeää on, että emme ole yksin. Omaa turvallisuuttamme paransimme myös liittymällä puolustusliitto Naton jäseneksi. Koronapandemia puolestaan muistutti eurooppalaisen yhteistyön merkityksestä. Vuodet unionin jäsenenä ovat osoittaneet, että yhdessä olemme todella vahvempia. Vientivetoisena taloutena Euroopan yhteiset sisämarkkinat ja koko maanosan kilpailukyky ovat puolestaan talouspolitiikkamme keskeisiä kysymyksiä. Tulevaisuuden kannalta tärkeimpiä kysymyksiä, kuten vaikkapa ilmasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye