Uudenmaan ELY-keskus

Uudenmaan työttömyys kasvaa Suomen keskitasoa voimakkaammin

Jaa

Uudellamaalla oli maaliskuun lopussa yhteensä 94 984 työtöntä työnhakijaa, joista ilman työsuhdetta olevia oli 86 587 ja lomautettuja 8 397. Ilman työsuhdetta olevien määrä nousi 8 067 henkilöllä (10,3 %) ja lomautettujen määrä nousi 3 164 henkilöllä (60,5 %) vuoden takaiseen verrattuna.

Kuva: Infograafi aiheesta Työttömät työnhakijat maaliskuussa 2023.

Työttömien kokonaismäärä nousi Uudellamaalla 13,4 % verrattuna vuotta aikaisempaan. Työttömiä työnhakijoita oli 11 231 henkilöä enemmän viime vuoden maaliskuuhun nähden. Koko maan vuosimuutos oli maaliskuun lopussa 12,7 %. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Uudellamaalla maaliskuun lopussa 10,4 % mikä on hieman vähemmän kuin koko Suomessa (10,7 %).

Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli alueella yhteensä 8 419, mikä on 1 309 henkilöä (18,4 %) enemmän kuin vuotta aiemmin. Alle 30-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli maalisuun lopussa 18 446, mikä on 2 840 henkilöä (18,2 %) enemmän edellisvuoteen verrattuna. Pitkäaikaistyöttömiä alueella oli 35 023, mikä on 1 816 henkilöä (5,5 %) enemmän kuin edellisvuoden maaliskuussa.

Ulkomaalaisia työttömiä oli 22 924, mikä on 3 645 henkilöä (18,9 %) enemmän edellisvuoteen verrattuna.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Uudenmaan TE-toimistoon maaliskuussa 18 088, mikä on 36,6 % vähemmän kuin vuosi sitten. Koko maan tasolla vuosimuutos oli -41,3 %.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Katsaus on luettavissa Työllisyyskatsauksen omilta sivuilta sekä pdf-muodossa myös ELY:n sivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tutkimus.uusimaa@ely-keskus.fi

Kuvat

Linkit

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Logo

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye