Hartela

Hartela rakentaa modernin lähipalvelukeskuksen Ouluun

Jaa

Hartelan laaja aluehanke Karjasillan Kulma täydentyy modernilla lähipalvelukeskuksella, joka nousee osoitteeseen Lintulammentie 7. KOy Karjasillan Verstas on vastuullisen vuokralaisen valinta, sillä sen energiaratkaisu pohjautuu ekologiseen aluelämmitysjärjestelmään, ja hankkeen tavoitteena on LEED-sertifikaatti.

Karjasillan Verstas nousee Höyhtyän kaupunginosaan entisen Karjasillan koulun paikalle ja tarjoaa vuokrattavaksi noin 970 m² muuntojoustavaa toimisto-, palvelu- ja liiketilaa keskeisellä paikalla. Hanke toteutetaan ennallistavana peruskorjauksena, jonka avulla säilytetään vanhan suojellun koulurakennuksen luonne ja perintö. Karjasillan Verstaaseen muuttaa sen valmistuessa muun muassa Keskon K-market, ravintola ja Fitness24Seven. Valmistuessaan Karjasillan Verstas tulee parantamaan alueen lähipalveluita ja lisää omalta osaltaan alueen houkuttelevuutta entisestään.

”Kesko on mielellään investoimassa uusiin lähipalveluihin. K-Market Karjasilta valmistuu liikenteellisesti keskeiselle paikalle. Alueen ostovoima tulee edelleenkin kasvamaan, kun kaikki suunnitellut kerrostalot ovat aikanaan valmiita”, sanoo aluejohtaja Jari Saarinen Kesko Pohjois-Suomesta.

Hankkeen on bruttoala 2 682 m2. Hankkeen rakentaminen alkoi huhtikuussa 2024 ja se valmistuu kesällä 2025.

Korttelitasoinen energiaratkaisu pienentää hiilijalanjälkeä

Hartela ja Oulun Energia ovat luoneet Karjasillan Kulman alueelle oman alue-energiajärjestelmän, johon Karjasillan Verstaskin tulee liittymään. Energiajärjestelmässä lämpöpumput on kytketty kaukolämmön paluuverkostoon, millä tuotetaan pääosa alueen lämmitysenergiasta. Lämpöpumput tuottavat myös alueen viilennysenergian, ja samanaikaisesti syntyvä hukkaenergia otetaan talteen. Näin saadaan aikaan lopputulos, joka on energia- ja kustannustehokas, ja jonka hiilijalanjälki on pieni.

"Karjasillan Verstas toteutetaan vanhaa kunnioittaen ja uuden ajan energiaratkaisuja hyödyntäen. Hankkeen ympäristöystävälliset energiaratkaisut, sijainti ja hyvät yhteydet tekevät tästä ainutlaatuisen kohteen Oulun toimitilamarkkinoilla”, sanoo Hartela Pohjois-Suomen toimitusjohtaja Markku Taskinen.

Hartela tulee toteuttamaan Karjasillan Kulman kortteliin yhteensä 11 kerrostaloa, joista valmiina on neljä kerrostaloa. Yhteensä Hartela toteuttaa alueelle arviolta 650 uutta nykyaikaista kotia.

Karjasillan Verstaan arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arco Architehture company, rakennushistoriallisesta inventoinnista Arkkitehtitoimisto Jorma Teppo, rakennesuunnittelusta Ramboll, LVIA-suunnittelu LVI-Sasto Oy ja sähkösuunnittelusta Insinööritoimisto Palosaari Oy.    

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hartela on kotimainen perheyhtiö, joka työllistää noin 460 rakentamisen ammattilaista. Olemme rakentaneet koteja, toimitiloja ja alueita vuodesta 1942. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Raumalla ja Oulussa. Perheyhtiö Hartela kuuluu suurimpiin valtakunnallisiin rakennusyhtiöihin, ja meillä on Avainlippu-tunnus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hartela

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye