Sponda Real Estate Oy

Spondan vastuullisuuskatsaus 2023 – GRESB Global Sector Leader ylitti jälleen ilmasto- ja energiatehokkuustavoitteensa

Jaa

Kiinteistösijoitusyhtiö Spondan julkaiseman vuoden 2023 vastuullisuuskatsauksen mukaan yhtiö ylitti viime vuonna menestyksekkäästi ilmasto- ja energiatehokkuustavoitteensa. Kansainvälisessä GRESB-vastuullisuusarvioinnissa oman vertailuryhmänsä jaetulle ykkössijalle noussut GRESB Global Sector Leader -yhtiö vähensi hiilidioksidipäästöjään ja jatkoi energiankulutuksen vähentämistä koko kiinteistöportfoliossaan. Spondan kiinteistöjen ympäristösertifiointien määrä kasvoi, ja yhtiö nosti luonnon monimuotoisuuden keskeiselle sijalle vastuullisuusstrategiassaan.

”Olen erittäin ylpeä vuoden 2023 vaikuttavista saavutuksistamme vastuullisuuden saralla. Kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteemme ja niiden eteen tekemämme työ ovat olennainen osa liiketoimintastrategiaamme ja toimivat kehityksemme keskeisenä ajurina. Yritysjohtajat tekevät toimitilapäätöksiä entistä strategisemmin, painottaen paitsi keskeistä sijaintia myös tilojen vastuullisuutta, energiatehokkuutta ja vuokranantajan vahvaa ESG-osaamista. Kiinteistöjemme keskeinen sijainti ja korkeat vastuullisuus- ja laatustandardit vastaavat näihin vaatimuksiin, ja tukevat asiakkaitamme ja sidosryhmiämme heidän ympäristötavoitteidensa saavuttamisessa”, sanoo Spondan toimitusjohtaja Christian Hohenthal.

Merkittäviä panostuksia ympäristövastuullisuuteen sekä yhteisöihin

Sponda saavutti vuonna 2023 useita merkittäviä virstanpylväitä vastuullisuustyössään.

  • Sponda sijoittui viime vuoden Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) -arvioinnissa jaetulle ykkössijalle vertailuryhmässään vastuullisimpana kiinteistöomistajana ja -rakennuttajana ja oli jälleen vertailuryhmänsä Global Sector Leader. Yhtiön tinkimätön sitoutuminen vastuullisuuteen on saanut tunnustusta arvioinnissa jo yhdentoista vuoden ajan. Arvioinnissa täydet pisteet vastuullisesta rakennuttamisesta saivat Spondan rakennushanke Signe Helsingin ydinkeskustassa sekä Tikkurilaan valmistuva toimistotalo.
  • Vuoden 2023 loppuun mennessä Sponda on vähentänyt energiankulutuksen päästöjä 81,4 % (Scopet 1 ja 2, verrattuna vuosien 2016-2018 keskiarvoon). Yhtiö on sitoutunut pienentämään hiilijalanjälkeään sekä saavuttamaan kiinteistöjen energiankulutuksen hiilineutraaliuden vuoteen 2025 mennessä. Spondan ilmastotavoitteet ovat Science Based Targets -aloitteen (SBTi) hyväksymiä, minkä mukaisesti yhtiön tavoitteena on vähentää kaikkia päästöjään vähintään 46,2 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteeseen lukeutuvat myös arvoketjun epäsuorat Scope 3 -päästöt. Kaikki Spondan kauppakeskukset ja merkittävä osa yhtiön Helsingin keskustan toimitilakiinteistöistä ovat jo energiankulutukseltaan hiilineutraaleja (Scopet 1 ja 2).
  • Sponda on vähentänyt energiankulutusta koko kiinteistöportfoliossaan 11,8 % (verrattuna vuosien 2016-2018 keskiarvoon). Investointien ja energiatehokkuustoimien ansiosta yhtiö saavutti yli 10 000 megawattitunnin energiansäästön viime vuonna.
  • Sponda saavutti 13 uutta ympäristösertifikaattia viime vuonna, ja 88 prosentilla yhtiön kiinteistöistä oli vuoden lopussa BREEAM- tai LEED-sertifikaatti. Yhtiön tavoitteena on sertifioida 94 prosenttia kiinteistöistään vuoden 2025 loppuun mennessä kiinteistöjen arvon mukaan mitattuna. Viimeisen kahden vuoden aikana Sponda on päivittänyt energiatodistukset suurimmassa osassa kiinteistöjään, joista 75 prosentilla on nyt C-luokan tai sitä korkeamman luokan energiatodistus.
  • Sponda viimeisteli vuoden 2023 aikana uudet ESG-suunnitteluohjeensa, jotka kattavat esimerkiksi uusien rakennushankkeiden ja peruskorjausten toteutuksen EU:n taksonomiakriteerien mukaisesti. Uudisrakennus- ja peruskorjaushankkeille asetettiin elinkaaren hiilijalanjäljen raja-arvot Ilmastotavoitteisiin pääsemiseksi.
  • Sponda nosti luonnon monimuotoisuuden keskeiselle sijalle vastuullisuusstrategiassaan ja määritteli selkeät biodiversiteettitavoitteet ja -toimenpiteet vuosille 2024-2025. Yhtiö tekee yhteistyötä ekologien kanssa vahvistaakseen myönteistä vaikutustaan paikallisiin ekosysteemeihin.
  • Spondan uudet toimitilat Helsingin ydinkeskustassa lisäsivät henkilökunnan hyvinvointia, mikä näkyi myös nettosuositteluindeksissä (eNPS), joka nousi 33:sta 38:aan.
  • Sponda ylitti viime vuonna selvästi yhteisöllisyysohjelmansa tavoitteet: yhtiön omistamat kauppakeskukset isännöivät yli 100 yhteisötapahtumaa, jotka tavoittivat yli 4,8 miljoonaa ihmistä. Näitä tapahtumia olivat esimerkiksi Earth Hour ja Helsinki Pride. Lisäksi spondalaiset osallistuivat vapaaehtoistyöhön työaikanaan yhteensä noin 640 tunnin edestä. Samoja vastuullisuusohjelman toimenpiteitä jatketaan myös vuonna 2024.

”Kun tietoisuus ilmastonmuutoksesta ja luonnonvarojen niukkuudesta kasvaa jatkuvasti, on entistä tärkeämpää varmistaa, että kiinteistösalkkumme resilienssi on korkealla tasolla ja se täyttää kunnianhimoiset kestävän kehityksen vaatimukset. Jatkossa keskitymme vastuullisuustyössämme edelleen toimintamme päästöjen vähentämiseen, ihmisoikeuksien takaamiseen sekä terveyden ja turvallisuuden varmistamiseen koko arvoketjussamme”, sanoo Spondan vastuullisuusjohtaja Pirkko Airaksinen.

Spondan vastuullisuuskatsaus 2023 on ladattavissa  Spondan verkkosivuilta.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sponda Oy on Suomen johtava kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut toimitilakiinteistöjen omistamiseen, hallintaan, kehittämiseen ja vuokraamiseen Suomen suurimmissa kaupungeissa. Asiakaslähtöisillä ratkaisuilla ja korkealaatuisilla kiinteistöillä Sponda luo aktiivisesti alan parhaita käytäntöjä, toimii vastuullisesti ympäristön ja kaupunkikuvan kehittäjänä sekä tukemalla asiakkaitaan.
sponda.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sponda Real Estate Oy

Suomen ensimmäinen virtuaalisen taiteilijan luoma näyttely esillä kauppakeskus Citycenterissä, Helsingin ydinkeskustassa4.7.2024 12:21:12 EEST | Tiedote

Spondan Citycenter-kauppakeskus Helsingin ydinkeskustassa tarjoaa tänä kesänä unohtumattoman kulttuurielämyksen, joka tuo eloa ja uudenlaista koettavaa keskustaan. Citycenterissä voi tutustua Suomen ensimmäiseen tekoälyllä tuotettuun Helsinki Beneath -näyttelyyn, jossa kaikki teokset on luotu tekoälyllä, jopa itse taiteilija. Teknologia ja taide kohtaavat tekoälytaiteilija Antti Karppisen luomassa Helsinki Beneath -näyttelyssä Uraauurtavan tekoälytaiteilija Antti Karppisen Helsinki Beneath -näyttely nostaa ennenkokemattomalla tavalla maailman onnellisimmasta pääkaupungista esiin kepeitä ja vakavampiakin yhteiskunnallisia teemoja, kuten lasten ja nuorten jaksamista, hyvinvointiyhteiskunnan tilaa ja ympäristöä. Kaikissa teoksissa ja niiden viesteissä piilee kuitenkin aina usko parempaan. Jättimäiset teokset, jotka ovat jopa 3 x 5 metrisiä, tarjoavat katsojille paljon katsottavaa. Jokaisesta teoksesta paljastuu tarkemmalla tarkastelulla entistä enemmän yksityiskohtia, jotka houkuttelevat

Spondan loppuvuodesta valmistuva uudishanke Tikkurilan keskustassa täyteen vuokrattu6.6.2024 09:30:00 EEST | Tiedote

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oy:n Vantaan Tikkurilaan, osoitteeseen Lauri Korpisen katu 9 rakennuttama, 20 000 neliön toimistotalo on vuokrattu täyteen. Vuodenvaihteessa valmistuvan uudisrakennuksen keskeinen sijainti Tikkurilan juna-aseman läheisyydessä, talon huippuvastuulliset energiaratkaisut sekä Tikkurilan erinomaiset palvelut ovat houkuttaneet vuokralaisia korkealaatuiseen toimitaloon. Talon uusin tulija on Vantaan kaupungin kaupunkiympäristön toimiala.

Sponda’s office development in Tikkurila is 100% pre-leased ahead of end of the year completion6.6.2024 09:30:00 EEST | Press release

Sponda Ltd, one of Finland’s leading real estate asset management companies, has announced that that its 16,000 square metre new office development in Tikkurila, Vantaa at Lauri Korpisen katu 9 has been fully pre-leased, ahead of its completion at the end of the year. The building’s central location, close to Tikkurila train station, high standards of energy efficiency and the excellent local amenities, have proved attractive to tenants looking for a high quality office building. The latest tenant to sign up is the Urban Environment Department of the City of Vantaa.

Burger King valitsi Spondan kauppakeskus Citycenterin uuden lippulaivaravintolansa sijainniksi8.4.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Kiinteistösijoitusyhtiö Spondan omistaman, Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan kauppakeskus Citycenterin ravintolatarjonta laajenee vuoden 2024 lopulla, kun kansainvälinen pikaruokaketju Burger King avaa Kaivokatu 8:aan upean lippulaivaravintolansa. Burger King painotti uuden ravintolatilansa valinnassa Citycenterin sijaintia vilkkaiden asiakasvirtojen keskellä sekä hiilineutraalin kiinteistön ympäristövastuullisia ratkaisuja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye