Valvira

KORJATTU TIEDOTE: Sote-palveluntuottajien rekisteröintihakemuksia on käsitelty yli 2600

Jaa

Uuden palveluntuottajarekisterin hakemusjonon käsittely etenee. Soteriin tulleita hakemuksia on ratkaistu nyt yli 2600 kappaletta. Uusi palveluntuottajarekisteri Soteri on ollut käytössä kohta neljä kuukautta.

Fysioterapeutti ja potilas.
Kuvituskuva. Freepik.

Korjattu, käsittelyssä olevien hakemusten lukumäärää koskeva kohta on tiedotteessa lihavoituna.

Käsittelyä odottavien hakemusten yhteenlaskettu määrä, noin 3700, on hidastunut edellisiin viikkoihin verrattuna, vaikka uusia hakemuksia saapuu viranomaisille jatkuvasti.

Soterin hakemusruuhka koskee vain uusia rekisteröityviä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajia tai olennaisia muutoksia hakeneita.

Tällä hetkellä yksittäisen hakemuksen käsittely voi kestää useita kuukausia, vähintään noin kaksi ja puoli kuukautta. Käsittelyaikoja ei pystytä valitettavasti vielä tarkentamaan, sillä rekisteröintihakemuksia käsittelee seitsemän eri virastoa, Valviran lisäksi kuusi aluehallintovirastoa.

”Lisäresurssit, tekniset korjaukset sekä palveluntuottajien ohjeiden selkeyttäminen ovat auttaneet hakemusruuhkan purkamisessa. Vaikka edistystä on tapahtunut, on hakemuksensa käsittelyä odottavien palveluntuottajien kannalta tilanne edelleen haastava. Teemme kaiken mahdollisen, jotta tilanne saadaan parempaan päin niin pian kuin mahdollista”, toteaa ylijohtaja Markus Henriksson.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valvira on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan keskusvirasto. Valvomme sosiaali- ja terveydenhuollon, varhaiskasvatuksen, alkoholielinkeinon sekä ympäristöterveydenhuollon toiminnan asianmukaisuutta.  Myönnämme sosiaali- ja terveydenhuollon hallinnonalan lupia ja ohjaamme aluehallintovirastoja, jotta lupa-, ohjaus- ja valvontakäytännöt olisivat yhdenmukaisia koko maassa.

Valvira
PL 43
00521 Helsinki

valvira.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valvira

Tilapäisten sosiaalityöntekijöiden ammatillisten valmiuksien arvioinnissa ensisijaista on asiakasturvallisuus17.7.2024 10:23:57 EEST | Tiedote

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies on antanut ratkaisun, joka koskee avoimessa yliopistossa opiskelevien oikeutta toimia tilapäisinä sosiaalityöntekijöinä. Ratkaisun mukaan tilapäisenä sosiaalityöntekijänä saa toimia myös avoimessa yliopistossa sosiaalityön aineopinnot suorittanut henkilö, joka muutoin täyttää laissa määritellyt edellytykset tilapäisenä sosiaalityöntekijänä toimimiselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye