Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoossa veteraanien perintöä vaalitaan lipunnostojuhlalla

Jaa

Kansallista veteraanipäivää juhlitaan lauantaina 27.4. Suomen sotaveteraanien kunniaksi sekä muistoksi sodan päättymisestä ja rauhan alkamisesta. Espoossa juhlaperinteisiin kuuluu kaikille avoin lipunnostojuhla Tapiolassa sekä seppeleenlasku Espoon Tuomiokirkon sankarihaudalla.

Jouko Keto

Kansallisen veteraanipäivän pääjuhla järjestetään vuosittain eri kaupungeissa, ja lisäksi päivää juhlitaan kunnissa eri tavoin. Tämän vuoden pääjuhla toteutetaan Vaasassa teemalla ”Veteraanien perintö turvataan – yhdessä onnistumme”. Teema viestii veteraanien perinnön säilymisen, ja sen jatkuvan tunnettuuden turvaamisen tärkeydestä.

Pääkaupunkiseudun oma veteraanijuhla järjestetään kutsuvierastilaisuutena Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa. 

Lipunnostojuhlassa yhdistyvät historia ja tulevaisuus

Lipunnosto ja seppelpartion siunaus Tapiolan ulkoilmanäyttämö Amfilla alkaa kello 9.30 ja kestää noin 20 minuuttia. Musiikista vastaavat PPO Windband – Pirtin Puhaltajat ja Espoon Sotaveteraanikuoro. Puheen Suomen lipulle pitää Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Fanni Mattsson ja seppelpartion siunaa tuomiorovasti Ari Paavilainen.

Juhlaväellä on myös mahdollisuus kahvitteluun, sillä paikalle saapuu Sotilaskotiyhdistyksen myyntiauto. Sotilaskotijärjestön yhteisöllinen toiminta yhdistää sukupolvia, sillä se on ollut osa varusmiesten arkea yli 100 vuotta.

Lipunnostoa voi seurata myös osoitteessa espoo.fi/stream. Tilaisuus tulkataan suomalaiselle viittomakielelle.

Avainsanat

Linkit

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

X

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye