Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Vastaa kyselyyn ja kerro mielipiteesi Lappeenrannan liikenneturvallisuuden parantamiseen

Jaa

Miten Lappeenrannan seudun katujen ja teiden liikenneturvallisuutta pitäisi mielestäsi parantaa? Vastaa kyselyyn ja kerro ehdotuksesi liikenneturvallisuuden kehittämiseksi. 

Lappeenrannan seudun viidessä kunnassa on käynnistetty liikenneturvallisuussuunnitelman laatiminen. Suunnitelman tavoitteena on parantaa alueen liikenneturvallisuutta tunnistamalla keskeisiä parannuskohteita liikenneympäristöstä. Tunnistettujen vaaranpaikkojen pohjalta laaditaan kuntiin toimenpidesuunnitelmat, joiden pohjalta liikenneympäristöä kehitetään tulevien vuosien aikana.

Työn aikana viiteen kuntaan kootaan ohjelmat liikenneturvallisuuden parantamiseksi tie- ja katuverkolla. Suunnitelma laaditaan Lappeenrantaan, Lemille, Luumäelle, Savitaipaleelle ja Taipalsaarelle. Työn tilaajina toimivat Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja alueen kunnat. Suunnitelman laatimisesta vastaa rakennetun ympäristön asiantuntijayritys Sitowise Oy. Suunnitelman laatiminen käynnistyi helmikuussa 2024 ja se valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.

Alueen asukkailta ja muilta alueella liikkuvilta toivotaan vastauksia liikenneturvallisuuskyselyyn. Kyselyssä pääset merkitsemään kartalle vaaralliseksi tai haasteelliseksi kokemiasi kohteita. Vastauksia hyödynnetään suunnitelman laatimisessa.

Kyselyyn voi vastata 12.5.2024 saakka osoitteessa: https://app.maptionnaire.com/q/7h66cx8o73l6

Yhteyshenkilöt

- Kaakkois-Suomen ELY-keskus, liikenneturvallisuusvastaava Janne Saarikoski, p.0295 029 000, janne.saarikoski@ely-keskus.fi

- Lappeenrannan kaupunki, yleissuunnittelupäällikkö Ville Alppisara, p.040 185 4265, ville.alppisara@lappeenranta.fi

- Lemin kunta, tekninen johtaja Tommy Vesterlund, p. 040 015 0651, tommy.vesterlund@lemi.fi

- Luumäen kunta, vs. tekninen johtaja, kunnanrakennusmestari Mikko Hiltunen, p. 040 6280 550, mikko.hiltunen@luumaki.fi

- Savitaipaleen kunta, tekninen johtaja Timo Tammelin, p. 040 503 8088, timo.tammelin@savitaipale.fi

- Taipalsaaren kunta, tekninen johtaja Samuli Kakko, p. 040 774 9252, samuli.kakko@taipalsaari.fi

- Sitowise Oy. projektipäällikkö Pilvi Lehtonen, p. 044 427 9818, pilvi.lehtonen@sitowise.com

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan elinvoimainen, kestävä ja saavutettava Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye