Caruna Networks Oy

Sähköverkko on elintärkeä infrastruktuuri - Caruna lähetti Ukrainaan neljännen erän muuntajia

Jaa

Jakeluyhtiö Caruna lähetti huhtikuussa Ukrainaan 27 jakelumuuntajaa tukemaan sodassa vaurioituneen sähköverkkoinfrastruktuurin korjaamisessa. Kyseessä on Carunan neljäs muuntajalähetys.

Carunan kunnossapitopäällikkö Petteri Palmumaa valvoi muuntajien lastausta rekkaan vuonna 2023
Carunan kunnossapitopäällikkö Petteri Palmumaa valvoi muuntajien lastausta rekkaan vuonna 2023 Caruna

Carunan kunnossapitopäällikkö Petteri Palmumaan mukaan Ukrainan jälleenrakennusta halutaan edelleen tukea.  

“Tällä kertaa muuntajia lähti Ukrainaan kaksi rekallista. Kun parannamme ja rakennamme sähköverkkoamme, yli on jäänyt Ukrainan verkon kanssa yhteensopivia verkon osia. Lahjoitetut muuntajat ovat täysin toimivia muuntajakoneita, joita voidaan käyttää joko ilmajohtoverkon pylväässä, puistomuuntamon sisällä tai rakennusten sähkökeskuksissa”, Palmumaa sanoo. 

Sähköverkko on elintärkeä infrastruktuuri jokaisen maan ihmisille. Ukrainan sähköverkko on kärsinyt pahasti Venäjän hyökkäyssodan seurauksena. Jakeluyhtiö Caruna on lähettänyt Ukrainaan yhteensä 112 jakelumuuntajaa, suuren päämuuntajan ja generaattorin. 

“Jatkamme Ukrainan tukemista sopivien sähköverkkokomponenttien osalta ja kannustamme muitakin tukemaan Ukrainaa parhaansa mukaan”, Palmumaa sanoo.  

Kuten edellisessä lahjoituksessa, myös nyt lahjoitetut sähköverkon osat ovat käytöstä poistuneita. Materiaaliapua koordinoi sisäministeriö. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Carunan mediapuhelinCarunan mediapuhelinCarunan viestintä ja markkinointi

Vastaamme mielellämme mediakyselyihin sähköpostitse caruna.info@caruna.fi. Mediapuhelin palvelee kiireellisissä pyynnöissä arkisin klo 9-15.

Puh:020 520 5500caruna.info@caruna.fi

Kuvat

Carunan kunnossapitopäällikkö Petteri Palmumaa valvoi muuntajien lastausta rekkaan vuonna 2023
Carunan kunnossapitopäällikkö Petteri Palmumaa valvoi muuntajien lastausta rekkaan vuonna 2023
Lataa
Lataa
Muuntajia nostetaan rekkaan vietäväksi Ukrainaan vuonna 2023
Lataa

Caruna lyhyesti

Caruna on suomalainen sähköverkkoyhtiö. Turvaamme luotettavan sähkönjakelun asiakkaille – myös sähkönkulutuksen kasvaessa ja siirtyessämme fossiilisesta uusiutuvaan energiaan.

Investoimalla sähköverkkoon varmistamme, että asiakkaamme voivat käyttää kotimaista, uusiutuvaa energiaa sekä toimia sähkön pientuottajina. Tuomme sähkön yli 737 000 asiakkaallemme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa sekä Koillismaalla vastaten 20 % Suomen sähkönjakelusta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Caruna Networks Oy

Nyrkin kokoinen anturi voi auttaa pelastamaan kokonaisen kunnan sähkökatkolta - kulma-anturit tekevät sähköverkosta turvallisemman ja häiriöttömämmän asiakkaille16.5.2024 10:30:00 EEST | Artikkeli

Eri puolille Carunan sähköverkkoa on viimeisen parin vuoden aikana asennettu pieniä IoT-antureita. Tulevaisuudessa ne ehkäisevät ja lyhentävät sähkökatkoja ja tekevät sähköverkosta turvallisemman. Antureita on asennettu etenkin Koillismaalle. Antureiden tarjoamaa dataa on viimein tänä vuonna päästy hyödyntämään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye