Atena

Shaolin-munkkien opit kertovat: todellinen voima tulee omasta asenteestamme ja valinnoistamme

Jaa

Lääkäri, kirjailija ja kung-fu-mestari Joonas Tolvanen löysi tasapainoa ja itsetuntemusta ikiaikaisesta kiinalaisesta perinteestä.

Joonas Tolvanen: Todellinen voimasi. 100 asiaa, jotka voit oppia Shaolin-munkeilta

Ilmestyy: 20.5.

Buddhalaisella Shaolin-perinteellä on paljon annettavaa jokaisen fyysiseen, henkiseen ja emotionaaliseen hyvinvointiin. Shaolin-oppien ikiaikainen viisaus on sovellettavissa hyvin moderniin elämään.

Todellinen voimasi rakentuu sadan Shaolin-opin mukaan, jotka lisäävät ihmisen rauhallisuutta, kärsivällisyyttä ja armollisuutta niin itseään kuin ympärillään olevaa maailmaa kohtaan. Opetusten lisäksi kirjassa kerrotaan niiden soveltamisesta nykyarjessa.

Shaolin kung-fun opetukset vievät elämän perusasioiden äärelle. Ne kutsuvat tutustumaan omiin sisäisiin ulottuvuuksiin ja hakemaan sisimmästä löytyvää voimaa ja rauhaa myös vastoinkäymisten ja haasteiden kanssa. Lämpimät ja havainnolliset opetukset jäävät hyvin mieleen: ”Juo teesi hitaasti”. ”Pieni kipinä voi sytyttää suuren nuotion”. ”Rutiinit ovat elämän suola”.

Joonas Tolvanen (s. 1989) lääkäri, kirjailija ja kung-fu-mestari, ja hän on opiskellut Shaolin-perinnettä Kiinasta. Tutustuttuaan Shaolin-opetuksiin Tolvanen hämmästyi, miten paljon opetusten sisäistäminen muutti häntä. Todellinen voima tulee ihmisen sisältä, hänen asenteestaan ja hänen tekemistään valinnoista. Lääkärin ammattinsa kautta Tolvanen on tullut tietoiseksi terveyden moniulotteisuudesta, ja Shaolin-opetukset laajentavatkin terveyden kokonaisvaltaista ymmärrystä.

Vuonna 2018 Tolvanen sai Shaolin-mestariltaan kunnianimen 李 御 龙 Lǐ Yù Lóng, mikä tarkoittaa keisarillista lohikäärmettä. nimi symboloi Tolvaselle voimaa, sitoutumista ja jatkuvaa kehittymistä. Tolvanen on kiertänyt vuodesta 2007 lähtien useita eri kung-fu-kouluja Dengfengin ja Zhengzhoun alueilla, Henanin provinssissa Keski-Kiinassa. Merkittävä osa kirjan sisällöstä koostuu munkkien kertomista sananlaskuista ja opetuksista, jotka ovat tehneet Tolvaseen syvän vaikutuksen.

Haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet, lisätiedot: hanna-leena.soisalo@otava.fi

Kirja ilmestyy painettuna, e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukee Jone Takamäki.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Atena on osa Otava-konsernia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Axa Fahler sukeltaa isänsä, isoisänsä ja isoisoisänsä jäljille poikkeuksellisessa sukutarinassa, jossa kaapista paljastuu luuranko toisensa jälkeen23.5.2024 08:22:00 EEST | Tiedote

Juuri ennen kuin Axa Fahlerin isä kuoli Närpiön terveyskeskuksessa elokuussa 2010, hän kertoi pojalleen vielä viimeisen valheensa. Axa oli halveksunut isäänsä, patologista valehtelijaa, suurimman osan elämästään. Kun Axa vuosia myöhemmin päätti sukeltaa sukunsa juurille, totuus paljastui valheitakin ihmeellisemmäksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye