Osuuskunta KPY

KPY-konserni etenee hallinnon uudistamisessa

Jaa

KPY-konserni jatkaa kesällä käynnistettyä hallinnon uudistamista. Uudistuksen myötä tytäryhtiöiden hallitusten jäseniksi nimitettiin kesäkuussa 2023 KPY:n operatiivisen johdon edustajat. Uudistus viedään nyt läpi myös myös Novapoliksen hallituksessa.  Samalla Novapoliksen toimitusjohtajaksi nimitetään Silja Huhtiniemi. Näin konsernin tytäryhtiöillä on jokaisella oma toimitusjohtaja.

Novapoliksen hallitus uudistuu. Samalla yhtiön toimitusjohtajaksi nimitetään Silja Huhtiniemi.
Novapoliksen hallitus uudistuu. Samalla yhtiön toimitusjohtajaksi nimitetään Silja Huhtiniemi.

KPY-konserni jatkaa hallintorakenteen uudistamista. Tavoitteena on yhtiöiden toiminnan tehostaminen, päätöksenteon sujuvoittaminen ja kannattavuuden vahvistaminen pitkällä aikavälillä. Uudistuksen myötä Enfon, Epicalin ja Voimatelin hallitusten jäsenet nimitettiin kesäkuussa 2023 KPY:n operatiivisesta johdosta ja nyt myös Novapoliksen hallitus uudistuu. Hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty KPY-konsernin toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen. Hän on aiemmin toiminut Novapoliksen toimitusjohtajana. Lehikoisen lisäksi kolmijäseniseen hallitukseen on valittu KPY-konsernin talousjohtaja Jenni Ahava sekä lakiasiainjohtaja Teemu Pieviläinen.

Silja Huhtiniemi Novapoliksen toimitusjohtajaksi – yhtiön johtoryhmä täydentyy palvelujohtajalla

Kuopiossa ja Siilinjärvellä toimiva toimitilayhteisö Novapolis saa uuden toimitusjohtajan, kun yhtiön varatoimitusjohtajana toiminut Silja Huhtiniemi aloittaa tehtävässä 1. toukokuuta. Huhtiniemi on työskennellyt Novapoliksella ja KPY-konsernissa maaliskuusta 2020 alkaen. Hänen vastuullaan on ollut muun muassa Novapoliksen viestinnän ja brändin rakentaminen, palvelut sekä yrityskulttuurin ja yhtiön strategian mukaisen toiminnan kehittäminen. Novapoliksen varatoimitusjohtajaksi hänet nimitettiin helmikuussa 2022 ja KPY:n varatoimitusjohtajaksi tammikuussa 2023. Hän jatkaa edelleen KPY:n varatoimitusjohtajana vastaten konsernin strategisesta HR:stä ja viestinnästä.

Ennen siirtymistään KPY-konserniin Huhtiniemi toimi vuosina 2013-2020 Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtajana. Huhtiniemi on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri.

”Tämä on luontainen jatkumo. Olemme edenneet erittäin hyvin Nova-strategian toteuttamisessa, joka keskittyy Novapoliksen yhteisöllisyyttä ja työpäiväkokemusta kehittäviin toimitilakiinteistöihin ja -palveluihin. Novapolis on uudistunut merkittävästi ja vahvistanut kilpailukykyään. Siljan johdolla keskitymme asiakaskokemuksen parantamiseen sekä nykyisten ja uusien palvelujen kehittämiseen. Hän tuo tähän vahvaa osaamista ja näkemystä,” KPY-konsernin toimitusjohtaja ja Novapoliksen hallituksen puheenjohtaja Anssi Lehikoinen taustoittaa.

Uudistuksen yhteydessä yhteisöpäällikkö Karolina Puntanen nimetään Novapoliksen palvelujohtajaksi ja hän liittyy Novapoliksen johtoryhmään. Puntanen on toiminut Novapoliksessa syksystä 2020. Hänen vastuulleen kuuluu palveluliiketoiminta, markkinointi sekä yhteisöllisten toimintaympäristöjen ja tapahtumien konseptointi ja kehittäminen. Samalla KPY:n ja Novapoliksen lakiasiainjohtajana toiminut Teemu Pieviläinen jää pois Novapoliksen johtoryhmästä ja keskittyy jatkossa KPY-konsernin lakiasiainjohtajan tehtäviin.

”Novapolis on onnistunut kasvamaan ja kehittymään vuosina, joina työn muutos on monin tavoin haastanut toimistomarkkinaa. Uskomme hybridityötä tukeviin ratkaisuihin ja kehitämme Novapoliksesta eloisaa ja viihtyisää yhteisöä, joka vetää osaajia puoleensa. Paikolleen ei ole varaa jäädä, vaan kehitämme jatkossakin rohkeasti Novapoliksen toimintaa yhdessä koko osaavan henkilöstömme voimin,” Silja Huhtiniemi kommentoi.

Modernia työpäiväkokemusta ja yhteisöä rakentava Novapolis tarjoaa yrityksille muokattavia, monipuolisia toimitiloja ja palveluita Kuopion Savilahdessa sekä Siilinjärven Toivalassa. Toimitilayhteisö on kasvanut merkittävästi neljässä vuodessa, laajentuen 200 asiakkaasta 250 asiakkaan yhteisöksi. Novapoliksen liikevaihto oli vuonna 2023 noin 27 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskenteli 24 henkilöä. Novapolis on osa KPY-konsernia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Novapoliksen toimitusjohtaja, KPY-konsernin varatoimitusjohtaja Silja Huhtiniemi
Novapoliksen toimitusjohtaja, KPY-konsernin varatoimitusjohtaja Silja Huhtiniemi
Lataa
Novapoliksen hallituksen puheenjohtaja, KPY-konsernin toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen.
Novapoliksen hallituksen puheenjohtaja, KPY-konsernin toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen.
Lataa
Novapoliksen palvelujohtaja Karolina Puntanen.
Novapoliksen palvelujohtaja Karolina Puntanen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

140-vuotias KPY on arvopohjainen osuuskunta, jonka omistaa Osuuskunta KPY:n osuudenomistajien muodostama yhteisö.

Haluamme luoda elinvoimaa omaa toimintaamme laajemmin sijoittamalla arvopohjaamme sopiviin, toimintansa käynnistys- ja alkuvaiheen ohittaneisiin kannattavan kasvun yhtiöihin sekä kehittämällä modernia työpäiväkokemusta edistäviä toimitilakiinteistöjämme ja palveluitamme.

Visionamme vuoteen 2026 on olla liike-elämän ekosysteemi, joka on yksi Suomen arvostetuimmista menestyjien kasvuympäristöistä. Tätä visiota toteutamme sekä omistamalla aiempaa monipuolisemmin kiinnostavia yhtiöitä (Momentum-strategia) että luomalla ekosysteemejä ja yhteisöjä, jotka houkuttelevat osaajia ja luovat edellytyksiä yritysten kasvulle (Nova-strategia). Katsomme, että Momentum ja Nova -strategialinjamme täydentävät ja tukevat luontevasti toinen toisiaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta KPY

KPY-konsernin liiketulos parantui merkittävästi edellisestä vuodesta9.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

KPY-konsernin tilikauden 2023 operatiivinen tulos kehittyi myönteisesti. Konsernin liikevaihto, käyttökate ja liiketulos vahvistuivat edellisvuoteen verrattuna. Tytäryhtiöistä Novapolis ylsi erinomaiseen tulokseen liiketoimintaa kasvattaen ja kannattavuuttaan edelleen vahvistaen. Konsernin painopiste on ollut Novapoliksen aktiivisen kehittämisen ja tuloksen lisäksi Voimatelin ja Enfon kannattavuuden parantamisessa. Strategian mukainen työ kannattavuuden vahvistamiseksi jatkuu.

Osuma Henkilöstöpalvelut nousi henkilöstöalan suurimpien joukkoon21.3.2024 08:51:42 EET | Tiedote

Kuopiossa sijaitseva Osuma Henkilöstöpalvelut on noussut henkilöstöalan 20 suurimman yrityksen joukkoon, sijoittuen suoraan listauksen 17. sijalle. Henkilöstöalan liikevaihdon kehitystä seuraava lista julkaistaan Henkilöstöala Hela ry:n toimesta. Osuman sijoituksen myötä listalla on pitkästä aikaa toimija Itä-Suomesta. Useimmat listalla olevista yrityksistä ovat päätoimipaikaltaan Helsingissä tai Tampereella.

Märit Sareyko Epicalin uudeksi toimitusjohtajaksi20.3.2024 10:16:16 EET | Tiedote

Pohjoismaissa toimiva datakonsultointiyritys Epical saa uuden toimitusjohtajan, kun muun muassa Valtech Nordicsin toimitusjohtajana toiminut ja Stora Enson CIO:n tehtävää aiemmin hoitanut ruotsalainen Märit Sareyko aloittaa uudessa toimessa 1. huhtikuuta. Hän korvaa tehtävää aiemmin hoitaneen Mikko Valorinnan. Sareyko tuo Epicaliin osaamista muutosjohtamisesta ja syvällistä ymmärrystä pohjoismaisesta IT-markkinasta. Hän lähtee kehittämään yrityksen tuottavuutta sekä ylläpitämään Epicalin erinomaista asiakastyytyväisyyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye