Suomen Purjehdus ja Veneily ry

Olympiapurjehdus: Toinen maapaikka Suomelle! Grönblom ja Hokka varmistavat maapaikan ennen mitalilähtöjä

Jaa
Ronja Grönblom ja Veera Hokka
Ronja Grönblom ja Veera Hokka Johan Ekblom/SPV

Purjehduksen viimeiset olympiakarsinnat kilpaillaan Ranskan olympiaviikolla 21.-27. huhtikuuta. Ronja Grönblom ja Veera Hokka varmistivat tänään maapaikan Suomelle 49er FX -luokassa. Jakob Eklund varmisti historian ensimmäisen olympiapaikan Suomelle miesten purjelautailussa. Suomi kilpailee Pariisin olympialaisissa viidessä purjehdusluokassa.

49er FX -tiimi sijoittui kaikissa päivän lähdöissä kolmen parhaan joukkoon, joista yksi oli lähtövoitto. Grönblom ja Hokka ovat toisena kokonaispisteissä, ja suomalaisilla on riittävän alhainen pistemäärä varmistaakseen maapaikan jo ennen huomista mitalilähtöä.

Suomi jäi vain yhden sijoituksen päähän maapaikasta Formula Kite -luokassa. Puolalaiskilpailijan leija osui semifinaalissa Noora Ruskolan leijaan, jonka myötä Ruskola jäi ratkaisevassa lähdössä viimeiseksi. Tuomaristo ei havainnut tilannetta vesillä ja pysyi kannassaan, sillä virallinen ilmakuva ei tuonut tilanteelle selvyyttä. Formula Kite -luokassa finaalipäivän sijoitukset määrittelevät lopullisen järjestyksen, joten Portugali nousee Suomen edelle ja lunastaa luokan viimeisen maapaikan.

Last Chance -karsinnoissa jaetaan neljästä kuuteen maapaikkaa luokkaa kohden. Kaikki purjehduksen olympiapaikat ovat suomalaisittain selvillä, sillä Oskari Muhonen ja Edvard Bremer sijoittuivat 49er-luokan karsinnoissa sijalle 11. ja Suomen 49er-tiimit eivät kilpaile huomisessa mitalilähdössä. Aleksandra Blinnikka ylsi naisten iQFoilissa sijalle 14. 

Suomi kilpailee Pariisin olympialaisissa naisten ILCA 6- ja 49er FX -luokissa, miesten ILCA 7- ja iQFoil-luokissa, sekä Nacra 17 -sekajoukkueluokassa.

Kilpailu jatkuu huomenna suomalaisittan ILCA 6- ja ILCA 7 -luokkien lähdöillä, sekä 49er FX -luokan mitalilähdöllä.

Suomen Purjehdus ja Veneily seuraa Ranskan olympiaviikon tapahtumia Sailing Team Finlandin Facebookissa ja Instagramissa sekä mediatiedottein kilpailun kohokohdista. Artikkelikuva, sekä muita julkaisuvapaita kuvia löytyy maajoukkueen kuvapankista

Last Chance -regatan kokonaistulokset löytyy tästä.

Sailing Team Finlandin kilpailukalenteri 2024
20.-27.4. Last Chance, Ranskan olympiaviikko, Hyères (olympiakarsinta)
7.-12.5. 49er-, 49erFX- EM ja Nacra 17 MM, La Grande Motte, Ranska
11.-19.5. Formula Kite MM, Hyeres, Ranska
28.7.-8.8. Pariisin 2024 kesäolympialaiset, Marseille, Ranska

Yhteyshenkilöt

Linkit

Suomen Purjehdus ja Veneily

Suomen Purjehdus ja Veneily ry (SPV) on suomalaisten pursi- ja veneilyseurojen etujärjestö. Se edistää, ohjaa ja valvoo suomalaista purjehdusta ja veneilyä. SPV perustettiin vuonna 2011, kun 1900-luvun alussa perustetut Suomen Purjehtija- ja Suomen Veneilyliitto yhdistyivät yhdeksi liitoksi. Liittoon kuuluu yli 300 jäsenseuraa ja noin 40 luokkaliittoa. Harrastajia seuroissa on noin 64 000.

Liiton tehtävänä on tukea toiminnallaan veneily- ja pursiseuroja sekä luokkaliittoja, jotka tuottavat harrastajille monipuolisia ja laadukkaita palveluja purjehdukseen ja moottoriveneilyyn. SPV panostaa laadukkaaseen valmennusosaamiseen ja tukee urheilijoita kansainväliseen menestykseen. Lisäksi SPV edistää veneilyturvallisuutta ja ympäristöasioita, sekä on vahvasti mukana erilaisissa edunvalvontatehtävissä, niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Purjehdus ja Veneily ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye