Naantalin kaupunki

Naantalin osallistavan budjetoinnin hankkeista neljä etenee toteutettavaksi

Jaa

Naantalin kaupungin ensimmäiseen osallistavan budjetoinnin äänestykseen osallistui yhteensä 431 henkilöä ja ääniä annettiin yli 1000. Äänestyksen pohjalta toteutetaan neljä hanketta, jotka saivat asukkailta eniten ääniä ja mahtuvat osallistavan budjetoinnin määrärahaan.

Naantalilaiset äänestivät osallistavassa budjetoinnissa eniten lisää penkkejä Rantaraitin varrelle. Kuvituskuvassa penkkejä Naantalin venesatamassa.
Naantalilaiset äänestivät osallistavassa budjetoinnissa eniten lisää penkkejä Rantaraitin varrelle. Kuvituskuvassa penkkejä Naantalin venesatamassa. Naantalin kaupunki

Naantalin ensimmäinen osallistavan budjetoinnin äänestys päättyi 1.4.2024, ja tulokset on nyt käsitelty ja hankkeiden toteutuksen suunnittelu aloitettu. Naantalilaisten äänestettävänä oli yhteensä 12 hanketta, jotka oli koottu toimialojen ehdotuksista sekä mm. kuntalais- ja valtuustoaloitteista. Ehdotuksiksi oli valittu sellaisia hankkeita, jotka voidaan toteuttaa kertapanostuksella. Osallistavaan budjetointiin on varattu tälle vuodelle 60 000 euroa.

Kaikki 12 vuotta täyttäneet naantalilaiset saivat äänestää ehdotuksista 1–3 suosikkiaan. Lisäksi asukkaat saivat antaa uusia ehdotuksia hankkeista mahdollisesti tuleviin osallistavan budjetoinnin äänestyksiin.

– Olemme iloisia, kuinka aktiivisesti naantalilaiset ovat osallistuneet kaupungin ensimmäiseen osallistavaan budjetointiin. Saimme asukkailta myös runsaasti hyviä ideoita tulevista hankkeista sekä kehitysideoita osallistavan budjetoinnin toteutuksesta. Kiitos kaikille osallistuneille, toteaa Naantalin kaupungin talousjohtaja Heli Lähteenmäki.

Eniten ääniä saaneet ehdotukset olivat järjestyksessä penkkien lisääminen Rantaraitille levähdyspaikoiksi, maatrampoliinin toteuttaminen Kirkkopuistoon sekä Rantaraitin opastaulujen kunnostaminen.

Seuraavaksi eniten ääniä naantalilaisilta saivat Lappalaisten portaiden muuttaminen kuntoportaiksi sekä samalla äänipotilla kuviovalojen jatkaminen Vanhassakaupungissa ja koirapuiston toteuttaminen Merimaskuun. Kolmen eniten ääniä saaneen hankkeen lisäksi osallistavan budjetoinnin 60 000 euron budjetti riittää vielä uusien kuviovalojen toteuttamiseen.

Toteutukseen etenevät hankkeet on tarkoitus toteuttaa vuoden 2024 aikana.

Näin naantalilaiset äänestivät

Listattuna osallistavan budjetoinnin hankkeet, niiden saamat äänimäärät sekä eniten ääniä saaneiden hankkeiden kustannusarviot.

 1. 195 ääntä: Penkkejä Rantaraitille levähdyspaikoiksi, kustannusarvio: 22 000 € – toteutuu
 2. 154 ääntä: Maatrampoliini Kirkkopuistoon, 9 000 € – toteutuu
 3. 121 ääntä: Rantaraitin opastaulujen kunnostaminen, 10 000 € – toteutuu
 4. 108 ääntä: Lappalaisten portaiden muuttaminen kuntoportaiksi, 60 000 €
 5. 88 ääntä: Kuviovalojen jatkaminen Vanhassakaupungissa, 19 000 € – toteutuu
 6. 88 ääntä: Koirapuisto Merimaskuun, 60 000 €
 7. 76 ääntä: Pyöränhuoltopiste Saariston Rengastien varrelle
 8. 58 ääntä: Koripallopuu Kalevanniemen kampukselle
 9. 55 ääntä: Pyöränhuoltopiste Vanhaankaupunkiin
 10. 49 ääntä: Pyöräpysäköinti Naantalin torille
 11. 39 ääntä: Pyöräkatos Aurinkotien ja Nuhjalantien läheisyyteen
 12. 26 ääntä: Pop up -kirjasto eli liikkuva minikirjasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintä

Ohjaamme eteenpäin parhaiten tavoitettavissa olevalle asiantuntijalle, arkisin klo 9–15.

viestinta@naantali.fi

Kuvat

Naantalilaiset äänestivät osallistavassa budjetoinnissa eniten lisää penkkejä Rantaraitin varrelle. Kuvituskuvassa penkkejä Naantalin venesatamassa.
Naantalilaiset äänestivät osallistavassa budjetoinnissa eniten lisää penkkejä Rantaraitin varrelle. Kuvituskuvassa penkkejä Naantalin venesatamassa.
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Mediakutsu: Muumien mietelausepolku avataan Naantalissa 7.6. – tutustu myös Naantalin uudistuneeseen ravintolatarjontaan3.6.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Muumien elämänviisaudet ja mietteet ihastuttavat kirjailija, taiteilija Tove Janssonin rakastetuissa Muumi-kirjoissa. Muumien mietelauseet on nyt tuotu elämyspolulle Muumimaailman kotikaupunkiin, Naantaliin. Vanhastakaupungista Rantaraittia pitkin Meri-Naantalin läheisyyteen ulottuvalla Muumien mietelausepolulla pääsee eläytymään hetkeksi muumitarinoiden maailmaan ja nauttimaan kauniista miljööstä. Polku on suunniteltu ilahduttamaan, pohdittavaksi, opiksi ja ihmeteltäväksi kaiken ikäisille. Muumien mietelausepolku on toteutettu yhdessä Naantalin kaupungin, Visit Naantalin sekä Muumimaailman kanssa, ja se on osa Naantalin kaupungin ja Moomin Characters Oy Ltd:n yhteistyötä. Kutsumme median edustajat Muumien mietelausepolun avajaisiin perjantaina 7.6. klo 12 Siltapuistonaukiolle, Fleminginkatu 6 (Naantalin Kaivohuoneen ja Visit Naantalin toimiston välissä oleva terassi). Mietelausepolun vihkii käyttöön Naantalin kaupungin museojohtaja Anne Sjöström. Tilaisuus on avoin myös yleisölle. Muu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye