Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diakin ja Eloisan strateginen yhteistyö vahvistaa hyvinvointia Etelä-Savossa

Jaa

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) ja Etelä-Savon hyvinvointialue (Eloisa) ovat tehneet strategisen yhteistyösopimuksen. Tulevaisuudessa Diak ja Eloisa tekevät yhteistyötä koulutuksen sekä tutkimus- ja kehittämistyön alueilla.

– Strateginen yhteistyösopimus vahvistaa molempien organisaatioiden toimintaa ja edistää alueen hyvinvointia. Yhdessä voimme luoda vaikuttavia ja laadukkaita palveluita, jotka hyödyttävät hyvinvointialueen asiakkaita ja opiskelijoita, sanoo hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä Eloisasta.

Diak tarjoaa Eloisalle laadukkaita koulutuspalveluita.
– Meillä on valikoimassamme sotealan tutkinto- ja jatkokoulutusta. Koulutamme sairaanhoitajia ja sosionomeja Etelä-Savon tarpeisiin. Meillä sote-alan osaaja voi laajentaa osaamistaan myös ylemmällä ammattikorkeakoulututkinnolla tai jatkuvan oppimisen tarjonnalla. Eloisa taas mahdollistaa Diakin opiskelijoille työssä tapahtuvaa oppimista. Yhteistyömme vahvistaa sotealan osaamista Etelä-Savossa, Diakin toimitusjohtaja-rehtori Elina Juntunen kertoo.

Yhteistyöhön sisältyy myös tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyötä (TKI). 
– Painotamme yhteistyössämme sotepalveluiden uudistamista, ennaltaehkäisevien ja matalan kynnyksen palvelujen kehittämistä sekä kansalaisten osallisuuden edistämistä. TKI-työ kytketään vahvasti koulutukseen, osaamisen kehittämiseen ja oppimiseen. Yhteistyö voi toteutua esimerkiksi hankkeiden tai palvelukehityksen muodossa, Elina Juntunen avaa.
Tavoitteena on kehittää yhdessä laadukkaita ja vaikuttavia hyvinvointipalveluja eteläsavolaisille.

– Haluamme ottaa käyttöön arvioituja, vaikuttavia ja kustannusvaikuttaviksi todettuja palveluja ja menetelmiä sotepalveluissa, hyvinvoinnin, terveyden ja osallisuuden edistämisessä sekä koulutuspalveluissa. Yhteisenä tavoitteenamme on vahvistaa alueen väestön hyvinvointia ja Etelä-Savon elinvoimaa, Santeri Seppälä toteaa.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye