Gigantti

Gigantti aloittaa pääkonttorin muutosneuvottelut vastatakseen haastavaan markkinatilanteeseen

Jaa

Gigantti Oy käynnistää toukokuussa pääkonttorillaan muutosneuvottelut, joiden tavoitteena on sopeuttaa yrityksen toimintaa. Neuvottelut ovat osa käytännön toimenpiteitä, joilla pyritään vastaamaan kodinelektroniikan haastavaan markkinaan ja kiristyneeseen kilpailuun.

Gigantti Oy:n suorituskyky on kohdannut viime vuosina haasteita kasvavan kilpailun ja markkinatilanteen muutosten myötä, mikä on vaikuttanut merkittävästi yhtiön kannattavuuteen ja heikentänyt markkina-asemaa. Suuntaa ei ole pystytty kääntämään jo tehdyistä toimenpiteistä, kuten myymäläverkoston uudelleenorganisoimisesta ja asiakaspalvelumallin uudistamisesta, huolimatta. Taustalla tilanteeseen ovat vaikuttaneet myös kuluttajien heikentynyt luottamus talouteen, sekä globaalisti kasvanut kustannustaso ja korkea inflaatio. 

Vastatakseen haasteisiin yritys tulee toteuttamaan erilaisia käytännön toimenpiteitä, jotka tähtäävät markkina-aseman parantumiseen, liikevaihdon kasvuun, toiminnan tehokkuuden kehittämiseen ja sitä kautta merkittävään kannattavuuden kasvuun. Toimenpiteet tulevat liittymään esimerkiksi asiakaspalvelun kehittämiseen sekä yhteistoiminnan vahvistamiseen pääkonttorin, myymälöiden ja konsernin välillä. Tavoitteena on saavuttaa yli 4 %:n EBIT-kannattavuustaso keskipitkällä, noin kolmen vuoden aikavälillä.   

Osana toimenpiteitä Gigantti Oy aloittaa pääkonttorinsa muutosneuvottelut 6.5. Muutosneuvottelujen piirissä on 40 Gigantti Oy:n työntekijää. Toimenpiteet eivät koske myymälöitä. Kaikki neuvotteluissa olevat toimenpiteet voivat toteutuessaan johtaa enintään 9 henkilön työsuhteen olennaisten ehtojen muutoksiin, osa-aikaistamisiin ja työsuhteen päättämisiin. Muutosneuvotteluaika on lakiin pohjautuen kaksi viikkoa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Gigantti on Suomen suurin elektroniikan ja kodinkoneiden jälleenmyyjä.

Meillä on Suomessa 42 myymälää ja yrityksemme palveluksessa työskentelee yli 1 500 giganttilaista - myymälöiden ohella netti- ja yritysmyynnissä, sekä asiakaspalvelu- että jakelukeskuksissa. Pääkonttorimme sijaitsee Helsingin Sanomatalossa.

Liikevaihtomme tilikaudella 2022/2023 oli 525 miljoonaa euroa. Olemme osa Norjassa toimivaa Elkjøp-konsernia, joka kuuluu englantilaisen kodinelektroniikkaketjun, Currys plc:n, omistukseen.

Lisätietoa meistä löydät kotisivuilta osoitteesta: gigantti.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gigantti

Gigantin liveshopping-myynti yli nelinkertaistunut – Samanlaista palvelua ei tarjoa Suomessa kukaan muu4.6.2024 11:07:15 EEST | Tiedote

Gigantin liveshopping-palvelun kautta tehty myynti yli nelinkertaistui päättyneellä tilikaudella. Tyytyväisiä palautteita keräävällä palvelulla halutaan parantaa entisestään Gigantin saavutettavuutta kaikenlaisille asiakkaille. Yritys on tällä hetkellä Suomen ainoa vähittäiskauppa-alan toimija, joka tarjoaa päivittäin avoinna olevan liveshopping-mahdollisuuden.

Gigantin Vuoden Myymälöiksi Lahti ja Iisalmi, konsernin Vuoden Kauppiaaksi Mikko Nguyen: ”Voittajia yhdistävät tinkimätön tiimihenkisyys, jatkuva kehityksenhalu ja esimerkilliset suoritukset vaikeassa markkinassa”30.5.2024 14:30:09 EEST | Tiedote

Gigantti on palkinnut tilikautensa 2023–2024 Vuoden Myymälänä Lahden ja Vuoden Franchise-Myymälänä Iisalmen. Elkjøp-konsernin Vuoden Kauppias -palkinto meni kuutta Gigantti-myymälää hallinnoivan, G-Emo Oy:n Mikko Nguyenille. Voittajien valintakriteereissä painottuivat erityisesti myymälöiden suoriutuminen taloudellisesti haastavassa markkinatilanteessa sekä työtyytyväisyyskyselyjen positiiviset tulokset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye