HSL Helsingin seudun liikenne

Reittioppaasta löytyvät nyt myös saaristoveneiden aikataulut

Jaa

Helsingin Seudun Liikenne on tuonut Reittioppaaseen Suomenlinnan ja Kruunuvuorenrannan lauttojen rinnalle myös saaristoveneiden lähtölaiturit ja aikataulut. Tämä antaa kesän matkaajille entistä helpomman tavan suunnitella saaristoretkiään.

Kesän lähestyessä moni suuntaa Helsingin ulkosaaristoon nauttimaan kauniista maisemista ja kesäisestä tunnelmasta. Olipa matkalla Suomenlinnaan tai Kruunuvuorenrantaa HSL:n lautoilla tai sitten Pihlajasaareen kahville tai Vallisaareen saaristoveneillä, Reittioppaamme tarjoaa kattavat tiedot  liikenteestä.

"Tämä laajennus Reittioppaaseen on osa tavoitteimme helpottaa matkustamista erilaisiin kohteisiin", sanoo informaatiopäällikkö Joona Packalén. "Nyt matkaajat voivat löytää tarvitsemansa tiedot yhdestä paikasta, ja reitti- ja aikataulutiedot päivittyvät automaattisesti, kun liikennöitsijät päivittävät ne itse."

Suomenlinnan ja Kruunuvuorenrannan lautoilla käy HSL:n lippu, ja nämä reitit ovat osa HSL:n tilaamaa liikennettä. Muiden saaristoreittien liput tulee ostaa suoraan liikennöitsijöiltä, ja osaan aluksista on mahdollista hankkia liput myös digitaalisesti.

Kesäsesongin lähestyessä liikennöinti alkaa toukokuun alussa Helsingin ulkoilusaariin ja Espoon saaristoon noin kuukautta myöhemmin. Matkaajia kehotetaan tarkistamaan reitti- ja lipputiedot kunkin liikennöitsijän verkkosivuilta.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva saaristoveneistä Reittioppaassa
Kuva saaristoveneistä Reittioppaassa
Lataa

Helsingin seudun liikenne HSL vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta, tilaamisesta ja lipuista sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on noin 400 työntekijää. Vuonna 2023 HSL:n toimintakulut olivat 830 miljoonaa euroa ja toimintatuotot 876 miljoonaa euroa. HSL:n liikennevälineiden kyytiin noustiin vuoden 2023 aikana 344 miljoonaa kertaa, mikä on suurin osa Suomen joukkoliikennematkoista.
Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Infopaketti kesän metron poikkeuksista julkaistu – näin liikenne kulkee kesällä7.5.2024 08:42:19 EEST | Tiedote

Metroliikenteessä on poikkeuksia kesällä 2024 sekä keskustassa että Itäkeskuksen ja Mellunmäen välillä. 3.6. alkaen metro ei kulje keskustan läpi, kun Rautatientorin metroasema on kiinni 3.6.–1.9. Mellunmäen asema on kiinni 3.6.-8.9., ja myös Myllypuron ja Kontulan asemat ovat osan kesästä suljettuina. Järjestämme poikkeusten aikana korvaavaa bussi- ja ratikkaliikennettä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye