Skanska Oy

Helena Pekkaselle työympäristötyön erityisansiomitali

Jaa

Sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt työympäristötyön erityisansiomitalin Skanskan työhyvinvointipäällikkö Helena Pekkaselle. Erityisansiomitalit myönnetään erityisen ansiokkaasta työstä työympäristön kehittämiseksi. Työympäristötyön erityisansiomitalien teemana oli työstä aiheutuvan kuormituksen ennaltaehkäisy ja hallinta.

Työhyvinvointipäällikkö Helena Pekkanen
Työhyvinvointipäällikkö Helena Pekkanen

Pekkanen on tehnyt pitkäjänteisesti töitä psykososiaalisen ja fyysisen kuormituksen ennaltaehkäisemiseksi ja hallitsemiseksi yli kolmen vuosikymmenen ajan. Hän on muun muassa kehittänyt Skanskan LIFE-kulttuuria ja työkykyjohtamisen toimintamallia, ollut jalkauttamassa työterveyshuoltoa työmaille ja ulkoisten tukirankojen käyttöä työn keventämiseen sekä nostanut rakennusalalla uraauurtavasti puheeksi myös mielenterveyden aiheita.

”Olen opiskeluajoista lähtien ollut kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, ja sille perustalle tunnistan työurani rakentuneen. Rakennusalalla työ on ollut vaativaa mutta motivoivaa. Työympäristön haasteet ovat laaja-alaisia fyysisistä altisteista ja kuormitustekijöistä psykososiaalisiin kuormitustekijöihin. Määrätietoinen johtaminen sekä luottamus henkilöstön ja työnantajan välillä ovat olennaisia tekijöitä työturvallisuuden ja -hyvinvoinnin kehittämisen kannalta”, kertoo Pekkanen.

”Helena jakaa osaamistaan ja kokemuksiaan avoimesti niin Skanskan sisällä kuin myös yrityksemme ulkopuolella, ja voimmekin ylpeästi sanoa, että Helenan vaikutus on ollut merkittävä koko rakennusalalla. Hänen ehdottomia vahvuuksiaan ovat empaattisuus ja kyky rakentaa luottamusta, mikä on avannut tietä myös vaikeiden aiheiden käsittelylle. Tämä on upea tunnustus Skanskan työhyvinvointityölle, mutta ennen kaikkea Helenalle sen kipparina”, iloitsee Skanskan henkilöstöjohtaja Nina Jankola-Väntär.

Ministeri Grahn-Laasonen luovutti erityisansiomitalit kansainvälisen työturvallisuuspäivän seminaarissa maanantaina 29.4.2024. Mitaleja myönnettiin kaikkiaan kolmelle henkilölle.

Työsuojelusta vastaava ministeri myöntää erityisansiomitalit Työturvallisuuskeskuksen yhteydessä toimivan työympäristötyön palkitsemistoimikunnan esityksestä vuosittain.

Yhteyshenkilöt

Skanska Oy, työhyvinvointipäällikkö Helena Pekkanen, puh. 0400 453 109, helena.pekkanen[at]skanska.fi

Skanska Oy, henkilöstöjohtaja Nina Jankola-Väntär, puh. 040 543 2417, nina.jankola-vantar[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2023 lopussa noin 1 800 henkilöä Suomessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skanska Oy

Skanskalle tunnustus vapaaehtoisista kestävyyssitoumuksista12.6.2024 14:30:00 EEST | Tiedote

Kestävän kehityksen toimikunta, ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Ympäristömerkintä Suomi palkitsivat keskiviikkona 12. kesäkuuta vuoden 2023 parhaat kestävän kehityksen sitoumukset. Tunnustuksen saivat Skanskan lisäksi Jyväskylän kaupunki, Tampere-talo Oy, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS, Helsingin kaupunki ja K-ryhmä ryhmä kahdessa sitoumuskategoriassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye